BIAB nokti su novi trend u manikir svetu koji omogućava da vaš manikir što duže traje i da vam pritom nokti prirodno rastu zdravi i jaki. Pogledajte šta znače BIAB nokti i šta ih odlikuje.

 violet biab nokti
Manikir stručnjaci obično kažu: Ako volite gel manikir, ali gel manikir ne voli vas onda su BIAB nokti idealan izbor za vas.

 mat french biab nokti
Šta su BIAB nokti?

 crno beli
BIAB ili skraćeno od „Builder in a Bottle“ je gel za natapanje koji deluje kao baza, gel za izgradnju i završni premaz. Razvijen od strane britanskog brenda za nokte „ The Gel Bottle Inc“, BIAB lak održava nokte dugim, jakim i zdravim što objašnjava činjenicu zašto je u poslednje vreme postao toliko popularan.

Da li je BIAB lak dobar za nokte?

 sa srcima biab nokti
Odgovor je da. Prirodni nokti mogu imati koristi od isprobavanja BIAB tehnike u odnosu na druge manikir tehnike. Pored toga manja je verovatnoća da će proces nanošenja i uklanjanja oštetiti nokte nego klasični stilovi poput akrila, gela ili dip powder tehnike.

 plamen biab nokti

Kada se nanese, BIAB lak ostavlja jak, ali fleksibilan sloj koji štiti vaše prirodne nokte.

Prednosti

 Y2K motivi
Bez obzira da li se odlučite za čistu bazu ili neki zamršeni dizajn, premaz BIAB laka može ojačati vaš stil. Ovo su pet najvećih prednosti BIAB noktiju.

 swirl

  • Odličan je za slabe i oštećene nokte. BIAB nokti jačaju vaše prirodne nokte i podstiču njihov rast. Ako se nanose po propisima, vaši prirodni nokti će ostati zaštićeni od svakodnevnog habanja, dok će vremenom postati jači na oštećenim mestima.

 gradijentno plavi

  • Može popraviti i preoblikovati postojeće nokte. Ako vam se slomio vrh nokta ili nokte stalno grickate, BIAB lak će pomoći tako što se nanosi na vrh nokta i on ga popravlja i oblikuje po svom ukusu.

 kornjaca print

  • To je sjajna nude nijansa. Ako želite da stvari budu jednostavne, BIAB lak dolazi u nizu skromnih nijansi koje podsećaju na vaše prirodne nokte. Sloj nije previše tanak ( kao gel) ili previše zdepast ( poput pudera ili akrila) tako da vrši manji pritisak na nokte.

 reverse french manikir

  • Može da deluje kao zaštitna barijera za gel manikir. Iako možete da nanosite BIAB lak samostalno, isto tako ga možete koristiti i pre nanošenja klasičnog gel laka i samim tim smanjujete oštećenje prirodnih noktiju i produžujete životni vek vašeg manikira.

 dugine boje

  • Veganski i bezbedan proizvod. Još jedna dobra stvar BIAB laka jeste što ne sadrži agresivne sastojke kao što su formaldehidi, toluen, dibutil i slično. “5-free” formula održava prirodne nokte nahranjenim do sledećeg tretmana.

BIAB nokti i gel lak – razlike

 braon biab nokti
BIAB nokti imaju nežniji proces uklanjanja. Prilikom uklanjanja gela ili akrila često se uključuje bušenje i grubo turpijanje kako bi proces uklanjanja bio brži. Međutim, ova tehnika može oštetiti vaše prirodne nokte i vremenom ih učiniti tanjim. BIAB nokti se uklanjaju utapanjem noktiju u aceton. Iako aceton može da suši i učini vaše nokte slabim ipak ne može toliko da ih ošteti kao druge metode uklanjanja laka.

 zeleni hrom
BIAB nokti jače očvrsnu ispod Led lampe. Proces sušenja će učiniti vaše nokte izdržljivijim i jačim, što ostavlja malo ili nimalo prostora za lomljenje, savijanje ili pucanje noktiju.Sloj laka je tvrd, ali i dalje udoban za nošenje tokom celog meseca.

 lavanda biab nokti
BIAB nokti su odličan izbor za minimalistički stil. Nema potrebe da se oslanjate na dugačke nadogradnje ili dramatične oblike. Proces nanošenja je brži od akrilnih noktiju, a dugotrajniji od gel laka.

Koliko traju BIAB nokti?

 sljokice i visnje
BIAB nokti mogu da traju do 4 nedelje u zavisnosti od rasta vaših prirodnih noktiju.

Kako se skidaju?

 klasican pink
Metoda „umakanja“ smanjuje oštećenje vaših prirodnih noktiju. Iako se uvek preporučuje da BIAB nokte skidaju profesionalci, ipak to možete i sami uraditi kod kuće. Sve što će vam biti potrebno je boca acetona, malo vate i limena folija. Prvo stavite vatu natopljenu acetonom na nokat i omotajte traku limene folije oko vate kako biste je držali na mestu.

 bez biab nokti

Sačekajte nekoliko minuta pre nego što obmotate foliju i obrišite višak laka pomoću vate. Ako još uvek ima ostataka laka ponovite isti korak.

 animal print

Kada je lak uklonjen, umasirajte nekoliko kapi ulja na zanoktice i stavite hidratantnu kremu na nokte i ruke da biste ih hidrirali.