Naslovna Boja Kose Pramenovi na crnoj kosi – Top 15 neodoljivih nijansi

Pramenovi na crnoj kosi – Top 15 neodoljivih nijansi

0
14681
pramenovi na crnoj kosi

Pramenovi na crnoj kosi su idealno rešenje za sve crnke koje žele da ove sezone obogate svoju crnu kosu nekim interesantnim i originalnim nijansama.

 pramenovi na crnoj kosi
Izvlačenje pramenova na svim nijansama kose je u trendu već nekoliko sezona. Čak su se vremenom razvile i tehnike koje vam pružaju raznovrsno toniranje kose. Navikli smo na izvlačenje pramenova na smeđoj kosi, na dvobojno farbanje kose, na šatiranje kao i na ombre i balayage pramenove koji nikada neće izaći iz mode.

Ovoga puta pred vama su pramenovi na crnoj kosi koji vašoj tamnoj kosi dodaju dubinu, svetlost, privlačnost i šik izgled. Pored svetlo i tamno smeđe, crvene, plave, ombre, karamel, sivkaste postoji još mnogo drugih nijansi koje možete izvući na vašoj crnoj kosi. Ako smo vas zainteresovali onda pogledajte u nastavku neke od najboljih ideja, kada su u pitanju pramenovi na crnoj kosi, koje možete uzeti u obzir kada sledeći put odlazite kod frizera.

1.Crna kosa sa plavim pramenovima

 plavi pramenovi na crnoj kosi
Dodiri plavih pramenova dodaju komplementarnu dimenziju crnoj kosi i pritom je čine sjajnijom. Iako su ove boje u teoriji kontrasne, kada se pomešaju stvaraju suptilnu tranziciju što je savršeno za žene koje žele da eksperimentišu sa novom bojom kose, a da se ne obavežu na izbeljivanje cele dužine kose.

 miks plave i crne

Ovom klasičnom kombinacijom se dokazuje da se suprotnosti privlače.

2.Karamel pramenovi na crnoj kosi

 karamel tonovi
Damama sa crnom kosom karamel pramenovi daju potrebnu toplinu, sjaj i dubinu pogotovo kada se nanose ombre tehnikom.

 karamel pramenovi na crnoj kosi

Crnka sa karamel pramenovima izgleda moderno, vanvremenski, ali i prirodno sa jačim naglascima karamel tonova na krajevima kose.

3.Plavi ombre pramenovi

 ombre plavi
Ombre tehnika nijansiranja kose je u trendu već nekoliko sezona. Ona je idealno rešenje za nijansiranje crne kose plavim tonovima. Kosa zadržava tamniju nijansu na temenu glave, a onda negde od sredine boja je svetlija pri čemu je intenzitet plave boje najjači na krajevima kose.

 ombre plavi pramenovi

Na ovaj način lice se osvetljava čime dobija posebnu toplinu i crte lica dolaze do izražaja. Krajnji rezultat je nijansa koja izgleda osunčano i lepo bez napora.

4.Smeđi pramenovi

 smedja
Smeđi pramenovi mogu vašu crnu kosu podići na viši nivo. Moderan, lep i smeo izgled. Možete birati između tamnih i svetlo smeđih pramenova kako biste upotpunili svoju tamnu kosu. Tragovi smeđe boje utkani u crnu kosu učiniće da vaša kosa vizuelno izgleda gušće i punije, dodajući joj pritom seksi sjaj.

 smedji pramenovi na crnoj kosi

Karamel i čokoladno smeđe pruge takođe mogu da naprave smeliju modnu izjavu. Na kraju crna i smeđa kosa nude kontrast prirodnog izgleda koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

5.Platinasto plavi pramenovi na crnoj kosi

 platinasto plavi
Ako želite vrhunsku, trendi kombinaciju boja onda izvučite platinasto plave pramenove na crnoj kosi. Frizer bi trebalo da sa nanošenjem platinasto plave boje krene još od korena kose i da ga postepeno nanosi do krajeva kose. Za dobru negu i održavanje obavezno uložite u srebrni tonik i ljubičasti šampon. Ako želite da najpre isprobate kako vam ova kombinacija boja stoji onda se možete opredeliti i za platinasto plavu nadogradnju koju ćete naneti na svoju crnu kosu.

6.Medeno plavi

 medeno plavi pramenovi na crnoj kosi
Medeno plavi pramenovi na crnoj kosi izgledaju tako prirodno kao normalan prelaz od tamnije do svetlije boje. Ovako iznijansiranja kosa deluje gušće i voluminoznije.

7.Zlatno plavi

 zlatno plavi
Najbolji način da izgledate osunčano jeste da dodate zlatne pramenove svojoj crnoj kosi. Uparivanje najbolje izgleda kada se pramenovi nanose od ušiju odnosno sredine do krajeva kose, sa najživljom bojom koja sija na krajevima. Ovako ćete postići vrhunski holivudski izgled pogotovo na dugoj kosi.

8.Bakarni tonovi

 bakarni tonovi
Crvenkasto bakarna nijansa izgleda prelepo kada se prošara kroz crnu kosu. Možete se opredeliti za intenzivnije prugaste pramenove ili samo za suptilne crvene naglaske. Slobodno uz miks bakarne i crne boje dodajte i zlatne tonove. Na taj način dobićete prelepu i sjajnu krajnju kombinaciju boja.

9.Kestenjasti pramenovi na crnoj kosi

kestenjasti pramenovi na crnoj kosi
Dok neke kombinacije boja najbolje deluju sezonski, miks crne kose sa kestenjastim pramenovima nikada ne izlazi iz mode. Ovakvo nijansiranje najbolje izgleda kod dama sa srednjim tonom kože, donoseći malo dodatne topline i seksipilnosti kroz prigušene tonove.Uokvirite lice kestenjastim pramenovima u blizini korena, a zatim ih provucite kroz sredinu i vrhove kose za potpunu transformaciju izgleda.

10.Balayage

 balayage pramenovi na crnoj kosi
Balayage pramenovi rade tako što nežno dodaju slojeve boje vašim dlakama i izgledaju posebno sjajno na crnoj kosi. Daju mekši izgled i prirodniji prelaz od tamnijih ka svetlijim tonovima. Ovaj moderan stil izgleda pesprekorno iz svakog ugla.

11.Prirodni pramenovi na crnoj kosi

 prirodni
Postoji nekoliko opcija za žene koje žele da svojoj crnoj kosi daju što prirodniji izgled.Te opcije se odnose na izvlačenje tamnijih tonova preko crne osnove. Preporučuju se srednje, tamna ili pepeljasto braon boja. Prilikom osvetljavanja pramenova boju počnite da nanosite još od korena kose da bi sve na kraju delovalo prirodno.

12.Sivi pramenovi na crnoj kosi

 sivi pramenovi na crnoj kosi
Ne morate da budete stariji da biste izvlačili sive ili sede tonove na kosi. Naprotiv nijansiranje crne kose sivim pramenovima izgleda tako moderno i zabavno posebno ako koristite ombre ili balayage tehniku. Za najlakše održavanje dodajte prugaste pramenove od sredine do krajeva kose.

13.Plavi

 plavi pramenovi na crnoj kosi
Ako volite ekstravagantniji izgled onda se možete opredeliti i za neobičnu nijansu pramenova. Na primer plava na crnoj kosi izgleda tako kul, jedinstveno i poželjno.

14.Ljubičasti

 ljubicasta
Još jedan ekstravagantni i kul izgled podrazumeva i nijansiranje crne kose ljubičastim tonovima. Pritom možete se opredeliti za sporadične pramenove, a efekat će biti fantastičan i nezaboravan.

15.Burgundi pramenovi na crnoj kosi

 burgundi
Činjenica je da bilo koji crveni tonovi prelepo i moćno izgledaju u kombinaciji sa crnom bojom. To znači da vi birate da li ćete svoju crnu kosu nijansirati bakarno crveni tonovima, jagoda crvenim ili možda tamnijim nijansama kao što je burgundi. Priznaćete nijansa se preliva kao vino.