Pletene haljine i čizme predstavljaju savršene odevne kombinacije za hladne zimske dane. Pogledajte kako ih možete nositi ove sezone.

 pletene haljine i cizme
I dok nam nikada neće dosaditi uparivanje udobnih pletenih džempera sa farmerkama postoji još jedna opcija za hladne dane koja uopšte ne uključuje pantalone. U pitanju su pletene haljine i čizme. Jednostavna, a idealna kombinacija za sve prilike od poslovnih preko kežual pa sve do večernjih. Pletene haljine i čizme možete nositi od jeseni do proleća, kada je toplije idu i uz kožne i uz teksas jakne kada je hladno predivno izgledaju ispod kaputa ili puffer jakne.

1.Pletene haljine i čizme do kolena

 pletene haljine i cizme do kolena
Bez obzira da li se oblačite za prazničnu zabavu ili stilizujete modernu ležernu kombinaciju za noćni izlazak uparivanje mini, midi ili maksi pletene haljine sa čizmama pomoći će vam da napravite jednostavnu i seksi odevnu kombinaciju. Za početak možete uklapati midi pletenu haljinu sa čizmama do kolena kako biste postigli besprekoran i elegantan izgled.

 do kolena

Predlažemo haljinu u neutralnoj boji, poput bele, crne, sive, kamel ili bež, koja prati oblik tela i ima mali prorez sa strane tako da kroz taj prorez čizme jasno dolaze do izražaja. Ovo je topla i ženstvena kombinacija idealna za sve prilike.

2.Combat čizme

 pletene haljine i combat cizme
Ako želite da se izdvojite iz mase onda slobodno kombinujte pletene haljine uz combat čizme. Haljine mogu biti svih dužina od mini preko midi pa sve do maksi dužine. Sve one će se savršeno uklopiti uz ovaj model strožijih, vojničkih čizama koje su veliki hit već nekoliko sezona i koje su odraz kul načina oblačenja.

 midi i combat
Modni stilisti predlažu da izaberete oversized džemper haljinu koja se lako prilagođava svakom obliku tela i predivno će izgledati u paru sa combat čizmama. Uparite džemper haljinu sa crnim hulahopkama i dobićete odeću koja će vas u isto vreme i zagrejati, ali i izdvojiti iz mase. Za ektra šik izgled prebacite vuneni kaput preko ili dužu kožnu jaknu.

3.Pletene haljine i čizme iznad kolena

 cizme iznad kolena
Sledeća i najčešća opcija kako žene nose mini džemper haljine, a to je uz čizme iznad kolena. Seksi kombinacija koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Sa bojama i modelima kako haljina tako i čizama se možete poigrati i prema raspoloženju ih kombinovati. Na primer uz neutralnu nijansu haljine nosite čizme u upadljivoj boji poput bordo ili crvene. Metalik nijanse su takođe zanimljive. Što se tiče materijala žene najčešće biraju čizme od kože ili antilopske kože. Ovo je idealna kombincija za žene sa dugim nogama. Njima podjednako dobro stoje kako čizme na štiklu tako i one ravne.

 sa zmijskim printom

Uz pletene haljine prelepo i žestoko deluju čizme iznad kolena sa animal printom kao što je print zmije, leoparda i slično. Možete osmisliti i monohromatsku kombinaciju tako da vam i haljina i čizme i kaput budu u tonalitetu.

4.Uz čizme do članka

 pletene haljine i cizme do clanka
Gležnjače ili čizme do članka se takođe lepo kombinuju uz pletene haljine svih dužina i modela. Možete birati ravne poput čelzi čizama, zatim sock ili uske čarape čizme, špicaste modele, modele sa debljom štiklom ili sa tankom štiklom. Predlažemo da uz tamnije modele haljina nosite gležnjače u svetlijim bojama poput bele koje su veliki hit ove sezone.

 cizme do clanka

Možete izabrati i čizme sa detaljima poput lanaca, cirkona jer će oni uz mini pletene haljine naročito doći do izražaja. Za seksi urban look uklopite i crne hulahopke sa printom uz pletenu mini haljinu i čizme do članka.

5.Slouchy čizme

 naborane cizme
Ne možemo da zaboravimo još jedan model čizama koje se nose oduvek, ali su tek poslednjih nekoliko sezona prepoznate kao trend. U pitanju su naborane ili slouchy čizme. Ovaj model ima naboranu i upadljivu teksturu tako da će se savršeno uklopiti uz džemper haljine. Slobodno kombinujte i pronađite svoju idealnu kombinaciju kada su u pitanju pletene haljine i čizme.

 naborane bele
Same pletene haljine se ne nose samo uz čizme. One se odlično slažu i uz patike kako ravne tako i one sa platformom, uz elegantne cipele na štiklu, uz ravne loafer cipele,pa čak i uz sandale i papuče. Međutim, kada je u pitanju zimsko vreme, najbolje i najsigurnije ih je nositi uz čizme.