Siren eyes ili oči sirene su novi trend šminkanja očiju koji osvaja svet i to sa dobrim razlogom. Pogledajte o kakvom je trendu reč.

 zategnute siren eyes
TikTok nas je od svog postanka do danas obradovao mnogim lepim trendovima koji su zaživeli u praksi i koje vredi isprobati. Siren eyes ili oči sirene su jedan od toplijih trendova koji ustvari predstavlja modifikovanu verziju nečega što svi znamo i volimo, a to su našminkane oči supermodela iz 90 – tih. Ovaj trend su među prvima ponele poznate ličnosti kao što su Bella Hadid, Kylie Jenner i Zendaya.

negative space
Siren eyes ili oči sirene su bile veliki hit tokom leta 2022. Međutim, za razliku od drugih TikTok trendova koji nestaju čim se pojavi sledeći video, ova ideja šminkanja očiju je brzo zaživela u praksi tako da će sigurno biti u trendu i tokom 2023 godine. Zato za sve one koji još ne znaju o čemu se radi pogledajte u nastavku.

 mat usne
Šta su siren eyes?

 sa pink senkom
Siren eyes ili oči sirene predstavljaju mekan, ali i dramatičan izgled oka koji se postiže uz pomoć izvlačenja linije oka ajlajnerom i nanošenjem senki za efekat zadimljenosti. Može se reći da je oko sirene naprednija verzija mačjeg pogleda ili cat eyes. To je zadimljen, izdužen, privlačan i seksi izgled ajlajnera koji izgleda neverovatno – posebno na bademastim očima. Ova metoda izdužuje, sužava, ali i podiže oči sve u isto vreme.

 seksi izgled

Sav fokus je na očima. Tome doprinose oštre linije u unutrašnjim i spoljašnim delovima oka, dok odgovarajuće senke za oči daju još intenzivniji i jači efekat. Postoji više načina kako se mogu postići siren eyes ili oči sirene koje su još poznate i pod nazivom fatalni pogled.

Kako postići oči sirene?

 siren eyes postupak
1.Napravite osnovu za ovaj izgled očiju. Uz pomoć pahuljaste četkice nanesite senku duž gornje i donje linije trepavica. Iznad gornje linije trepavica senku nanosite od sredine linije do spoljašnjeg ugla oka, odnosno do mesta gde se izvlači krilo ajlajnerom. To isto uradite i ispod donje linije trepavica. Počnite sa svetlijom nijansom senke, a zatim pređite na tamnije da biste intenzivirali V – oblik na vašim spoljnim uglovima.

 upadljive siren eyes
2.Nacrtajte krilo ajlajnerom. Možete koristiti olovku za oči ili tečni ajlajner.Za siren eyes ugao krila koji crtate je mnogo važniji od proizvoda koji koristite. Umesto da produžite liniju trepavice od gornjeg kapka( tradicionalni način) produžite je od donje, vodene linije oka i to niže da biste suzili pogled.

 upadljiv lisicji pogled
3.Povežite krilo sa vašim okom. Ako ste koristili olovku za oči onda gustom četkom za senke spojite gornju i donju liniju trepavice i povežite nacrtano krilo sa vašim okom. Ako ste koristili tečni ajlajner onda nastavite liniju na liniji trepavice i suzite je prema sredini kapka.

 hot pink senka
4.Definišite svoje unutrašnje uglove oka. Uzmite ajlajner po izboru i pređite po vodenoj liniji oka ka unutrašnjim uglovima oka. Možete preći preko cele linije oka, ali se ipak fokusirajte na unutrašnje uglove vodeći računa da linija na sredini kapka bude tanka kako bi zaista izdužila oblik oka.Ako koristite olovku ili senke onda uz pomoć male ugaone četkice povučite liniju ka nosu kako biste proširili svoje unutrašnje uglove oka. Poželjno je koristiti vodootpornu olovku za oči da se ne bi razmazala.

 siren eyes i crveni karmin
5.Završite maskarom. Nanesite deblji sloj maskare da biste naglasili izduženi oblik koji ste upravo kreirali. Za što efektniji i dramatičnji izgled možete staviti i veštačke trepavice.

 sjajne usne
Ovo je samo jedan od načina kako možete postići fatalan izgled očiju ili oči sirene siren eyes. Šminkeri preporučuju da kada dobijete osnovni obris očiju sirene možete sami odlučiti koliko ćete ih učiniti dramatičnijim ili suptilnijim.

 delikatne siren eyes

Za suptilniji izgled biće vam potrebne nude i neutralnije nijanse senki dok za dramatičniji izgled možete koristiti i upadljive nijanse. Cilj je da vaše oči sirene budu jedinstvene i zavodljive.