Pogledajte na koje sve načine možete ovog proleća kombinovati blejzer i helanke, dva trendi odevna komada koja nikada neće izaći iz mode.

 pink sako
Ako trenutno ne možete da osmislite šta da obučete, ne brinite – niste sami. Mnoge žene imaju isti problem pogotovo kada dođe proleće i kada se temperatura menja iz sata u sat. U ovim nezgodnim, prelaznim godišnjim dobima je najbolje okrenuti se i izabrati najpouzdaniju odeću. Blejzer i helanke u kombinaciji to svakako jesu. Lagana ,slojevita kombinacija koja uvek izgleda šik i može se na bezbroj načina uklapati.

Radi se o jednostavnoj, udobnoj, ali i efikasnoj kombinaciji koja se može nositi u svim prilikama. Možete je uklapati uz raznovrsnu obuću od čizama, preko štikli, pa sve do ravne obuće i sportskih patika. Slede 6 predloga kako možete nositi sako i helanke, od bilo kog materijala, tokom ovog proleća.

1.Blejzer i helanke uz čizme do članka

 cizme do clanka
Ako ste ljubitelj, minimalističke i klasične kombinacije onda možete uklapati sako u kamel boji, sa crnim, klasičnim helankama ili uskim pantalonama od rastegljivog streč materijala i na kraju začinite sve crnim, elegantnim čizmama do članka sa tanjom štiklom. Uz sve to možete izabrati i torbu koja je u istoj boji kao i sako. Reklo bi se dvobojna kombinacija, kamel – crna. Idealna je za večernje prilike, ali i poslovne sve u zavisnosti od udobnosti čizama. Štikla kao i uska garderoba dole izdužuju noge, a sako je malo širi, pogotovo u rukavima, tako da je sve uravnoteženo.

2.Uz mule

 blejzer i helanke uz mule
Mule su već nekoliko godina na vrhu popularnosti kada su u pitanju prefinjene, ženske sandale i cipele. „Mule“ je inače reč francuskog porekla i označava cipele koje nemaju petu, a obično im je vrh zatvorenog tipa. Njihova visina varira, mogu biti potpuno ravne pa sve do visoke pete. Mogu biti sa zatvorenim prstima kada se obično smatraju mule cipele, ili sa otvorenim prstima kada imaju funkciju sandala.

Ovakve modele bilo da su cipele ili sandale pogotovo sa elegantnom debljom štiklom možete uklapati uz kožni sako koji je krojen po vašoj meri i posebnim uskim pantalonama koje imaju proreze na krajevima. Zahvaljujući tim prorezima mule dolaze do izražaja. Što se tiče boja, stilisti predlažu da se odlučite za minimalistični stil odnosno crnu boju, a da mule budu svetlije odnosno u kamel, beloj ili nekoj drugoj upadljivoj boji.

3.Uz flip – flops papuče

 blejzer i helanke uz flips flops
Verovali ili ne uz elegantne uske pantalone koje imaju liniju po sredini i proreze na krajevima lepo stoje i flip – flops papuče. Stilisti preporučuju da birate klasične, sive sakoe koji su duži i da stavite kaiš oko struka. Na taj način outfit dobija potreban balans. Da bi kombinacija delovala što efektnije možete izabrati i neki kaiš za upadljivom i zanimljivom šnalom.

4.Blejzer od tvida i helanke uz mule

 sako od tvida i mule
Modni stilisti predlažu da sako od tvida bude kraći i u nekoj svetlijoj nijansi ili dezenu. Mule su elegantne sa tanjom štiklicom i špicastim vrhom. Mogu biti i od neke sjajnije kože da bi kombinacija izgledala što efektnije.

5.Čizme do kolena

 cizme do kolena
Veoma elegantna i ženstvena kombinacija uključuje duži, ravno krojeni krem sako, crne uske pantalone i tamno braon čizme do kolena. Pantalone su naravno uvučene u čizme tako da sve izgleda uredno i skladno. Odlična poslovna kombinacija.

6.Blejzer i helanke uz mokasine

 blejzer i helanke uz mokasine
Helanke ili uske pantalone koje imaju na kraju proreze su veliki hit ove sezone. Ti prorezi daju elegantniju notu ovim pantalonama. Pritom se dobro uklapaju uz sve modele obuće pa i uz trendi mokasine. Ovaj outfit čini još kožni sako u crnoj ili tamno braon boji. Da biste razbili monotoniju tamnih nijansi dodajte neku bluzu sa printom kao što je prugasti.