Od jarkih senki za oči preko prirodnog sjaja obraza pogledajte kako izgleda optimistička šminka za proleće 2022 godine.

 prolecna sminka ideje
Sezona hladnih i tmurnih zimskih dana je napokon prošla vreme je za vedrije boje u svakom smislu te reči. Spremite se da stilizujete svoj izgled uz pomoć osvežavajuće šminke za proleće 2022. Radi se o upadljivim i smelim senkama gde dominiraju zelena, plava, roze, i trendi violet boja. Takođe, aktuelne su i tehnike mačjeg i zadimljenog pogleda, ali i prirodni, purpurni sjaj obraza.

Pravilo je da nema pravila. Možete se igrati sa svim nijansama kako svetlijim i upadljivim tako i sa pastelnim. To se odnosi i na senke i na ruževe za usne. Ono što je primetno jeste veliki uticaj retro trendova i na prolećno šminkanje. Osvrnite se oko sebe i neka vam boje iz prirode posluže kao inspiracija. Pred vama je sedam zanimljivih ideja za prolećni make- up.

1.Prolećni glamur

 glamurozna sminka za prolece 2022
Ove sezone se šminkanje fokusira na svetlije oči i sjajne, ali neupadljive usne. S’obzirom da sa lepšim danima dolaze i razne proslave kao što su svadbe, rođendani, mature i slično onda vam je potrebno i malo glamura. Šminkeri savetuju da postoji veoma jednostavan način da postignete glamurozan izgled tako što ćete mešati dve trendi nijanse. Na primer koristite miks svetlo plave, ljubičaste i roze senke za oči. Neka plava dominira na sredini, a ljubičasta i roze na rubovima kapaka i ispod njih.

Dodajte malo i svetlucave, bele senke u suznoj liniji oka kako biste oči dodatno otvorili i dodali im jednu razigranu notu. Usne su naravno, kao i celo lice sjajni , ali u nude ili bež nijansi. Cilj je da celo lice zasija i da oči izbiju u prvi plan. Pustite kosu, dodajte neki cvetni detalj poput minđuša i to je to.

2.Plavi mačkasti pogled

 plavi mackasti pogled
Ovo je jedna vrsta monohromatske šminke koja ne izgleda dosadno jer se fokusira na prelepoj plavoj boji i to u dve nijanse. Svetlo plava senka je prisutna i na kapku i ispod donje linije oka, u unutrašnjosti, odnosno u suznom delu oka je bela, svetlucava senka. Kao šlag na torti dominira tamno plavi ajlajner koji kreće iz suzne linije oka i završava se sa prelepim krilima koja vam odmah daju seksi, mačkasti pogled. Odmah se vidi da su ove dve nijanse savršen spoj. Možete, za maksimalno dramatičan izgled dodati i dosta maskare.

3.Šminka za proleće 2022 – Senke u dva tona

 dvotona sminka za prolece 2022
Makeup trendovi ove sezone jesu i dvobojne nijanse. Za razliku od predhodnog, glamuroznog izgleda gde smo imali i plavu senku ovde su prisutne samo dve nijanse ljubičasta i boja korala. Ljubičasta je od suzne linije do sredine kapka kao i ispod njega, a boja korala od sredine do krajeva kapaka. Na kraju sve začinite dodatnim, obimnim nanošenjem crnog ajlajnera.

4.Zadimljeni pogled

 zadimljeni pogled
Takozvani „smudgy“ ili zamrljani ajlajner je bio veliki trend tokom zimske sezone. Sada ga ponovo možete iskoristiti u kombinaciji sa toplim zadimljenim pogledom. Braon senka i crni ajlajner u paru izgledaju tako privlačno da će svaka devojka poželeti da ih isproba.Začinite svoj izgled braon karminom i vezanom kosom i spremni ste za dominaciju.

5.Šminka za proleće 2022 – Dragulji i vesele boje

 dragulji sminka za prolece 2022
Veseli trendovi, šarenih disko kugli u stilu 80 – tih su prisutni i u načinu šminkanja. Svaka devojka bi poželela da već na početku proleća ima ovako sjajnu i zdravu kožu. Dašak glamura celom ovom izgledu daju oči koje su ukrašene draguljima. Sićušni treptaji agresivno sijaju preko vaših očiju i poboljšavaju izgled vaše nežne i sjajne kože lica.

6.Purpurni obrazi

 purpurni obrazi
Prirodan izgled nikada neće izaći iz mode. Ovde je akcenat na purpurnim obrazima, odnosno rumenilu tako da sve izgleda kao da su obrazi prirodno pocrveneli od prolećnih sunčevih zraka. Sve je praćeno nežno roze senkom na očima i roze karminom na usnama.

7.Šminka za proleće 2022 – Very Peri

 very peri
Very Peri je proglašena za Pantone boju 2022 godine. Zaista je veoma zahvalna i za oblačenje, ali i za šminkanje. Čak se i kosa boji u ovoj nijansi. Ukoliko je ravnomerno dodate na vašim očima ona će zablistati u punom sjaju i samim tim će podići seksualnost vaših očiju i celokupnog izgleda na viši nivo.