Predstavljamo vam još jedan trend – najnoviju verziju kratke kose pod nazivom sliced bob. U bukvalnom prevodi bi značio „ rezani“ ili isečeni“ paž. A, evo objašnjenja o kakvom se stilu ovde radi.

klasicni sliced bob
Iako možda naziv zvuči pomalo zastrašujuće – rezani, isečeni ili sliced bob ipak se radi o jednoj varijanti boba sa teksturom. „Slicing“ ili rezanje, je tehnika oblikovanja kose koja se koristi da bi se razbili čvrsti oblici i uklonila težina frizure tako da sve izgleda elegantno i jednostavno, a opet dinamično i sa teksturom. To bi značilo kao da ste makazama odrezali vrhove kose.

kraci sliced bob
Ovaj stil podseća na već popularni „blunt cut“ ili tupi rez koji nam daje varijantu paža koja je jednako šišana sa svih strana. Zato je mnogi zovu i ultra – blunt rezani bob remek delo za žene sa finom i ravnom kosom. Elegantna donja ivica pomaže da se kosi doda potreban volumen. A ako imate vremena možete je stilizovati i na vrhu sa stepenima ili šiškama.
Frizeri objašnjavaju da je kod ove kratke frizure naglasak ne na slojevima već na stvaranju oblika uz jasno naglašen oštri rez na samim vrhovima kose.

kardashian

Mnoge poznate dame obožavaju i rado nose rezani paž jer izgleda elegantno i uredno, a zahteva minimalno održavanje. Naime, ovakvim, načinom šišanja sa jasno definisanim oštrim rubovima kose, sami vrhovi kose se sužavaju tako da prilikom feniranja prijanjaju jedan uz drugog što znači da nećete imati dodatnog posla oko oblikovanja i uvijanja krajeva kose.

Koje su prednosti rezanog paža ili sliced bob frizure

 plavi sliced bob
Postoje razne varijante paža ili boba kao što su francuski bob, a- line paž, asimetrični, stepenasti… Treba uvek birati onu varijantu koja najbolje pristaje našem obliku lica kao i tipu kose. Kada su u pitanju prednosti rezanog paža u odnosu na ostale stilove, frizeri savetuju da se ova varijanta preporučuje ženama sa finom kosom jer joj sam način šišanja i oblikovanja daje čistije linije. Frizura izgleda skladno i lepo, ali ne previše elegantno.

Šta ovaj stil čini modernim

 talasasta kosa
Ima manje slojeva, izgleda kao da ima jednaku dužinu, što ga čini elegantnijim i ujednačenijim. Međutim, ako pogledate sa strane, malo je duži i po obliku podseća na A – line stil. Upravo ta dužina vam daje prostora da ovu frizuru jednako oblikujete i stilizujete sa svih strana tako da izgleda kao savršeni ram oko vašeg lica.

Zašto je sliced bob idealan izbor za proleće

 duza varijanta rezanog paza
Proleće je idealan trenutak za novi početak i velike promene. To znači da možete da promenite kako boju kose tako i frizuru. Izaberite ovaj stil jer izgleda elegantno i glamurozno, a jednostavno se održava.

Kako ovaj stil funkcioniše na različitim tipovima kose

 gusta kosa
Prednosti ove kratke frizure mogu iskoristiti sve žene bez obzira na oblik lica i tip kose. Samo je potrebno pronaći dobrog frizera koji će vam napraviti lepi, izbalansirani bob po vašoj meri. Inače rezani paž se najlakše stilizuje na finoj i ravnoj kosi. Međutim, mogu ga nositi i žene sa blago talasastom kosom. Ako vas zabrinjava nedostatak volumena i spoljštenost kose možete jednostavno prebaciti razdeljak sa strane i dobićete kul, moderan izgled.

Na gustoj i kovrdžavoj kosi ova varijanta paža dobija pomalo oblik piramide, naročito ako ga nosite sa razdeljkom na sredini. Slicing način šišanja je odličan izbor i za žene sa gustom kosom jer je stanjuje, odnosno uklanja nepotrebnu težinu, a unosi živost i pokretljivost.