Bottleneck bob je novi trend inspirisan istoimenim šiškama koje su od sredine prošle godine pa sve do danas veoma tražene u frizerskim salonima širom sveta.

 bottleneck bob do vilice

Proleće obeležava novi početak u prirodi kada sve cveta i buji. Upravo su takvi dani inspirativni i za žene koje se uglavnom odlučuju da promene frizuru i da se ošišaju na kratko. Sa novom frizurom u nove životne i radne pobede. Od kratkih stilova najzahvalnija je bob ili paž frizura. Ona ima bezbroj svojih varijanti, ali joj to ne smeta da se stalno nadograđuje, usavršava i prilagođava najnovijim trendovima kako bi uvek bila sveža i popularna. Bottleneck bob, najnovija verzija paža upravo sadrži šiške koje su u trendu i podsećaju na usko grlo boce. Samim tim dobijamo prelepu frizuru koja suptilno uokviruje obraze i u prvi plan ističe oči. Dužina ovog paža varira i kreće se od brade pa sve do ramena.

 kraca verzija
Vrhunski londonski frizer i Evo’s direktor boja, Tom Smith je predvideo da će bottleneck šiške biti vanvremenski trend stilizovanja kose u 2022 godini. „ Oblik šiški je takav da su one u sredini nešto kraće i ređe, oko očiju su duže i zakrivljene, a zatim se spuštaju prate i uokviruju jagodičnu kost ili obraze. Po svom kretanju podsećaju na usko grlo boce po čemu su i dobile naziv. Izgledaju veoma laskavo i predstavljaju poboljšanu verziju zavesa šiški koje su bile veliki trend tokom 70 – tih, ali i sada“. – objasnio je Tom u svom video snimku objavljenom na njegovom Instagramu. U suštini, to je nežnija, mlađa sestra zavesa šiški ili zavesica.

 duza verzija
Od poznatih ličnosti Margot Robbie je prva ponela ovaj trend. Zatim ih je isprobala Sydney Sweeney u seriji „Euphoria“ kao i još mnogo žena širom sveta.

 bottleneck bob do ramena
Međutim, kada ove šiške kombinujete sa bobom ili pažom imaćete simpatičnu kratku frizuru sa dužinom do ramena i sa pramenovima koji dodatno prate i uokviruju lice. Ovu frizuru mogu nositi sve žene s’obzirom da sadrže šiške koje prate crte lica pa se samim tim mogu prilagoditi kako svakom obliku lica tako i svakom tipu kose. To znači da će svaka žena imati drugačiji i jedinstveni paž koji kao da je krojen po njenoj meri.Frizeri smatraju da je ovo idealna frizura za lepše dane koji dolaze jer se odlično uklapa uz laganije prolećne odevne kombinacije.