Boja kose za 2022 je veoma raznovrsna. Očekuju nas prelepe i zanimljive nijanse i tehnike izvlačenja pramenova koje ćemo sigurno poželeti da isprobamo.farbanje

2020 godinu je obeležilo eksperimentisanje sa farbama različitih nijansi i tonova. To istraživanje i kombinovanje je nastavljeno i u 2021 godini. Početkom ove godine se žene sve više vraćaju toplim nijansama, ali biraju i popularne nijanse poput crvene koja je obeležila kraj prošle godine. Neki su isprobali i trenutne, upadljive trendove poput peekaboo pramenova i skunk pramenove. Često se biraju i farbe bez amonijaka kao i što prirodnije nijanse kada je u pitanju boja kose za 2022 godinu. U prvi plan nakon dugogodišnje vladavine balayage pramenova sada izbijaju foilayage tehnika nijansiranja kao i osunčani babylights pramenovi. Puno je boja koje ćemo viđati ove godine, a mi vam predstavljamo 6 koje će sigurno izdominirati.

1.Buterasto platinasto plavabuterasto platinasto plava

Miley Cyrus, Jamie King i Billie Eilish su nam pokazale da su plavuše veoma omiljene u društvu i da se dobro zabavljaju. Za razliku od platinasto plave koja najbolje stoji damama sa hladnijim tonovima kože, buterasto platinasto plava sadrži toplije tonove tako da je mogu nositi skoro sve žene bez obzira na boju kože. Da biste ovu nijansu što duže zadržali koristite redovno ljubičasti šampon. Takođe, ćete morati možda više puta da odlazite kod frizera da biste postigli ovakvu modernu nijansu plave.

2.Babylihgts pramenovibabylights

Poznati frizeri predviđaju da će babylights pramenovi biti veoma popularni u 2022 godini. Radi se o fino utkanim tonovima koji kosi daju suptilniji i prirodniji izgled. Pogotovo zlatno plavim i karamel nijansama koje izgledaju živahnije, a vlasište je pritom manje oštećeno. Ova tehnika podrazumeva izvlačenje samo nekoliko pramenova uz pomoć folije. Pramenovi se farbaju i izbeljuju na finije delove tako da sve izgleda mnogo prirodnije i podseća na kosu koja se često viđa kod dece i koja ima takav efekat sunca odnosno kao da je malo izbledela na suncu. Babylights pramenovi se mogu izvlačiti na svim tipovima kose i traže minimalno održavanje.

3.Bronde boja kose za 2022bronde boja kose za 2022

Još jedna topla nijansa se ponovo vraća u modu i to nakon što su je isprobale poznate ličnosti kao što su Jennifer Lopez, Beyoncé i Lily Aldridge. Bronde predstavlja kombinaciju plavih i smeđih nijansi, ali ove sezone izgleda mnogo prirodnije jer sadrži specifične tonove na vrhovima koji celokupnoj frizuri daju dimaničniji i višedimenzionalan izgled.

4.Kestenjasta boja kose za 2022kestenjasta boja kose za 2022

Vidimo da će se ove sezone nositi različite i bogate braonkaste i braonkasto crvene nijanse. Jedna od njih je i kestenjasta, bogata čokoladno smeđa nijansa sa bakarnim i crvenkastim tonovima koji je čine još sjajnijom i moćnijom. Osim toga tople nijanse zahtevaju manje održavanja zbog osnovnog prirodnog pigmenta koji se lakše prilagođava promenama tonova.

5.Ledeno plavaledeno plava boja kose za 2022

Još jedna nijansa plave će biti hit u ovoj godini i to naročito u hladnim danima jer se radi o hladnim tonovima koji izgledaju moćno, dramatično, moderno i sjajno pogotovo na frizurama koje prate i uokviruju lice. Jedina mana jeste što ćete morati mnogo vremena da provedete kod frizera da biste uspeli da budete prava ledena plavuša.

6.Bogata čokoladna boja kose za 2022mocna cokolada

Sve što je prirodno i tekstura i nijanse će biti u modi ove sezone. Birajte farbe bez amonijaka koje neće oštetiti vaše vlasište, ali će vam ipak dati lepši, manje veštački, a više organski i luksuzni izgled poput moćne nijanse čokolade, tamno smeđe i nijanse sa tonovima meda. Ako vam je boja previše tamna onda razmislite o upotrebi sjaja koji će je učiniti privlačnijom i zdravijom.