Boja kose za jesen 2020 je upravo pred Vama. Vodeći svetski frizeri su, iako je još uvek leto, među velikom ponudom raznovrsnih nijansi izdvojili njih devet za koje se smatra da će dominirati do kraja 2020 godine. Radi se o klasičnim braon, plavim, crvenim i crnim nijansama ali obogaćenim zanimljivo i originalno toniranim pramenovima.

Boja kose za jesen 2020 je u velikoj meri inspirisana internet trendovima, tako da su ih mnoge poznate ličnosti već isprobale. Prisutne su i tehnike farbanja kose, ali za razliku od balayage koja je bila dominanta tokom leta, na jesen će hit biti bronde. I dalje je prisutno senčenje kose, tie – dye tehnika i još mnogo toga.Uvereni smo da ćete među ovim nijansama pronaći onu koja vama odgovara i koju ćete poželeti da nosite tokom predstojeće sezone.

Vatreno crvena

Mnoge svetski poznate ličnosti su i tokom leta bile u karantinu pa su samim tim imale dosta vremena da eksperimentišu sa raznovrsnim frizurama i nijansama. Neke su nas potpuno iznenadile svojim izborom poput Kim Kardashian koja je probala vatreno crvenu nijansu. Frizeri smatraju da će upravo vatreno crvena obeležiti predstojeću sezonu. Možete je nositi na svim dužinama kose kao i u svim prilikama. U zavisnosti od prirodnog pigmenta vaše kose ova nijansa varira od tamnijih do svetlijih tonova. Izgleda zaista moćno i toplo vam je preporučujemo.

Klasična braon boja kose za jesen 2020

Brinete su ranije bile u drugom planu i u neku ruku podcenjene. Muškarci su više voleli plavuše i one su bile dominantne. Sve glumice i pevačice su se lakše probijale kao plavuše. Međutim, vremena su se promenila, mnoge tehnike farbanja kose su se pojavile tako da je klasično braon obogaćena adekvatno toniranim pramenovima koji joj daju potrednu dubinu, sjaj i lepši izgled. Kako će klasično braon izgledati zavisi od prirodnog pigmenta kose. Može da ima svetlije crvenkaste i plave naznake ili da bude tamnija sa crnim podtonovima.

Svetlije i dugine boje kose za jesen 2020

Za ovaj trend bi se moglo reći da je neprirodno postalo prirodno. Naime, već početkom godine se pojavila Billie Eilish sa zanimljivom kosom ofarbanom tie dye tehnikom, koja je podrazumevala farbanje krajeva ili samo korena kose nekom svetlijom i upadljivom nijansom koja je u potpunom kontrastu sa osnovnom bojom kose. Ovaj trend je dominirao tokom proleća i leta. Devojke su najčešće izvlačile na svojoj kosi pastelne i neonske pramenove. Međutim, na društvenim mrežama je sada hit ne samo izvlačenje svetlijih ili pastelnih pramenova već se cela kosa farba u ovim nijansama. Najpre se devojke ošišaju na kratko, a zatim bukvalno prave dugu na svojoj glavi. Frizeri smatraju da će ovo biti trend za predstojeću sezonu, a koliko će trajati, videćemo.

Kremasto plava

Ova kremasto plava nijansa kakvu ima Reese Witherspoon je izbila u prvi plan na društvenim mrežama i pretenduje da bude veliki hit u predstojećoj sezoni. Radi se o nežnoj, mlečnoj, platinasto plavoj nijansi koja u zavisnosti od prirodnog pigmenta može imati kako svetlije tako i tamnije tonove. Prelepo izgleda na bob i lob frizurama kao i uz krupnije lokne. Osvetljava lice na pravi način tako da oči dolaze do izražaja.

Bronde boja kose za jesen 2020

Bronde nijansa i tehnika farbanja je bila veliki hit prošle godine. Kao kombinacija plavih i smeđih nijansi bronde najbolje pristaje onim ženama koje su prvo bile plavuše pa su rešile da postanu brinete.Bronde mogu nositi sve žene bez obzira na boju kože jer ova nijansa ima čarobnu sposobnost da da potrebnu toplinu čak i najsvetlijem tenu. Bronde je popularna među poznatim ličnostima i svakako će još dugo biti u trendu.

Karamel pramenovi

Izvlačenje pramenova različitim tehnikama je poslednjih godina veliki trend. Uz pomoć svetlijih ili tamnijih pramenova dajete vašoj osnovnoj boji potrebni volumen, toplinu ili sjaj. Karamel pramenovi su idealni za hladnije dane i tamnije nijanse jer svojim medeno braonkastim tonovima vašoj frizuri pružaju potrebnu toplinu i sjaj. To se naročito vidi na dužoj talasastoj frizuri. Karamel pramenovi su uglavnom skoncentrisani oko lica.

Brassy tonovi

Ovde se radi o plavoj nijansi koja je prirodno, nekoliko nedelja nakon farbanja, dobila žućkaste tonove. Žene obično žele da izbegnu ovaj momenat pa koriste ljubičasti šampon da bi održale svoju plavu nijansu. Međutim ima i onih kojima se ovi žuti tonovi sviđaju i frizeri smatraju da će upravo ovi žućkasti tonovi na plavoj nijansi biti u trendu ove sezone.

Tamniji koren, svetliji krajevi

Imali smo tamniji koren na plavim nijansama. Sada je tamniji koren prisutan i na smeđim i crvenim nijansama. Veoma zanimljiva i mladalačka kombinacija. Poznate ličnosti su već isprobale ovaj trend i pokazalo se da lepo stoji na svim frizurama. Možete je nositi na talasastoj, sitno kovrdžavoj ili potpuno ravnoj frizuri. Kod bob, lob i dugih frizura ovo nijansiranje posebno dolazi do izražaja. Tamniji koren i svetliji krajevi daju vašoj frizuri potrebnu dubinu i sjaj, a licu mladalački izgled.

Brack boja kose za jesen 2020

Još jedan novi naziv za toniranje tamne, crne nijanse koji pretenduje da bude hit. Brack podrazumeva izvlačenje braon pramenova na tamno smeđim i crnim nijansama. Pramenovi su tanki, suptilni i nenametljivi. Ključ za postizanje ove nijanse jeste nanošenje spreja na pramenove i to uz pomoć stakla. Brack nijansu su poznate ličnosti poput Meghan Markle, Jennifer Connelly, Kerry Washington već probale i toplo vam je preporučuju za ovu sezonu.