Predstavljamo Vam frizure za jesen 2020 godine. Radi se o pet najlepših stilova koje ćemo viđati svuda ove sezone. Vodeći svetski frizeri su među velikom ponudom raznovrsnih kratkih, dugih i poludugih stilova izdvojili nekoliko iz svake kategorije koje će žene i devojke poželeti da nose ove sezone i za koje se s’pravom može reći da će biti u modi odnosno veoma popularne frizure i to sigurno do kraja 2020 godine. Na prvi pogled reklo bi se da se moda 60 i 70 – tih godina vraća, ali u nešto modernijem izdanju. Traži se gustina, volumen, šiške, razigrani i lepršavi boemski stilovi. Frizure za jesen 2020 su veoma raznovrsne i lepe tako da ćete sigurno među njima pronaći neke koje se vama dopadaju i koje ćete poželeti da nosite tokom ove sezone, a možda i duže.

Shag stilovi

Vodeći svetski frizeri predviđaju da će stilovi 70 – tih biti veoma traženi i to pre svih shaggy stil koji će se nositi i na dugoj i na kraćoj kosi. Radi se o kosi koju krase kratki slojevi odnosno stepeni u rokerskom fazonu. Ovi slojevi najčešće prate oblik lica, uokviruju ga , a često i dodiruju. Kosa može biti kovrdžava pri čemu kovrdžavi shag ima dužinu tik ispod brade. Najpoznatiji je shag na dugoj i poludugoj kosi sa gustim šiškama i slojevima koji prate oblik lica tako da kosa dobija dodatni volumen. Shag se lako održava, samo je ponekad, radi lakšeg oblikovanja, potrebno u predelu šiški i oko lica dodati lak za kosu. Može se nositi u svim prilikama, podmlađuje lice i izgleda veoma ženstveno i trendi i dobar je izbor za hladnije vreme.

Šiške

Šiške su u trendu već nekoliko godina. Ove sezone žene žele kosu sa šiškama kakve su nakada nosile poznate zvezde 60 – tih, poput Brigitte Bardot. Radi se o plavoj kosi sa gustim šiškama koje su malo razdvojene po sredini i savijene u stranu. Frizeri smatraju da ovakve šiške laskaju svakom obliku lica. Takođe nosiće se i guste šiške preko celog čela i to kako sa puštenom kosom različitih dužina tako i sa podignutom kosom u rep ili punđu. Bočne šiške su takođe aktuelne, a one prelepo stoje uz paž stilove kao i na kosi srednje dužine. Šiške podmlađuju i uklapaju se uz sve tipove kose i gustu i tanku i kovrdžavu i ravnu. Jedan dan ih možete nositi preko celog čela, drugi dan pomeriti u stranu ili unazad sve u zavisnosti od vašeg raspoloženja i prilike. Eksperimentišite sa šiškama kako biste pronašli one koje najbolje pristaju vašem odliku lica.

Bob ili paž frizure za jesen 2020

Tokom leta su se najviše nosili duži bob i lob stilovi. Međutim, frizeri predviđaju da će ove sezone dominirati takođe bob stilovi ali kraći dužine do brade, zatim blunt bob ili tupi bob. Karakteristika ovog stila jeste da ima dužinu do vilice ili do polovine vrata. Da nema slojeva i da je kosa potpuno ravna sa svih strana stim što ima takozvane tupe krajeve. Ovaj bob je prilagodljiv svakom obliku lica i lako se održava tako da je idealan kako za svakodnevne prilike tako i za svečanije prilike. Mnoge žene će nastaviti da nose asimetrični ili ugaoni bob sa bočnim šiškama koje uvek izgledaju elegantno i ženstveno. Naravno uvek možete birati lob varijante ako ih volite i lepo vam stoje.

Piksi

Najpopularnija kratka kosa nosiće se i na jesen. Radi se o piksi stilovima. Dominiraće guste, voluminozne piksi varijante. Kao inspiracija vam može poslužiti retro ikona Mia Farrow i njena ultra popularna kratka kosa. Dodajte joj malo modernih detalja poput kockastih slojeva za voluminozniji i dramatičniji izgled. Birajte i zanimljive boje i nijanse za svoju kosu kao što su pepeljasto plava ili srebrnkasto siva. Možete kosu obrijati sa strane, a gore napraviti upadljive lokne. Izbor je veliki, a vi izaberite onaj piksi stil koja vam najbolje stoji i odgovara vašem temperamentu.

Frizure za jesen 2020 srednje dužine

Još jedan trend ove sezone jeste i kosa srednje dužine. Ova dužina do ramena lepo stoji svakoj ženi bez obzira na oblik lica. Ako niste pristalica kratke i duge kose onda je kosa srednje dužine idealan izbor za vas. Kosa može biti potpuno ravna ili stepenasta. Takođe može imati razdeljak po sredini li duboki razdeljak sa strane. Resaste šiške takođe dolaze u obzir. Možete je vezati u rep, napraviti punđu na vrhu glave ili je samo pustiti da prati i uokviru lice.