Najnovija boja kose za zimu 2022/2023 je pred vama. Predstavljamo vam predivne nijanse koje će vam pomoći da začinite i osvežite svoj izgled ove sezone.

 boja kose za zimu
Tamperature napolju padaju i sve su niže, ali to ne znači da vaša kosa mora da pređe u hibernaciiju. U stvari, hladniji meseci su savršeno vreme da isprobate nešto drugačije kada je u pitanju vaša boja kose za zimu. Možda čete poželeti da je zagrejete toplim tonovima, ili pak da budete u skladu sa vremenom i isprobate hladnije, tipično zimske nijanse.
Iskustva frizera pokazuju da sa približavanjem hladnijih zimskih dana, žene sve više žele da promene boju kose da bi njihova kosa tokom tmurnih meseci izgledala sveže, sjajno i blistavo.

Dobra stvar je da je boja kose za zimu 2022/2023 veoma raznovrsna tako da ima za svačiji ukus po nešto. Možete birati od ledeno plavih, preko bakarnih pa sve do brilijantno smeđih nijansi. Pogledajte koja je boja kose za zimu u trendu ove sezone.

1.Expensive Brunette

Expensive Brunette
Počinjemo sa već dobro poznatom nijansom smeđe, a to je skupa smeđa nijansa. Skupa brineta je bila veliki hit početkom godine, ali i dalje je tražena i popularna. To ne čudi jer ova nijansa kao spoj više tonova smeđe boje izgleda prirodno i sjajno. Veoma je bitno ovakve nijanse postići kod frizera kako bi on mogao da izmiksa smeđe tonove koji će vašoj kosi dati na prirodan način potrebnu dubinu i višedimenzionalan izgled. Takođe je bitno da skupa brineta bude u skladu sa bojom vašeg tena.

2.Biskvit bronde boja kose za zimu

 biskvit bronde
Frizeri ove zime plavušama koje žele da obogate svoju nijansu predlažu biskvit bronde boju kose. Radi se o nijansi koja podrazumeva upotrebu balayage tehnike za izvlačenje bež i smeđih tonova i to na onim upadljivijim mestima do kojih sunce najčešće prodire. Na taj način plava boja deluje kontrasnije i bogatije.

3.Mahagoni boja kose za zimu

 mahagoni boja kose za zimu
Ako ste ljubitelj tamnijih, upadljivijih nijansi onda vam predlažemo mahagoni boju kose za zimu 2022/2023 godinu. Radi se o čokoladnoj nijansi obogaćenoj trešnja crvenkastim tonovima.Ovu nijansu su već isprobale Emily Ratajkowski i Bella Hadid i zaista izgleda fantastično. Dobra strana crvenkasto smeđih nijansi jeste da zahtevaju minimalno održavanje.

4.Snežno plava

 snezno plava boja kose za zimu
Povratak Barbi lutke i barbi stila podrazumeva i oživljavanje njene prelepe plave kose. Radi se o snežno plavoj nijansi kao jednoj vrsti platinasto plave. Ovakva platinasto bela boja kose je teška i za postizanje i za održavanje. Ledeno, beli tonovi, blede i postaju žućkasti što više perete kosu, tako da ova nijansa zahteva česte posete frizerskom salonu da bi se kosa tonirala i osvežila, a takođe je i izrastak kose potrebno redovno tretirati.

To znači da biti ledena kraljica nije ni malo lak i jeftin poduhat. Ipak za postizanje ove moćne i prelepe boje frizeri preporučuju da kosu operete najmanje 48 sati nakon farbanja i to hladnom vodom. Tako će se boja slegnuti i stegnuti i samim tim duže trajati.

5.Tonovi dragulja

 tonovi dragulja
Razmislite o boji kose morskih sirena, ali je prilagodite zimskim uslovima uz paletu prigušenih boja. Pored tirkiznih i ljubičastih sada se pojavljuju i drugi tonovi dragulja kao jedna vrsta toplijih i veoma upečatljivih nijansi. Nemojte se iznenaditi ako oko Nove godine primetite devojke sa bojom kose u klasičnim božićnih tonovima kao što su crvena i zelena. To je opet u skladu sa bojama dragulja kao što su rubin crvena i smaragdno zelena boja. Ove nijanse zahtevaju dosta pažnje i održavanja.

6.Plavo crna boja kose za zimu

 plavo crna boja kose za zimu
Ovo je sočna i sjajna nijansa koja izgleda prelepo na devojkama sa bleđim tenom. Tamna kosa sa nagoveštajem plavih tonova i bleđa koža predstavljaju savršen kontrasni spoj. Plavi tonovi vašoj crnoj kosi daju potreban sjaj i vizuelno mokri ili wet look.

7.Chunky pramenovi

chunky pramenovi
Frizure 90 – tih doživljavaju renesansu ove sezone i to od načina šišanja do boja kose. Ponovo su aktuelni chunky ili deblji pramenovi koji mogu biti za nijansu ili dve svetliji ili tamniji od osnovne boje kose. Međutim, možete izabrati i pramenove koji su u potpunom kontrastu u odnosu na osnovnu boju kose.

8.Senčenje korena

 sencenje korena
Shadow roots je posebna tehnika farbanje kose kod koje je koren kose ustvari kao senka u odnosu na ostatak kose. Ima dosta sličnosti sa balayage tehnikom i često se posmatra i kao njena naprednija varijanta. Dobra strana ove tehnike jeste što se može postići na svim bojama, tipovima, dužinama i teksturama kose.