Slede saveti za šminkanje očiju uz crveni karmin. Zasijajte u punom sjaju i dominirajte gde god da se pojavite.

 sminkanje ociju uz crveni karmin
Mnogi bi rekli da šminkanje očiju uz crveni karmin nije toliko težak posao jer je crveni ruž sam sebi dovoljan. Crvene usne su odraz elegancije, ženstvenosti i klasičnog izgleda lepote pa se često preporučuje da uz njih ostatak šminke bude minimalan. Takođe je bitno da lice bude negovano i čisto jer crvena boja će još više naglasiti nedostatke poput fleka, bubuljica, crvenila i ostalih nepravilnosti na koži.

Crvene usne su obično zvezde večeri i mnogi smatraju da uz njih ne treba nositi svetlije i upadljive senke za oči. Međutim, modni svet je odavno prekršio ovo pravilo. Danas se za što efektniji izgled kombinuje kako zadimljeni pogled tako i raznobojne senke za oči uz crveni karmin.Kada pronađete adekvatnu nijansu karmina za vaš ten kao i odgovarajuću formulu onda je vreme i za šminkanje očiju uz crveni karmin. Sledeći saveti vam mogu biti od koristi.

1.Zlatne ili bronzane senke za oči

 sminkanje ociju uz crveni karmin zlatni tonovi
Za izgled koji je istovremeno sofisticiran i klasičan pokušajte da koristite bronzanu ili zlatnu senku za oči. Ona će savršeno upotpuniti vaš crveni ruž i učiniti da vaše oči izgledaju zapanjujuće.

 zlatna senka

Idealan način šminkanja za proslave i glamurozne događaje na kojima ćete izgledati kao apsolutna boginja.

2.Šminkanje očiju uz crveni karmin – Cat eye

sminkanje ociju uz crveni karmin macji pogled
Ovde se ne radi o senkama za oči, ali ako tražite način šminkanja koji će se savršeno uklopiti uz crveni karmin onda je to crni ajlajner. Koristite crni, tečni ajlajner da biste izvukli što lepše i upadljivije krilo i stvorili prelep i zavodljiv mačji pogled. Napravite malo deblju liniju ajlajnerom iznad gornjeg kapka i spojite je sa popunjenim krilom.

3.Smoky eyes

 zadimljeni pogled
Ako ste ljubitelj upadljivije i smele šminke onda slobodno uz crveni karmin kombinujte zadimljeni pogled ili smoky eyes. Trebaće vam toplo smeđa senka, malo bronzane po sredini kapka, malo crne senke i crnog ajlajnera ispod obrva. Uz sve ovo ide tamnije crveni ruž za usne.

4.Crvena senka

 sminkanje ociju uz crveni karmin crvena senka
Da biste postigli monohromatski izgled uvek možete koristiti više nijansi crvenih ili ružičastih senki za oči uz crveni karmin. Ovakva kombinacija je savršena za zelenooke devojke.

5.Šminkanje očiju uz crveni karmin – Ljubičasta senka

 ljubicasta senka
Opšte pravilo šminkanja je podrazumevalo da se naglase ili oči ili usne, a nikako zajedno. Međutim, sada važe druga pravila da je sve dozvoljeno i da treba eksperimentisati.

 sminkanje ociju uz crveni karmin

Zato uz crveni karmin možete isprobati i smelije nijanse senki poput ljubičaste nijanse. Odličan izbor za noćni izlazak u grad.

6.Zelena senka

 zelena senka za oci
Iako većina šminkera preporučuje da je najsigurnije koristiti zelenu senku uz nude ili bež karmin kao i uz ružičaste tonove ipak možete odstupiti od tog pravila.

 zelena senka

Moramo priznati da sve nijanse zelene senke prelepo stoje uz crveni karmin. Dobićete fantastičan, magičan i pomalo egzotičnan make up.

7.Kombinacija plave i zelene senke

 zeleno plava senka
Još jedan jedinstven način da iskoristite zelenu nijansu senke jeste da je uparite sa plavim tonovima. Ovakva mešavina na očima prelepo izgleda uz crvene usne.

8.Šminkanje očiju uz crveni karmin – Bakarni tonovi

 bakarna senka
Bakarni tonovi u kombinaciji sa svetlo crvenim usnama su odličan izbor za toplije mesece jer posvetljuju ten i savršeno se dopunjuju sa sunčevim zracima.

 bakarni tonovi
9.Prirodni izgled

 sminkanje ociju uz crveni karmin prirodni izgled
Prirodni izgled je idealan za svakodnevne aktivnosti, ali i za poslovne prilike. On podrazumeva da uz crvene usne nosite bež senke ili neke druge neutralne nijanse tako da u prvi plan dolaze usne i naravno koža lica. Možete dodati ajlajner ili maskaru. Takođe je poželjno staviti i malo rumenila na obrazima kako bi se još više naglasio taj natural look.

10.Sjajni kapci

 sjajni kapci
Trend sjajnih kapaka je novi beauty trend koji je stekao veliku popularnost na društvenim mrežama. Jednostavno se postiže, a daje mekan, svež, prirodan izgled. Takođe, da biste postigli ovakav izgled ne morate da budete šminkeri. Dovoljno je da uzmete prozirni sjaj, maskaru ili kremasto rumenilo i nanesete ga na kapcima. Uz to ide crveni ruž za usne i to je sve.