Ako planirate da u 2016 godini promenite boju kose onda ste na pravom mestu. Predlažemo Vam da pogledate kandidate za popularne Boje za kosu za 2016 godinu, nijanse i tehnike, koje ce po mišljenju svetski poznatih frizera, dominirati tokom 2016 godine.
Dip dye tehnika farbanja kose
Dip dye tehnika farbanja kose je već uveliko popularna kod poznatih dama. Podrazumeva farbanje krajeva kose u nekoj drugoj boji potpuno nezavisnoj od osnovne boje. Krajevi se farbaju u upadljivim bojama koje bi trebalo da budu komplementarne boji  kože. Ova tehnika se najviše koristi tokom leta i preporučuje se hrabrim damama koje su spremne na eksperimentisanje.


Ronze
Ronze boja je bila veliki hit u 2015 godini, ali će dominirati i tokom 2016 godine. Predstavlja mešavinu bakarno crvene i bronzano braon boje. Postoji više nijansi ove boje od blede i svedene do intenzivne i izražajnije. Posebno se preporučuje damama sa ružičastim tenom.


Babylights
Ova tehnika podrazumeva farbanje pramenova u svetloplavim nijansama kakve se prirodno mogu videti kod dece. Cilj je da se lice osvetli i postigne što prirodniji i mladalački izgled. Zato se i damama koje se odluče za babylights tehniku preporučuju jednostavnije frizure. Babylights pramenovi kosi daju novu dimenziju i bogati volumen. Pramenove treba farbati u jednoj do dve nijanse svetlijoj boji od osnovne boje kose.  Ovu tehniku pored plavuša mogu koristiti i brinete, ali i crnke.


Kosa u duginim bojama
Veliki hit tokom jeseni 2015 je bila „rainbow hair“ ili kosa farbana u raznovrsnim duginim bojama. Na instagramu su devojke pokazivale svoje lude frizure baš u svim bojama duginog spektra. Umesto kombinovanja dve ili više boja, možete izabrati i samo jednu boju kao što je tirkizna, pink i boja jorgovana.


Bronde
Bronde boja kose je tokom leta 2015 godine bila veliki trend, ali će se nositi još dugo jer predstavlja savršen spoj plave i braon boje. Podrazumeva senčenje kose u tri nijanse od tamnije do svetlije kod plavuša, odnosno od svetlije do tamnije kod brineta. Ako se odlučite za bronde vodite računa da ne napravite veliki kontrast između korena i krajeva kose već da kosa ima lepu teksturu.


Opal kosa
Opal je najnovija tehnika farbanja kose koja je dobila naziv po dragom kamenu opalu koji predstavlja mešavinu biserne i svetlo roze boje koja se preliva sa plavom, ljubičastom i zelenom bojom. Prvo se kosa prosvetli da dobije bisernu boju, a zatim se dodaju roze i plavi slojevi koji se divno mešaju i prelivaju. Opal tehnika se preporučuje damama sa sivom kosom jer predstavlja idealan način da se prikriju sede vlasi.


Platinasto plava boja kose
Radi se o vanvremenskoj boji kose koja nikada neće izaći iz mode. Platinasto plava važi za najsvetliju nijansu plave boje kose koja čak podseća na sivu. Međutim ne možete odjednom preći na ovu nijansu već postepeno kroz više varijanti. Zadržite se na onoj varijanti koja najviše odgovara boji Vašeg tena.


Crna kosa sa nijansom plave boje
Ako imate crnu boju kose i želite da je osvežite i dodate joj jednu novu dimenziju onda se opredelite za crnu boju prošaranu plavim nijansama. Ovo je takozvana jet black boja i smatra se izuzetno intenzivnom i upadljivom nijansom namenjenom smelim i hrabrim damama.

Siva kosa
Siva, seda ili srebrna boja kose je u trendu već nekoliko sezona, ali će se nositi i u 2016 godini. Preporučuje se starijim damama čija kosa je po prirodi seda. Devojkama sa smeđom bojom kose se ne preporučuje ova nijansa jer moraju da prođu kroz postupak izbeljivanja kose kako bi ona postala potpuno bela i na taj način oštećuju kosu. One mogu izvući nekoliko pramenova u ovoj nijansi.


 Balayage pramenovi
Balayage tehnika nijansiranja kose je u trendu već duže vreme. Smatra se da je nadvisila ombre tehniku jer deluje prirodnije. Podrazumeva senčenje pramenova, opušteno bez mnogo reda kao u slikarstvu stim što se kosa koristi kao slikarsko platno. Pramenovi su prosvetljeni u površinskim delovima što daje efekat prirodne, suncem okupane kose.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име