Na veliko zadovoljstvo nas dama ove jeseni nosiće se paleta veoma raznovrsnih i lepih boja za kosu kao i tehnika farbanja od kojih su mnoge već poznate mada ima i novih. Pogledajte o čemu je reč.
1. Bakarno crvena boja kose
Ove jeseni se izdvaja bakarno crvena nijansa koja podseća na boju bundeve. Radi se o višedimenzionalnoj boji koja predivno presijava na suncu. Takođe nosiće se i ostale bakarne nijanse od zlatno plave do kestenaste.

bakarno crvena boja kose
2. Narandžasta boja kose
Bez obzira što se bliže hladni meseci ove jeseni nosiće se i prelepa, nežna i topla narandžasta nijansa koja podseća na boju breskve. Inače ova boja laska svakom tipu kože.

 narandzasta boja kose
3. Kosa u boji lubenice
Verovatno je lubenica Vaše omiljeno osvežavajuće voće tokom leta, ali da li ste mogli da zamislite da i kosa može biti u boji lubenice? Radi se o kombinaciji živopisne zelene i slatke roze boje koje kosu čine živopisnom i sočnom.

kosa u boji lubenice
4. Flamboyage
„ Flamboyage“ je uzbudljiv stil za jesen. Radi se o novoj tehnici farbanja kose koja predstavlja kombinaciju ombre i balayage tehnike, a postiže se upotrebom flamboyage trake koju je kreirao poznati frizer Angelo Seminara. Ova tehnika kosi daje prirodan izgled pun života.

flamboyage
5. Snežno plava
Radi se o nijansi plave boje kose koja sadrži bele pramenove koji podsećaju na boju snega. Ova boja divno osvežava kosu posle leta kada kosa po običaju postaje suva i beživotna.
snezno plava
6. Čokoladno braon boja kose
Radi se o nežnoj i svetlijoj varijanti braon boje kose koja je idealna za jesenje dane. Ako želite sami da postignete ovu nijansu frizeri savetuju da koristite „ medium brown“ ili „ light brown“ farbe za kosu.

cokoladno braon boja kose
7. Bronde
Mnoge poznate dame su se ove jeseni odlučile za bronde boju kose kao kombinaciju braon i plave boje kose. Dominiraće bronde nijansa koja se postiže izvlačenjem karamel pramenova na braon osnovi. Ova bronde nijansa ne samo što osvetljava lice već i kosi daje potreban volumen i dinamičnost.

Bronde boja kose
8. Buterasto plava
Tople plave nijanse boje za kosu su ponovo aktuelne. Ove jeseni nosiće se buterasto, bež i pšenično plava, a manje takozvane ledeno plave nijanse.

 Buterasto plava boja kose
9. Kosa u boji kornjačevine
Radi se o već poznatoj tehnici „tortoiseshell“ farbanja kose koja je dobila ime po određenoj vrsti mačaka koje imaju dvobojnu dlaku koja podseća na kornjačin oklop. Za razliku od ombre tehnike kod koje postoji oštri prelaz od svetlijih ka tamnijim nijansama kod „tortoiseshell“ tehnike je taj prelaz suptilniji jer svetliji pramenovi su prošarani po celoj kosi tako da ona deluje prirodnije i voluminoznije. Zato se ova tehnika posebno preporučuje damama sa retkom i tankom kosom.

Kosa u boji kornjačevine
10. Jesenje crvena boja kose
Crvena boja kose je hit ove jeseni. Nosiće se sve nijanse crvene od bakarno crvenih do tamnije crvenih koje podsećaju na boju jesenjeg lišća.
 Jesenje crvena boja kose
11.  „Strobing“ tehnika farbanja kose
Verovatno ste već čuli za strobing tehniku šminkanja koja uz pomoć svetlosti naglašava prirodne crte lica. Ove jeseni je aktuelna strobing tehnika i u farbanju kose koja naglašava određene delove kose uz pomoć prirodne svetlosti koja pada na njih.

„Strobing“ tehnika farbanja kose
12. Pastelne boje kose
Pastelne nijanse izgledaju glamurozno pogotovo na dugoj i talasastoj kosi. Ove jeseni nose se različite nijanse pastelne boje kose od roze, preko ljubičastih do plavih.

 Pastelne boje kose
13.  Balayage tehnika farbanja kose
Ova tehnika farbanja kose je hit već nekoliko sezona, a nosiće se i ove jeseni. Balayage potiče od francuske reči balay što znači zamahnuti. Upravo takvim slobodnim, zamahnutim pokretima se kosa nijansira, ali je to nijansiranje mnogo prirodnije nego kod ombre tehnike.

Balayage tehnika farbanja kose
14. Tamno braon boja kose
Lista nije konačna, ako se na njoj ne nalazi i fatalno crna boja kose. Međutim pored crne koja je uvek aktuelna, ove jeseni nosiće se i tamno braon poznatija kao „ woodsy brown“. Ova nijansa se kreće u rasponu od čokoladne do ekspreso braon.

 Tamno braon boja kose

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име