Poznate svetske zvezde diktiraju trendove u svetu mode i lepote. Tako su nam i ovoga puta otkrile koje boje za kosu će se najviše nositi ovog proleća. Radi se o toplijim i nežnijim nijansama koje u potpunosti odgovaraju razigranom i rascvetanom prolećnom ambijentu. Pogledajte o kojim je bojama i nijansama reč.


1. Puterasto plava boja
Ako Vam je dosadila hladna platinasto plava boja kose, onda se ovog proleća možete odlučiti za suptilniju i topliju puterasto plavu boju. Pored puterasto plave ovog proleća nosiće se i peskovito plava i pepeljasto plava nijansa. Puterasto plava lepo pristaje svakoj boji tena. Frizeri savetuju da je najjednostavnije da osvežite svoju platinasto plavu boju puterasto plavim pramenovima širom kose, a naročito oko lica. Ova topla nijansa plave boje kose lepo izgleda uz tamnije obrve.


2. „Topljena“ ombre nijansa
„Topljena“ ombre nijansa ili na engleskom „melted ombre“ predstavlja novu tehniku farbanja kose koja stvara efekat multidimenzionalnosti. Ova tehnika omogućava suptilno mešanje pramenova sa osnovnom bojom kose tako da se između boja ne vide oštri prelazi već kosa dobija prirodni izgled i pritom prelepo odsijava na suncu. Za razliku od običnih ombre pramenova topljeni ombre pramenovi su po boji najbliži osnovnoj boji Vaše kose da bi se stvorila takozvana topljena ombre nijansa.


3. Espresso braon boja
Kao što već znate smeđa boja kose je veoma raznovrsna i kreće se od boje zemlje, drveta, čokolade, karamele, kapućina ili kafe kao što je espresso braon. Espresso braon je svetlosmeđa nijansa koja se lepo presijava na suncu. Ako ne želite celu kosu da ofarbate u ovoj boji onda izaberite espresso pramenove i izvucite ih na svojoj tamnobraon ili crnoj boji kose.

4. „Quartz“ roze
Radi se o pastelnoj i nežnoj nijansi roze boje koju je Pantone proglasio za boju 2016 godine. Zato su i mnoge dame pored kupovine odeće u ovoj boji otišle i do salona da bi ofarbale kosu u „quartz“ roze. Najjednostavnije je odlučiti se za roze pramenove na platinasto plavoj ili sivoj boji kao osnovnoj. Ova nijansa se najbolje održava i najlepše stoji na kratkim frizurama kao što su piksi i bob frizure.


5. Bakarno crvena
Bakarno crvena predstavlja jednu od najpopularnijih crvenih nijansi u 2016 godini. Ova hrabra nijansa je savršena za osvetljavanje tena posle duge i hladne zime. Ukoliko imate ovu živu i prelepu bakarno crvenu boju kose predlažemo Vam da je perete šamponom za suvo pranje i to jednom nedeljno da bi duže trajala jer se crvena boja kose brže od svih ostalih ispira.


6. „Serenity“ plava
Ovu boju je takođe Pantone proglasio za boju 2016 godine. Radi se o mirnoj, jednostavnoj i suptilnoj boji koja predstavlja veliko osveženje ovog proleća. Pramenovi u „serenity“ plavoj boji kose se najlakše izvlače na platinasto plavoj i sivoj boji kose, ali ih takođe možete nositi i na krajevima crne kao osnovne boje kose.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име