Kada se kaže modna ikona obično se misli na holivudske glumice, pevačice i manekenke. Međutim poslednjih 60 godina su se u politici pojavile dame koje se s pravom mogu nazvati modnim ikonama. Pored odgovornih političkih poslova koji su mnogo značili njihovim zemljama, ove dame su i izgledale lepo. Danas na njih možemo da gledamo kao na uzore kako u životu tako i u modi.

1.    Sheikha Moza bint Nasser

Sheikha Moza bint Nasser
Gospođa Nasser je udata za Šeika Katara i igra glavnu ulogu u politici Katara. Kao zamenica predsedavajućeg Vrhovnog saveta za obrazovanje zalaže se za obrazovanje društva Katara. Takođe je u Savetu za zdravstvo i ima aktivnu ulogu u UNESCU. Pored toga što je dosta politički zauzeta našla je vremena i za modu. Krasila je stranice Vogue i Vanity Fair i njen stil je inspirisan tradicionalnom modom Bliskog istoka. Smatra se da je jedna od najvećih ikona stila u politici.

2.    Queen Rania of Jordan

Queen Rania of Jordan
Kraljicu Raniu ste mogli da vidite na Forbes listi 100 najmoćnijih žena na svetu. Ona je još pre udaje za jordanskog kralja postala poslovna žena. Nakon udaje je otvoreno govorila o svojim progresivnim ekonomskim i socijalnim idejama i zalagala se za sprovođenje reformi u obrazovanju. Takođe je mikro sredstvima pomagala novim preduzetnicima. Smatra se da je jedna od najlepših žena  na svetu i da ima istančan ukus za modu  i trendove. Poznata je po svojim elegantnim haljinama koje često nosi u svečanim prilikama.

3.    Princess Grace of Monaco

Princess Grace of Monaco
Grace Kelly je najpre postala poznata kao holivudska glumica koja je glumila u mnogim filmovima i čak dobila Oskara. Takođe je kao glumica nosila modele modnih kuća Dior i Chanel. Udajom za Princa Rainier III od Monaka i dalje je ostala moderna žena, ali je pri tom postala aktivna u nekoliko dobrotvornih organizacija i osnovala nekoliko fondova. Princeza
Grace je bila dobrotvorka, ali je takođe ostala elegantna, vanvremenska lepotica poznata po svom modnom stilu.

4.    Jacqueline Kennedy

Jacqueline Kennedy
Kada je John Kennedy 1961 postao prdsednik Amerike, Žaklina je postala najpopularnija modna ikona u Americi. Iako se malo zna o njenom dobrotvornom radu treba reći da je podržavala dobrotvorne akcije i udruženja majke i dece. Najviše je volela da nosi elegantne francuske dizajne pa se smatra da je bila popularnija kao modna ikona u Francuskoj nego u Americi.

5.    Diana, Princess of Wales

Diana, Princess of Wales
O princezi Dajani se mnogo zna čak su i filmovi snimani. Imala je venčanje iz snova za princa koje su prenosile televizije. Nosila je prelepu venčanicu o kojoj se i danas govori. Izgledala je elegantno i lepo. Poznata je po svom humanitarnom radu u kome se nije štedela. Prava ikona stila čak poznatija od svog muža. Žena na koju se i danas mnoge devojke ugledaju.

6.    Kate Middleton

 Kate Middleton
Još pre udaje za princa Williama, Kate je važila za modnu ikonu. Udala se u prelepoj venčanici sa dugim rukavima i čipkom koju je dizajnirala Sarah Burton. Ovu venčanicu su kasnije želele da imaju mnoge devojke. Smatra se da je žena sa najviše stila kojoj lepo stoji i visoka moda kao i obični komadi garderobe. Poznata je i po svom dobrotvornom radu. Njeno vreme tek dolazi.

7.    Michelle Obama

Michelle Obama
Čim je viđena u izbornoj kampanji svog muža odmah je proglašena modnom ikonom. Moderna žena koja se bori za prava vojnih porodica i protiv gojaznosti dece i odraslih. Spojila je sve modu, posao i porodicu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име