Dame su obično neraspoložene kada vide da im je kosa suva, beživotna i mlitava. Pri tom mnogo faktora utiče na oštećenje kose, duga izloženost jakom suncu, hemikalije iz farbi za kosu, preparati za tretman kose i tako dalje. Takođe neke frizure koje se dugo prave i održavaju različitim sredstvima utiču na zdravlje kose. Evo nekoliko saveta koji mogu da poboljšaju zdravlje Vaše kose.

1.    Ne perite kosu svaki dan

Neke dame su navikle da svakodnevno peru kosu. Međutim to nije dobro jer šamponi sadrže hemikalije koje mogu da eliminišu prirodna ulja iz Vaše kose i da samim tim utiču na njeno zdravlje i lepotu.

2.    Koristite što manje preparata za kosu

Koristite što manje preparata za kosu
Svaki veštački preparat koji se koristi svakodnevno da bi se održala frizura utiče loše po kosu jer je onemogućava da slobodno diše. Zato ih koristite što manje.

3.    Sušite kosu pažljivo i prirodno

Mnogi ljudi kažu da je feniranje loše za Vašu kosu i može da je ošteti. To nije u potpunosti tačno. Fen neće oštetiti kosu  kad ga držite dalje od mokre kose i ne podesite na maksimum.

4.    Ne cedite i ne umotavajte kosu

Ne cedite i ne umotavajte kosu
Većina žena kad opere kosu je iscede i umotaju u peškir da ne bi curila okolo. Međutim to nije dobro za kosu jer će postati sklonija cvetanju i pucanju.

5.    Koristite heat protector

Koristite heat protector
Svi preparati koji se koriste na kosi i koji stvaraju toplotu nisu zdravi za kosu. Zato koristite sprej za zaštitu kose od toplote.

6.    Podmladite kosu posebnim tretmanima
Kao što podmlađujete i regenerišete kožu posebnim tretmanima tako isto treba da podmlađujete i kosu. Vrela ulja, maska za kosu i drugi tretmani mogu Vašu kosu da učine zdravom, negovanom i sjajnom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име