Smatra se da je 60-tih godina lepota i moda bila na zavidnom nivou. Tada su se pojavili kozmetički i modni trendovi koji se i danas vraćaju na modnu scenu i smatra se da nikada neće izaći iz mode. Šik, glamur, revolucija su samo neke od reči koje opisuju modu toga doba. Ako želite da izgledate glamurozno kao dame iz 60-tih onda pogledajte sledeće savete.

1.    Suptilna krila ajlajnerom

60-tih godina je ajlajner bio neizostavni deo šminke. Tako je i danas. Smatra se da je ovakav način šminkanja jedan od najvećih trendova koji je došao iz 60-tih godina. Ovakva suptilna krila na krajevima očiju se mogu izvući i olovkom, ali ako ste dovoljno vešti onda možete da koristite tečni ili gel ajlajner.

2.    Blede usne

Takođe veliki modni trend koji je došao iz 60-tih godina su blede usne. Ovakve usne su pravo osveženje među crvenim, roze i drugim jarkim bojama karmina. Ako su Vam oči dramatično našminkane onda je najbolje da usne budu blede. Do ovakvih usana možete doći karminom ili sjajem za usne.

3.    Volumen kose

Nekada prva dama Amerike Jackie Kennedy, Jane Fonda i Brigitte Bardot su imale prelepu va-va volumen kosu. Da biste dobili ovakvu seksi, obimnu kosu potrebna Vam je četka i lak za kosu.

4.    Razdeljak po sredini

Nasuprot voluminoznoj kosi, takođe 60-tih godina je veliki trend bila rasčešljana, duga kosa sa razdeljkom po sredini. Primetićete da su hipici uglavnom nosili ovakvu frizuru.

5.    Guste obrve

Ako nemate vremena da čupate obrve, ne brinite. Guste obrve su opet u modi. Samo popunite prazna mesta oko obrve sa olovkom koja je najbliža prirodnoj boji Vaših obrva i poravnajte ih gelom i spremni ste da glamurozno zasijate u svom novom retro izdanju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име