Leti je veoma važno da Vam noge budu meke i glatke. Srećom, postoje više različitih načina da se neželjene dlačice uklone brzo i bezbolno. Većinu tretmana možete sami izvršiti kod kuće. Ovi saveti Vam mogu pomoći da Vaše noge ovog leta zablistaju u punom sjaju.

1.    Depilacija voskom
Depilacija voskom je jedan od najpopularnijih tretmana za uklanjanje dlačica koji se može koristiti na svakom delu tela. Imajte na umu da se vosak stavlja i na kosu da bi bila glatka i lepša. Možete koristiti više opcija kao što su depilacija toplim voskom, depilacija hladnim voskom. Takođe postoje i gotovo pripremljene trake za depilaciju koje samo pritisnete na kožu i zatim odlepite.
 Depilacija voskom
2.    Kreme za depilaciju
Kreme za depilaciju su za razliku od voska prijatnog mirisa i to mirišu na cveće. Međutim, ne preporučuju se damama sa osetljivom kožom. Zato pre korišćenja kremu testirajte na malom delu kože. Ove kreme ne treba koristiti na posebno osetljivim delovima tela kao što su oko pazuha i intimnih delova tela.
Kreme za depilaciju
3.    Lasersko uklanjanje dlaka
Lasersko uklanjanje dlačica koriste zvezde kao što su Victoria Beckham i Eva Longoria. Laserom se trajno uništavaju folekule dlačica i bezbedan je za upotrebu po celom telu. Pacijentima je obično potrebno od 8 do 10 seansi da bi završili tretman. Laser je skup, ali trajno uklanja neželjene dlačice.
Lasersko uklanjanje dlaka
4.    Brijanje
Brijanje je brz i najjednostavniji način depilacije. Potrebno je samo da nabavite specijalno dizajniran ženski brijač da bi bilo što manje posekotina. Tokom brijanja treba koristiti penu za brijanje ili ulje, a nakon brijanja hidratantnu kremu. Loša strana brijanja je što dlačice vrlo brzo ponovo porastu.
 Brijanje
5.    Elektroliza
Elektroliza podrazumeva ubacivanje sonde debljine dlake u koren dlake pri čemu se koren uništava uz pomoć nežne električne struje. Tretman treba da obavljaju profesionalci. Ljudi koji prolaze kroz elektrolizu ponekad prijavljuju bol i nelagodnost tokom tretmana. Bol se može kontrolisati korišćenjem krema ili smanjenjem intenziteta naelektrisanja. Nakon tretmana dlake ne rastu neko vreme.
Elektroliza
6.    Epilator
Epilator čupa pojedinačne dlačice uz pomoć rotirajuće pincete. Nakon toga se dlačice prorede. Međutim, epilacija može biti bolna i dovesti do urastanja dlačica. Da biste ublažili bol poželjno je potopiti noge u toplu vodu i uz pomoć rukavica otkloniti oljuštenu kožicu i zarobljene dlačice.
 Epilator
7.    Depilacija šećernom pastom
Ova depilacija je slična depilaciji sa voskom i predstavlja jednu od najstarijih metoda uklanjanja dlačica. Podrazumeva uklanjanje dlačica uz pomoć debelog, lepljivog sloja šećerne paste koju možete i sami napraviti kod kuće koristeći šećer, limunov sok i vodu.
Depilacija šećernom pastom
8.    Piling kože
Nakon svakog tretmana uklanjanja dlačica potreban je piling kože kako bi se koža smirila. Pastu za piling možete i sami napraviti kod kuće. Na primer u teglu stavite ili so ili šećer, zatim sipajte dovoljno maslinovog ulja i promešajte kako biste dobili gustu smesu. Ovom smesom nežno masirajte kožu. Za masažu možete koristiti rukavice za piling ili sunđer.
Piling kože
9.    Hidratantni losioni
Nakon pilinga neophodno je tretirane delove tela namazati hidratantnom kremom. Najbolje je koristiti prirodna sredstva kao što su maslinovo ulje, shea butter, kakao buter i pčelinji vosak.
Hidratantni losioni
10.    Maske za telo
Spa tretmani su sada zahvaljujući razumnoj ceni postali dostupni svima. Skoro svaki salon lepote uključuje depilaciju, masažu, tretman lica i maske za telo. Neke od najpopularnijih obloga celog tela su obloge od algi, gline i blata.
 Maske za telo

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име