Kad god odlučite da promenite boju kose suočavate se sa brojnim nepisanim pravilima i mitovima. Koja od ovih pravila treba poštovati, a koja ne? Odgovor na ovo pitanje je dao Miguel Angartina majstor za farbanje kose koji radi u poznatom  Mizu salonu u Njujorku.
1. Nakon farbanja sačekajte da prođe 24 časa pa tek onda operite kosu
Istina- Verovali ili ne ovo pravilo je tačno. Pranje kose u prvih 24 časa od farbanja se ne preporučuje jer je boji potrebno određeno vreme da se primi. Takođe ranim ispiranjem se uklanjaju toneri iz boje i zato kosa može izgubiti sjaj. Za ispiranje farbane kose najbolje je koristiti šampon za suvo pranje.
2. Ne farbajte se kada ste u ciklusu
Zabluda- Niko ne zna odakle je ova informacija potekla, ali mnoge dame se pridržavaju ovog pravila. Međutim, nema nikakvih dokaza da hormoni utiču na kvalitet farbanja kose. Zato slobodno farbajte kosu i kada ste u ciklusu.
3. Ne nanosite šampon za suvo pranje pre farbanja
Delimično tačno – Mnoge dame se pitaju da li će na kvalitet farbanja kose uticati to što su pre farbanja oprale kosu šamponom za suvo pranje. To zavisi od sastojaka koji se nalaze u šamponu. Ako šampon sadrži vosak ili određenu nijansu onda će on sprečiti da se boja dobro primi i zato ga ne treba koristiti, kaže Angartina. Šampon za suvo pranje je dobar za ispiranje farbane kose.
4. Crvena kosa najbrže gubi boju
Istina – Molekuli crvene boje su najveći i zato su jednom polovinom na dlaci, a drugom van nje. Zato se crvena boja najbrže od svih ostalih ispira, objašnjava Angartina.
5. Šamponi za održavanje boja nisu efikasni
Zabluda – Ovi šamponi su prijatelji Vaše kose. Nemaju sulfate, parabene ili mnogo pene i zato duže i bolje održavaju svežinu Vaše farbane kose od drugih šampona.
6. Pre farbanja obavezno operite kosu
Zabluda- „Što je kosa prljavija to će se bolje ofarbati“, kaže Angartina. Prirodna masnoća temena štiti kožu od iritacija koje mogu nastati tokom farbanja kose.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име