U periodu od 14 do 18 februara 2014 u Londonu će biti održana Nedelja mode. Tokom ovih pet dana pojaviće se najsjajnija imena i talenti iz svetske modne industrije. Takođe se najavljuju mnogi trgovinski događaji u Londonu kao i prateće izložbe širom grada.
Gradonačelnik Londona Boris Johnson smatra da originalnost i kreativnost londonskog Fashion Week-a čini London najuzbudljivijim i najdinamičnijim gradom na svetu.
Na ovogodišnjem Fashion Week-u biće prikazano preko 150 odevnih kombinacija, modnih detalja i nakita najraznovrsnijih brendova kao i kreacije 56 novih dizajnera. Takođe Britanski modni savet planira otvaranje svoje prodavnice na Nedelji mode, a Međunarodni modni izlog će organizovati izložbe širom grada na kojima će svoje radove prikazati talentovani dizajneri. Izlog će biti otvoren za javnost i pružiće svima priliku da istražuju radove nekih od najinovativnijih mladih modnih dizajnera iz celog sveta. Takođe mnogi posetioci će moći da naprave svoje selfi fotografije i da na osnovu njih dobiju po dve karte za Fashion Week. Manekeni će biti slikani tokom spremanja za modnu pistu i sve to će biti prezentirano putem društvenih mreža na kojima posetioci mogu da postavljaju pitanja kao i svoje zanimljive fotografije i poruke za vreme trajanja manifestacije. Priprema se preko 40 Live stream emisija koje će ići uživo i prikazivati sve što je bitno sa modne piste i ulica Londona u toku Nedelje mode. Sve to se može pratiti preko British Fashion TV Youtube channel i zvaničnog London Fashion Week Twitter i Facebook naloga.
Ove godine se na inicijativu River Islanda razvija saradnja između modnih dizajnera i filmskih stvaralaca, a to znači da će se u večernjim terminima prikazivati neka od popularnih filmskih ostvarenja. Nedelju mode će zaokružiti Londonski trgovci sa suvenirima i restorani sa nacionalnim specijalitetima.
Sve ovo obećava dobru zabavu u Londonu tokom trajanja Fashion Weeka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име