Postoje neke osnovne frizerske tehnike koje svaka žena treba da savlada da bi vremenom mogla da primeni i neke trikove, a sve u svrhu boljeg održavanja frizure i kose. Pogledajte koje su to bazične frizerske tehnike.
1. Pravilno sušenje kose
Dok sušite kosu uvek koristite meku okruglu četku za kosu. Na taj način ćete ispraviti kosu i dodati joj potreban volumen.
2. Za zdravu kosu
Ne perite kosu svaki dan! Na taj način odstranjujete njeno prirodno ulje. Pokušajte bar da je perete svaki drugi dan i to najbolje sa suvim šamponima.
3. Za brži rast kose
Da bi Vam kosa brže rasla potrebno je da redovno sečete krajeve. Najbolje je na svakih šest do osam nedelja.
4. Da napravite lokne
Kad koristite figaro udaljite ga od lica! Za uske i sitne lokne uzimajte tanje pramenove dok za velike lokne potrebni su deblji pramenovi kose. Nakon uvijanja četkom lagano olabavite lokne i dodajte lak za kosu da biste učvrstili lokne.
5. Kako oblikovati kosu u punđu
Probajte sa čarapom da napravite punđu. To je jednostavan način da se samo za nekoliko minuta napravi slatka balerina ili krofna punđa. Potrebna Vam je deblja čarapa i to samo deo koji se navlači bez stopala. Zatim uvijte čarapu ( kao kada je navlačite) i napravite krofnu sa rupom na sredini. Napravite konjski rep na vrhu glave i provucite ga kroz čarapu. Zatim kosu razbarušite preko cele čarape i uvijte je oko čarape. Na kraju punđu učvrstite gumicom za kosu.
6. Da napravite konjski rep
Konjski rep možete vezati na različite načine. Niski konjski rep, visoki na vrhu glave, talasasti, konjski rep sa strane ili u kombinaciji sa pletenicom. Izbor je samo Vaš. Eksperimentišite i pronađite onu varijantu koja Vam najbolje stoji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име