Od klasičnog boba preko svih varijanti šiški pa sve do ravne i kovrdžave kose pogledajte popularne frizure koje Francuskinje obožavaju i po kojima su prepoznatljive. Radi se o stilovima koje sve žene žele da kopiraju.francuske frizure

Kada govorimo o modi i lepoti ne možemo zaobići Francuskinje jer su one poznate po tome da diktiraju trendove. Posebno je inspirativan način na koji neguju i stilizuju svoju kosu. Popularizovale su francuski bob, šiške kao i ostale ležerne stilove svih dužina. Radi se o nonšarlantnim, vanvremenskim frizurama koje se lako održavaju i samim tim zahtevaju ređe posete frizerskim salonima. Mada izgledaju pomalo neobavezno i neuredno bitno je da zadržavaju prirodnu teksturu kose i deluju šik i neodoljivo tako da svaka žena odmah poželi da ih isproba.
Pogledajte koje su to frizure koje Francuskinje obožavaju da nose. Pred vama je top 10 najpopularnijih stilova.

1.Frizure koje Francuskinje obožavaju – Duga kosa i šiške

Ovaj stil je inspirisan kosom koju je tokom 60 – tih nosila Jane Birkin. Šetajući ulicama Pariza ovakvu frizuru ćete veoma često viđati jer je devojke rado nose. Izgleda jednostavno, ali opet sofisticirano. Dužina kose se razlikuje i obično se kreće od poluduge do duge kose. Takođe se i šiške mogu na više načina stilizovati. Možete ih razdvojiti po sredini i nositi u stilu zavesa šiški. Takođe se preporučuju Birkin šiške koje su malo komplikovanije jer je njihova dužina tik iznad trepavica tako da se moraju redovno skraćivati. Trud se isplati jer je krajnji efekat fantastičan.

2.Klasičan bob

Popularnost boba ili kod nas poznatijeg paža ne prolazi. Veoma je čest na ulicama Pariza. Bob može imati dužinu do vilične kosti ili do ramena tako da se smatra nekom dužom varijantom ove kratke frizure. Šiške su ili podeljene po sredini i spojene sa ostatkom kose ili prebačene sa strane. Ovakvi stilovi lepo stoje devojkama i sa ravnom i sa talasastom kosom. Posebno se preporučuju kod retke i tanke kose.

3.Lob sa šiškama

Ova frizura je već neko vreme zaista popularna u Parizu, odgovara većini žena jer se lako stilizuje i održava. Duži bob ili lob se kreće do ramena, u nivou ramena ili odmah ispod njih. Tekstura loba je prirodna pomalo neuredna i divlja. Šiške sporadično prelaze preko čela i izgledaju kao da ih je vetar pomrsio. Zbog svega navedenog frizeri umeju ovu frizuru da nazovu neuredni lob sa vetrovitim šiškama. Ako želite da zadržite prirodni volumen kose po kojem su Parižanke prepoznatljive onda izbegavajte prese i ostale alate koji zagrevaju i suše kosu. Umesto njih koristite sprej za teksturisanje koji zaista pomaže da se kosa lepo oblikuje i pritom ostane zdrava i prirodna.

4.Frizure koje Francuskinje obožavaju – Francuski bob

Došli smo do onog glavnog francuskog boba za koji su svi čuli. Bob nije nastao u Francuskoj, ali su ga Francuskinje popularizovale. One su ga prilagodile svojim potrebama i napravile od njega istoriju. Karakteristika ove varijante boba jeste dužina. Kraći je od klasičnog boba i obično se kreće do jagodične kosti u nivou usana. Često su prednji pramenovi uvijeni ka usnama što daje ženstvenu i elegantnu notu ovom stilu. Kosa je ravno sečena sa svih strana, a šiške su kratke ( baby ili duže tik iznad trepavica). Obično prekrivaju čelo mada ih možete rastaviti i po sredini čela. Kosa je blago talasasta. Dobra strana ovog boba jeste da odgovara svim tipovima kose tako da ga mogu nositi sve žene. Lak je za oblikovanje i održavanje, ali i vizuelno podmlađuje.

5.Nestašne lokne

Parižanke ne vole da izgledaju kao da su mnogo vremena provele na sređivanje kose. Ovo je primer jednog takvog stila. Ako imate loknastu ili prirodno kovrdžavu kosu nemojte je ispravljati, ali ni sušiti fenom. Pustite je da se prirodno osuši na vazduhu i da samim tim zadrži svoju teksturu. Talasi bez napora ili nestašne lokne su ono što želimo da postignemo. Koristite posebne šampone za volumen kao i odgovarajuće serume i kreme za oblikovanje lokni.

6.Frizure koje Francuskinje obožavaju – Razdeljak na sredini

Pored šiški Parižanke često nose i kosu srednje dužine ili dugu kosu sa razdeljkom po sredini. Ovde je bitno zadržati mekanu, slojevitu strukturu koja odiše nonšarlantnošću i elegancijom. Šiške su duže do jagodične kosti, podeljene po sredini u stilu zavesa i uvijene ka spolja. Kosa može imati još slojeva ili stepena, i na krajevima je obično ravno šišana. Idealan je primer za kratku kosu jer joj slojevi daju potreban volumen i dubinu. Najlakše se stilizuje suvim šamponom.

7.Kovrdžavi bobkovrdzavi bob

Mnogo je vrsti boba na ulicama Pariza. Kovrdžavi bob je najbolja varijanta za žene sa prirodno kovrdžavom kosom. Takođe je mogu nositi i one dame sa ravnom kosom. Kovrdžavi bob je ženstven, razigran i lak za oblikovanje. Za kovrdžavu kosu možete birati invertni, ugaoni, a-line ili stepenasti bob. Pustite uvojke da se prirodno kreću. Za negovanje kovrdža i njihovo održavanje koristite hranjive šampone i odgovarajuće kreme za oblikovanje.

8.Duga, plava kosa i stepenaste šiške

Ovo je takozvani Brigitte Bardot stil 70 – tih i karakteriše ga duga plava kosa i stepenaste šiške. Ovo je dobar izbor za one žene koje se pomalo plaše da nose šiške. Stepenaste šiške imaju više stepena odnosno različitih dužina pa ih samim tim možete na više načina oblikovati. Možete ih razdvojiti po sredini, prebaciti sa strane ili pustiti preko celog čela. Na kraju se šiške negde u predelu vilične kosti stapaju sa ostatkom kose. Veoma je bitno s’vremena na vreme koristiti ljubičasti šampon da bi se održala blistava, plava boja kose. Takođe možete koristiti i odgovarajuću masku za uklanjanje žutih tonova, oživljavanje sjaja i negu kose.

9. Frizure koje Francuskinje obožavaju – Prirodna kosa

Ne čudi što je ovakav stil popularan u Parizu jer tamo ima dosta tamnoputih žena koje sve više nose svoju kosu u prirodnom izdanju koji je kod nas poznat i kao afro frizura. Ove kovrdže izgledaju prelepo, ali nisu nimalo lake za održavanje. Da bi kovrdže vremenom održale svoj mekan izgled i pravilnu teksturu potrebno je redovno koristiti hranjive maske za kosu i to su najbolje one na bazi avokada.

10.Duži, ravni lob

Ovaj lob ima dužinu malo ispod ramena i može se slobodno nazvati i poludugom kosom. Laska svakom obliku lica tako da je odličan izbor za sve žene, a posebno one sa prirodno ravnom kosom. Šiške su obično, duže, podeljene po sredini i uvijene na krajevima ka spolja. Duži lob se lako oblikuje. Potrebno je da se nakon pranja osuši prirodno i da se zatim prstima odgovarajućim gelom malo oblikuje da bi dobio željenu teksturu. Kod oblikovanja ne treba preterivati jer je bitno da kosa deluje što prirodnije