Naslovna Šminka Šminka uz žutu haljinu – Saveti i predlozi za sve žene

Šminka uz žutu haljinu – Saveti i predlozi za sve žene

0
6069
Šminka uz žutu haljinu

Ako se pitate koja šminka uz žutu haljinu najbolje stoji onda ste na pravom mestu. Predstavljamo Vam detaljan vodič za šminkanje koji će sigurno biti od koristi svim ženama.zuta haljina

Već nekoliko godina žuta je jedna od najpopularnijih boja. Smatra se tipično letnjom bojom jer je svetla, optimistička, mladalačka , asocira na sunce, plažu i zabave. Međutim, sve njene nijanse se ne nose samo tokom toplijih godišnjih doba već se u vidu džempera, kaputa, čizama sve više kombinuju i tokom zimskih meseci. Pritom je proglašena pored sive za boju 2021 godine.

Raduje činjenica što su pored klasičnih crnih, crvenih, belih sve traženije i žute haljine. Sa njima ne možete pogrešiti jer one uz svaku boju kože lepo stoje. Ali da biste izgledali kao prava bomba predlažemo vam da pogledate detaljan vodič kako odabrati najbolju kombinaciju kada je u pitanju šminka uz žutu haljinu.

1.Podloga za šminku uz žutu haljinu

Uz žutu haljinu je najbolje birati što prirodniju i neutralniju šminku. Ne koristite boje koje bi mogle da zatamne boju vaše haljine jer će krajni efekat biti katastrofalan. Žuta je topla boja i ona može da osvetli i istakne svaki nedostatak na vašem licu. Zato je veoma bitno da koža lica bude čista i negovana. Koristite kvalitetan korektor sa kojim ćete prekriti sve mrlje na licu. Korektor utapkajte prstima da bi se što manje video. Za podlogu birajte onu koja će se dobro uklopiti sa bojom vaše kože tako da na koži ne ostaju vidljivi tragovi. Ako niste u mogućnosti da dobijete savršenu nijansu koja će odgovarati vašem tenu onda uzmite dve nijanse za podlogu i to jednu tamniju i jednu svetliju čijom ćete mešavinom sigurno dobiti željenu nijansu. To je pravi put do što prirodnijeg izgleda. Podlogu ravnomerno rasporedite po licu uz pomoć sunđera. Ako ne želite da koristite podlogu onda stavite hidratantnu kremu sa pigmentom koja takođe može da posluži kao baza ili podloga za šminkanje.

2.Koraci u šminkanju

Uz žutu odeću lepo stoji šminka koja pripada takozvanoj grupi toplijih boja. Uz što prirodniju podlogu obrazi bi trebalo da odišu toplinom i zdravim sjajem. Prozirna kremasta rumenila su dobar izbor. Rumenila u prahu takođe dolaze u obzir. Način nanošenja rumenila ili bronzera na obrazima u velikoj meri zavise od strukture vašeg lica i načina na koji želite da ga istaknete. Ako želite da postignete ružičasti sjaj na obrazima, poput prirodnog rumenila obraza, onda koristite rumenilo u boji jabuke. Ako želite da istaknete jagodičnu kost rumenilo nanesite odmah ispod obraza. Zatim ga uz pomoć četkice izblendajte prema slepoočnici tako da se dobro stopi sa bojom kože i istakne jagodičnu kost. Za te svrhe možete koristiti rumenila u boji korala, breskve, narandže i tople ružičaste nijanse.

3.Šminka za oči uz žutu haljinu

Bez obzira da li ste ovu haljinu odabrali za venčanja ili neke druge prilike veoma je važno kako ćete našminkati oči jer pogrešan izbor boja i šminkanja očiju mogu da upropaste celokupan vaš izgled. Oči možete šminkati na različite načine. Smokey look ili zadimljeni pogled vas mogu učiniti prelepim i dobro se slažu sa bilo čim. Ako želite nešto suptilniji izgled onda samo izvučite tanju liniju i to po mogućstvu kohl ajlajnerom. Kohl ima kremastu strukturu i dosta podseća na nekadašnje krejone. Sada se dosta koristi, a način šminkanja uz pomoć kohl – a se zove „kohl rimmed eyes“. Za početak nanesite senku sa metalik odsjajem po kapcima to može biti neutralna ili svetlo braon senka. Zatim uzmite veoma tamnu olovku i iscrtajte tanku, tamnu liniju oko trepavica. Na kraju uz pomoć kohl ajlajnera spojite te linije. Na ovaj način će vaše oči dobiti zabavnu, pop dimenziju.

Ako više volite zadimljeni pogled onda prvo kapke prekrijte kremastom bojom. Razmažite smeđu senku po unutrašnjoj strani trepavica, a ugljeno sivu senku po liniji trepavica. Sada kreirajte vrh krila u obliku slova V sa mat crnom senkom uz pomoć ugaone četkice. Pređite i preko gornje i preko donje linije trepavica. Uokvirite na kraju sve crnim ajlajnerom. Ako želite da poboljšate svoj zadimljeni pogled stavite malo glitera u boji šampanjca i to ga utapkajte po sredini gornjeg kapka bliže suznom kanalu.

4.Usne

Uz smokey eyes najbolje je da usne budu neutralne. Možete izabrati ružičasti ili bledo roze lipstik. Izbegavajte uz žutu haljinu svetlo crveni karmin kao i one nijanse koje imaju žučkaste pigmente.
Uz neutralan izgled slobodno izaberite klasičan crveni karmin. Vodite računa da crveni karmin ne nosite uz izduženi mačji pogled kao i tamne senke.
Započnite šminkanje usana ružičastom ili breskvastom olovkom za usne i povucite liniju preko ivice usana. Zatim uzmite smeđe crveni karmin i prekrijte usne. Trikom sa papirnatom maramicom između usana otklonite višak karmina i spremni ste za izlazak.

Žuta je sama po sebi upadljiva boja koja zrači sunčevom toplotom i energijom. Zato neka vaša šminka bude što je moguće manja, a aksesoari što suptilniji. Na taj način ćete postići otmen i savršen izgled.