Bez obzira da li prvi put prelazite na smeđu boju kose ili ste prirodna brineta verovatno će vas zanimati koja je najbolja braon nijansa za svaku boju kože. Smeđa kosa je sve samo ne dosadna. Sa prelepim tonovima i pramenovima postala je vremenom najpopularnija boja širom sveta.braon nijansa

Mnoge tehnike nijansiranja poput balayage, ombre i ostale su joj omogućile da izbije u prvi plan. Međutim, veoma je bitno odabrati u velikom izboru pravu nijansu smeće koja najbolje pristaje tonu i podtonu naše kože kao i boji očiju. Pred Vama je najbolja braon nijansa za svaku boju kože kao detaljan vodič za brinete koji će im sigurno biti od koristi ako žele da oplemene i obogate svoju smeđu boju kose.
Takođe je bitno da kada postignete idealnu nijansu da je na pravi način održavate i negujete uz pomoć odgovarajućih šampona i regeneratora.

1.Najbolja braon nijansa za svetli ten sa hladnim podtonovima koženajbolja braon nijansa za svetli ten hladni podton

Bilo da birate boju odeće ili boju kose imajte na umu koji je podton vaše kože. Ako je hladan onda vaša svetla boja kože obično ima crvenkast, roze ili plavičast odsjaj na suncu. U tom slučaju, kada je u pitanju odabir smeđe nijanse vama će najbolje stajati topla kestenjasto smeđa sa crvenkastim i zlatnim tonovima. Na taj način će hladni podton kože dobiti potrebnu toplinu. Gledajte da koren kose bude tamniji i da se zatim postepeno od sredine ka krajevima osvetljava crvenkastim ili zlatnim tonovima. Preporučuje se balayage ili ombre tehnika za nijansiranje krajeva kose.

2.Svetli ten kože sa toplim podtonovimanajbolja braon nijansa za svetli ten i topli podten

Ako je podton vaše kože topao onda vaša svetla boja kože na suncu ima žućkasti, breskvasti ili zlatni odsjaj. Kada je u pitanju boja kose birajte neku hladniju karamel smeđu kao kontrast toplim podtonovima. Bitno je da uz pomoć boje vaša kosa dobije potrebnu dimenziju i dubinu, a to se može postići i odabirom adekvatnih stepenastih frizura.

3.Najbolja braon nijansa za srednji ten sa hladnim podtonovimasrednji ten sa hladnim podtenom

Srednji ten nema ni narandžasti ni žućkasti odsjaj na suncu i može se slobodno nazvati neutralnim. U tim slučajevima obično ne može da se odredi ton kože. Koža je obično mirna, ima dobro razvijen imunitet i nije podložna suvoći i infekcijama, reklo bi se da dobro reaguje na sve vremenske uslove. Međutim, kako je ten manje ili više podložan promenama, ovde ćemo kao merodavan uzeti podton koji nije podložan promenama. Ako je podton kože hladan onda je najbolje izabrati tamnu, ugalj smeđu nijansu.

4.Srednji ten sa toplim podtonovimasrednji ten sa toplim podtenom

Ako imate srednji ten sa toplim podtonovima onda će vama najbolje pristajati svetlo čokoladno braon boja kao savršena ravnoteža toplom podtonu kože. Takođe možete izabrati i zlatno smeđu nijansu koja će učiniti da vaše lice zasija u punom sjaju.

5.Najbolja braon nijansa za maslinasti tennajbolja braon nijansa za maslinasti ten

Maslinasti ten je karakterističan za osobe sa Mediterana i Latinske Amerike. On se takođe razlikuje po nijansama. Ovaj ten je toliko topao da vuče pomalo na zelenkaste tonove masline. Upravo te zelenkaste tonove treba uz pomoć adekvatne boje kose neutralisati i ublažiti. To se može postići odabirom takozvane čokoladno medene boje. Naime, kao osnovu možete koristiti srednju do tamno smeđu ili čokoladnu boju preko koje se izvlače pramenovi u boji meda.

6.Tamni tentamni ten

Tamni ten se takođe razlikuje kako po nijansama tako i po podtonu koji može vući ka toplom ili hladnom tipu.Ipak frizeri kažu da ženama sa tamnijim tenom lepše stoji srednje do tamno braon boja kose koja je prošarana crvenkastim ili medeno zlatnim tonovima. Ženama koje imaju srednje taman ten sa toplim podtonom kože se kao najsvetlija varijanta preporučuje tamno bakarno smeđa boja kose.