Kada pomislimo na frizure koje privlače muškarce odmah nam na pamet padne naziv filma „Muškarci više vole plavuše“. Da li je to tačno ili ne? Da li ih više privlači duga ili kratka kosa, da li obraćaju pažnju na boju kose?

Frizure koje privlače muškarce u mnogome zavise od najnovijih trendova koje furaju poznate ličnosti. Dokazano je da su u Americi plavuše na prvom mestu. Zato su se mnoge poznate ličnosti na početku karijere ofarbale u plavo da bi se lakše probile u Americi. Tipičan primer je Shakira. Ona je na početku imala tamno crvenu, dugu kovrdžavu kosu, ali je postala svetski poznata tek kada se ofarbala u plavo i kada je odigrala seksi ples u spotu „Whenever,Wherever“.

Sa druge strane Kim Kardashian se probila kao crnka. Ona je imala svoje pokušaje da bude plavuša, ali je brzo odustala od njih. To sve govori da ne postoji neko opšte pravilo već da se ukusi momaka itekako razlikuju.

Frizure koje privlače muškarce – Duga ili kratka kosa

Duga kosa će uvek biti jedna od glavnih obeležja ženske privlačnosti. Prekrasna, lepršava kosa privlači pažnju suprotnog pola. Dovoljno je samo da je meka, lepo oblikovana i negovana. Takođe su i kovrdže bitne jer mnogi momci su istakli da vole tokom seksa da zarone prste u kosu koja ima puno teksture i volumena.

Nisu ljubitelji šiški, ali vole bočne šiške, odnosno kada kosa prekrije jedno oko jer im to deluje tako mistično i očaravajuće. Dopadaju im se talasi u kosi (Beach Waves) izgledaju tako seksi i ženstveno. Sa druge strane ravna kosa im je uglavnom dosadna i stereotipna. Jednom rečju dopadaju im se frizure koje otvaraju lice i ističu crte lica, odnosno oči, jagodice ili usne u prvi plan.

Kratka kosa im se dopada,ali u kombinaciji sa nekim drugim obeležjima kao što su minđuše, ogrlica, tetovaža koja se nalazi ispod uha, na potiljku ili nekom sličnom, vidljivom delu tela. Bob i lob frizure takođe vole, ali u prirodnom, neurednom izdanju kao da ste tek ustali iz kreveta. Piksi je takođe seksi, ali sa bočnim šiškama ili nestašnim pramenovima.

Miris kose

Momci kažu da kada god pored njih prođe lepa devojka sa dugom kosom ono što ih odmah privuče i bukvalno omađija jeste miris njene kose. Vole da osete miris i kada zagrle devojku. Miris kose poistovećuju sa mirisom devojke uopše jer „ona ne samo da lepo izgleda već i miriše fantastično“. Jednom rečju miris je jedna od najbitnijih stavki koja bukvalno „pali“ osobe suprotnog pola.

Frizure koje privlače muškarce – Podignuta kosa

Iako se većina momaka izjasnilo da im se više dopada puštena kosa kod devojaka ipak im se sviđa i način na koji je vežu u rep ili podignu u punđu. Punđe i pletenice izgledaju ljupko i neodoljivo. Vole pundžu sa neobaveznim pramenovima koji uokviruju lice.

Pramenovi

Ombre, balayage, sombe ističu pramenove i veoma su popularni poslednjih godina. Devojka koju momci nisu smatrali simpatičnom je obogatila svoju kosu pramenovima i od tada je postala predmet njihovog interesovanja. Znači u pramenovima leži atraktivnost. Sa njima menjate svoj celokupni izgled u potpunosti. Toliko su moćni i bitni u današnje vreme i to na svim bojama kose i dužinama.

Boja kose

Baš kao i pramenovi i boja kose može da vas potpuno transformiše. Međutim, ovde uvek postoji rizik, da li ćete odabrati pravu nijansu koja vam najbolje pristaje. Ali ako novom bojom niste ništa postigli kod momaka onda se uvek možete vratiti na svoju staru nijansu. Momci primete češće kada se tamnija kosa ofarba u svetliju nego obrnuto kada se svetlija ofarba u tamnu.

Savet žena je da se pogledate u ogledalo i ako ste zadovoljni svojom kosom onakvom kakva jeste onda ništa ne treba da menjate. Međutim, ako niste zadovoljne onda obavezno nešto promenite.