Frizure za leto 2022 koje vam ovoga puta predstavljamo su glavni letnji trendovi šišanja koji se već uveliko mogu videti na svakom koraku.

 frizure za leto 2022
Mnogi od nas sa dolaskom vrelih sunčanih dana traže lagane, jednostavne i neopterećujuće frizure za leto 2022. Zbog toga je ponuda istih ove sezone veoma raznovrsna tako da ima za svačiji ukus po nešto. Činjenica je da dominiraju kraći stilovi poput bob i lob frizure, ali se podjednako nosi i duga kosa pogotovo sa blagim talasima koji su u potpunosti u morskom fazonu. Šiške su takođe popularne, ali se od njih uglavnom očekuje da budu mekše, tanje i fleksibilnije da prate oblik lica i da se uklapaju uz ostatak kose. Da ne dužimo pogledajte neke od najvećih trendova kada su frizure za leto 2022 godine u pitanju.

1.Mixie frizure za leto 2022

mixie frizure za leto 2022
Već nekoliko sezona takozvane hibridne frizure su postale veoma popularne i tražene u svim svetskim frizerskim salonima. Tako smo imali veliki trend bixie frizure kao spoj bob i piksi frizure. Sada je hit nešto duža, ali i dalje kratka varijanta poznata kao mixie frizura. Ona predstavlja spoj piksi i mullet frizure. Napred je kratka i podseća na piksi stilove, a pozadi duža sa kratkim stepenima kao mullet stilovi. Od frizure za leto 2022 se zahteva da bude jednostavna, a opet privlačna i lepa. To mixie frizura zaista jeste. Njena lepota se ogleda i u njenoj svestranosti jer je mogu nositi sve žene bez obzira na tip kose.

Ako razmišljate o ovom stilu onda se najpre konsultujte sa svojim frizerom kako bi vam osmislio mixie varijantu koja najbolje pristaje vašem tipu kose i obliku lica. Sa ovim stilom se možete igrati i stilizovati ga na više načina. Možete ga pustiti da izgleda prirodno i pomalo neuredno, a možete ga i zalizasti i napraviti takođe trendi wet look.

2.Birkin šiške

 birkin siske
Birkin šiške su se oduvek nosile, ali su poslednjih godina bile u senci zavesa šiški i bottleneck šiški. Prikladne su za leto i vrućine jer se radi o tankim šiškama. One celokupnoj frizuri bilo da je kraća ili duža daju potrebnu mekoću i dinamičnost. Sve popularne frizure za leto 2022 se mogu kombinovati sa njima. Frizeri savetuju da ovog leta isprobate tanke šiške u visini obrva, a da ih zatim pustite da prirodno rastu jer tada izgledaju zaista kul i neodoljivo privlačno. Kada su tanje, šiške se lakše pomeraju u stranu, pa čak i skupljaju u podignutu kosu. Naravno uvek ih možete nositi puštene jer tada izgledaju suptilno i ženstveno.

3.Isprekidani stepeni

 isprekidani stepeni
Stepeni ili slojevi su i dalje u trendu, ali se od njih očekuje da budu kraći i isprekidani.Od frizure za leto 2022 se zahteva da zadrži svoju prirodnu teksturu, a to se uz pomoć slojeva najlakše postiže jer se oni šišaju tako da odgovaraju vašem obliku lica tako da su ove stepenaste frizure za svaku osobu individualne i jedinstvene. Isprekidani stepeni se mogu nalaziti sa strane, pozadi ili u predelu šiški kada prate oblik lica i uokviruju ga. Ovi stilovi su prelepi na svim teksturama kose i neverovatno se lako održavaju.

4.Luksuzni lob frizure za leto 2022

 luksuzni lob frizure za leto 2022
Možda vam nije logično da se tokom vrućina odlučite za lob ili duži bob. Međutim, lob je i te kako dobar izbor jer nudi više opcija za stilizovanje. Dugački bob sa slojevima je svakako trend koji ćemo viđati ovog leta na svakom koraku. Ovu varijantu loba su frizeri nazvali luksuzni lob jer zahvaljujući stepenima izgleda veoma bogato i moćno. Stepenasto šišanje svaku frizuru čini mekšom i modernijom.

5.Mekani shag

 mekani shag
Shag oblik podrazumeva stepenasto šišanje na temenu glave i na bokovima odnosno stranama. Na taj način se povećava volumen na vrhu, a ostatak kose deluje mekše i prirodnije. Cilj je u tome da stepeni izgledaju što prirodnije i da nisu previše istanjeni. Sem toga stepeni su idealan izbor za žene sa gustom kosom jer je vizuelno stanjuju, uklanjaju suvišnu težinu i samim tim joj daju potrebnu mekoću i dinamičnost.

6.Crop bob u stilu 90 – tih

 crop bob u stilu 90 tih
Sve varijante boba ili paža su svakako najpopularnije frizure za leto 2022 godine. Među njima dominira kratak bob u stilu 90 – tih. Ovaj bob je kraći od uobičajenog ima tupe krajeve i pramenove koji oukviruju lice. Primećujemo da je stilizovan sa tradicionalnim razdeljkom na sredini koji se nehajno može pomeriti u stranu.

7.Moderna Rechel frizure za leto 2022

moderna rachel frizure za leto 2022
Trendovi 90 – tih doživljavaju veliki come back tokom 2022 godine. Pored crop boba nose se još neke frizure iz ovog perioda kao što je Rachel frizura koja je proizašla iz tadašnje popularne serije „ Prijatelji“. Moderna Rechel podrazumeva dužinu do ramena sa puno slojeva koji okružuju lice u obliku srca i samim tim ga savršeno uokviruju.