Frizure za sedu kosu postaju vrlo popularne! Žene su godinama unazad trošile veliki novac za skupe kozmetičke preparate i farbe za kosu kako bi prikrile znakove starenja kao što je na primer sede vlasi. Međutim, ove sezone frizure za sedu kosu su tražene jer je ova nijansa postala  jedan od najvećih svetskih trendova.

Žene u srednjim godinama širom sveta se još uvek stide da pokažu svoju prirodnu srebrnu boju kose, ali su tu poznate dame da ih ohrabre poput Meryl Streep( koja je sa ovakvom kosom glumila u filmu „Đavo nosi Pradu“), zatim Diane Keaton, Sharon Stone, Jamie Lee Curtis.
I mlade dame koje još nisu počele da sede se umesto da budu plavuše, brinete ili crnke radije opredeljuju za srebrnasto sive nijanse kako bi izgledale kao svoji idoli. Jer mnoge poznate ličnosti kao što su Rihanna, Lady Gaga, Pink, Nicole Richie, Kelly Osbourne imaju veoma zanimljive nijanse boje kose. Inače ako još uvek niste posedeli možete celu kosu ofarbati u srebrnasto sivu boju ili izvući pramenove na plavoj ili crnoj osnovi. Starije žene  mogu da puste da im kosa prirodno izgubi pigment. Bitno je samo da se frizura redovno održava da ne bi izgledala zapušteno.
Više nećete izgledati starije i neprivlačno. Naprotiv delovaćete prirodnije, pametnije i privlačnije i u isto vreme biti moderni i u trendu.

Postoje različite nijanse srebrnaste boje kose tako da svaka žena može da pronađe onu koja najbolje pristaje boji tena i očiju. Srebrnasta boja može da ima žute, plavkaste, crne podtonove. U poslednje vreme aktuelne su pastelne boje koje se takođe mogu provlačiti kroz ovu boju. Od pastelnih nijansi dominiraju pastelno roze, violet, plava, pa čak i zelena. Izvlače se pramenovi uz pomoć različitih tehnika kao što su ombre, dip-dye, balayage. Tako da se može dobiti moderna i originalna frizura.

Izaberite piksi frizuru u ovoj nijansi i izgledaćete moćno poput Pink ili rokerski ( pogotovo ako se radi o slojevitoj piksi frizuri). Srebrnasta bob frizura je takođe zanimljiva i to prošarana crnim pramenovima. Pustite šiške, ošišajte se stepenasto, a krajeve uvijte spolja. Moćna kratka frizura idealna za žene srednjih godina. Za mlađe žene duga srebrnasta kosa je u modi. Možete je prošarati crnim pramenovima i napraviti lokne za specialne prilike ili je isfenirajte da bude potpuno ravna. Birajrte frizure koje odgovaraju Vašem obliku lica jer na takvoj frizuri če Vam sve boje kose lepo stajati. Tu su i frizure srednje dužine ili poluduga kosa.Sve one mogu biti u potpunosti srebrnkaste ili delimično prošarane ovom nijansom.

Ako se odlučite za ovu boju bitno je da redovno održavate svoju frizuru i brinete o zdravlju svoje kose. Šišajte se na svakih četiri do šest nedelja i jednom ili dva puta nedeljno koristite odgovarajuće maske za kosu. Sa godinama kosa gubi elastičnost, postaje krta i neukrotiva ili jednostavno podseća na slamu. Zato je bitno da je dobro održavate. Pored pomenutih maski koristite i balzame i šampone za kosu koji će poboljšati strukturu dlake i oštećenih delova kose. U zrelim godinama je bitno, ako želite da Vam kosa izgleda lepo, da upotrebljavate šampone koji jačaju kosu i daju joj potreban volumen i fleksibilnost.

Stručnjaci savetuju da biste zadržali svoju prirodnu srebrnkastu nijansu izbegavajte zadimljene prostorije, kupanje u bazenima koji su puni hlora kao i direktno izlaganje suncu jer ta tri faktora će stvoriti žućkaste nijanse na Vašoj srebrnkastoj kosi.Da biste izbegli stvaranje te žute boje tokom leta kada želite da idete na bazen ili se izlažete suncu ili duvanskom dimu onda obavezno koristite takozvani srebrni šampon jer će on sačuvati Vašu boju.

Mlađe žene i devojke ne treba da budu očajne zbog pojave sedih vlasi. Naprotiv, mogu izabrati neku srebrnkastu nijansu i biće zadovoljne svojim izgledom. Muškarcima su takođe simpatične ove nijanse jer deluju prirodno, neobično, odraz su elegancije, ozbiljnosti i samopouzdanja. Srebrnasto platinasta boja izgleda fantastično na slikama. Pogledajte samo instagram. Pun je devojaka sa ovom nijansom. Tu je i prava šminka poput crvenog, bordo ili koralnog karmina i gustih trepavica, kao i odgovarajuća garderoba i delovaćete ne samo originalno i upadljivo već i veoma seksi i zavodljivo.Srebrnkasta boja se može nositi u svim prilikama od poslovnih, preko kežual do većernjih. Za posao isfenirajte kosu ili napravite punđu. Za kežual prilike ispletite pletenicu ili vežite voluminozni konjski rep. Za večernje prilike našminkajte se i obucite upadljivije.Sigurno ćete sa ovom sedom bojom kose izdominirati.

 

Frizure za sedu kosu koje promovišu poznate dame

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име