Predstavljamo Vam popularne frizure za talasastu kosu koje možete isprobati ovog leta. Lokne ili kovrdže su ženama i dar od prirode, ali mogu da budu i problem. Kovrdže je ponekad teško ukrotiti, ili su pre voluminozne ili slepljene. Prilično je naporno svakodnevno se boriti sa kovrdžavom strukturom kose posebno po vlažnom vremenu. Zato je najbolje potražiti idealne frizure za talasastu kosu koja će se uklopiti kako uz određeni oblik lica tako i uz stil života. Kovrdže se mogu nositi na svim dužinama kose, od kratke poput piksi ili bob, do poludugih i srednjih dužina kao što su lob i shag pa sve do duge kose. Piksi su moćne i izgledaju zavodljivo pogotovo leti. Loknaste bob varijante se kreću od romantičnih do rokerskih stilova. Srednje dužine se mogu na raznovrsne načine stilizovati. To isto važi i za dugu kovrdžavu kosu. Kovrdže su u trendu. Zato ih nemojte ispravljati već ih pustite da Vam ovog leta dodiruju i krase lice.Pred Vama su inspirativne slike za leto 2020 koje Vam mogu pomoći oko odabira.

Kratke frizure za talasastu kosu

Kratka piksi  izgleda predivno sa dužim kovrdžavim pramenovima koji nestašno padaju sa strane, najčešće u predelu šiški.Ovakvi stilovi se preporučuju ženama koje imaju tanku kovrdžavu strukturu kose.Suptilni pramenovi tankoj kosi daju potrebnu dubinu i volumen. Žene sa kratkom kovrdžavom kosom obično traže stil kod koga se kovrdže neće poremetiti pod uticajem temperature ili vlage. Jedna od zanimljivih varijanti koja može biti rešenje ovog problema jeste i piksi  koja je obrijena pozadi.Samim tim je podignuta visina na temenu glave što deluje mladalački i šik.Možete izabrati i dužu piksi varijantu koja na braon kosi izgleda privlačno i ženstveno. Piksi deluje moćno i mnoge žene ga izbegavaju. Međutim, ukoliko izaberete pravi piksi stil kao i dobru boju kose onda zaista možete postići savršen izgled

 

Bob

Bob stilovi su veoma raznovrsni tako da ima i prelepih varijanti za kovrdžavu kosu.Možete birati ravni bob  sa spiralnim kovrdžama, asimetrične varijante, sa bočnim šiškama. S’obzirom da bob može dobro da se prilagodi određenim oblicima lica i tipu kose, on je uvek jedan od boljih izbor i za gustu i za tanku kosu. Ove sezone su aktuelne asimetrične bob  kao i retro bob varijante  koje su ideane kako za leto tako i za sve prilike. Bob je idealan izbor za leto jer se savršeno uklapa uz letnje haljine, kupaći kostim. Pogotovo plavi bob koji izgleda moćno uz naočare za sunce i crveni karmin. Ako niste zadovoljni kako Vam lokne izgledaju na bob dužini onda pustite kosu da malo poraste. Na lob dužini do ramena kovrdže će se lakše oblikovati. Bob kao i piksi morate redovno šišati. Takođe nije isto ako Vam je kosa gusta ili tanka. Tanka bob varijanta se lakše održava dok je gusta kosa nešto komplikovanija.

 

Frizure za talasastu kosu srednje dužine

Ako Vam je kosa srednje dužine onda se možete igrati sa svojom kovrdžavom teksturom. Od raznovrsnih kovrdžavih lob stilova do rokerskih i mladalačkih shag stilova.Spiralne kovrdže izgledaju predivno na srednjoj dužini. Takođe možete nositi razdeljak na sredini ili sa strane, ali i šiške preko celog čela. Isprobajte više varijanti da biste pronašli onu koja vam najlepše stoji. Voluminozni lob, guste šiške, bočni razdeljak kao i nežne boje poput crvene i braon predstavljauu dobar izbor za Vašu loknastu kosu. Spiralne lokne su posebno zanimljive i originalne same po sebi. Idealno izgledaju na puštenoj kosi srednje dužine i dugoj kosi.Ovakve lokne su zaista dar od prirode i treba ih negovati. To znači da je bitno da kosa bude zdrava da bi i lokne lepše izgledale. Koristite adekvatna ulja i maske za kosu sve u zavisnosti od tipa kose.Ove sezone su aktuelne shag varijante. One podrazumevaju kratke slojeve po celoj dužini kose. Međutim, ti loknasti slojevi su dominantni u predelu lica.

 

Duga kosa

Beach“ lokne su savršeni izbor za leto i prelepo izgledaju na dugoj kosi. Žene sa dugom kovrdžavom kosom imaju više izbora da oblikuju svoju kosu. Uvek se kosa može vezati u konjski rep, napraviti pundža ili pletenice. Kada se pusti kosa, lokne se moraju ukrotiti. Međutim, ne preterujte. Pustite ih da izgledaju što prirodnije, samo one koje zaista štrče gledajte da obuzdate. Oblikujte kosu po pramenovima jer se tako lakše kontroliše. Neke pramenove oko lica možete obojiti u svetlije nijanse čime kosa dobija na dubini. Veoma su zanimljivi i mladalački stilovi duge kovrdžave kose  koje podrazumevaju takozvane rogove na vrhu, polupodignutu kosu kao i konjski rep koji se niz leđa savršeno kovrdža. Updo je takođe zanimljiv na dugoj kovrdžavoj kosi. Izgleda elegantno i dobro stoji uz haljine pa ga možete nositi u svečanim prilikama. Updo ili podignuta kosa u punđu se može nalaziti na različitim mestima. Najlakše se pravi pozadi kao visoka ili niska punđa. Međutim, vešte ruke updo mogu oblikovati i sa strane. Tada se punđa uklopi u ostatak lokni i bukvalno je neprimetna. Samo se puste par pramenčića da vise i spremni ste za proslave poput svadbi ili rođendana.