Na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu prikazana je premijera filma Grace of Monaco u kojoj glavnu ulogu igra Nicole Kidman kao Grace Kally. Interesantno je, da je Grace Kelly upravo na ovom filmskom festivalu davne 1955 godine upoznala svog budućeg muža princa Rainiera III od Monaka.

Grace Kelly se smatra jednom od najvećih ikona filma i mode svih vremena. Glumila je sa najvećim glumačkim zvezdama toga doba kao što su bili Gary Cooper, Clark Gable, Ava Gardner, Frank Sinatra. Bila je muza poznatog reditelja Alfreda Hitchcock-a sa kojim je snimila više filmova. Dobitnica je Oskara i Zlatnog Globusa za najbolju ulogu u filmu Provincijalka.

Kada se udala za Princa od Monaka odustala je od filmske karijere i posvetila se porodici- braku i troje dece. Visoko društvo je bio njen poslednji film. Alfred Hitchcock joj je kasnije ponudio da igra u filmu Marni, ali je ona odbila zbog protesta naroda Monaka koji nije želeo da njihova princeza glumi lik kleptomanke i snima ljubavne scene sa Sean Konnery.

Princeza Grace od Monaka je poginula u automobilskoj nesreći 1982 godine u svojoj 52 godini života. Nesreća se dogodila u Monaku i to u blizini mesta gde je snimala scene piknika u filmu Country Girl i gde je prvi put čula za Princa od Monaka i videla njegove vrtove koji su se prostirali duž mediteranske obale. Grace Kelly se nalazi na 13 mestu na listi od 100 najvećih filmskih zvezda svih vremena.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име