Haljine i čizme kao odevne kombinacije su već nekoliko sezona omiljene među ženama svih uzrasta. Pogledajte kako ih možete kombinovati tokom ove jesenje sezone.

 haljine i cizme
Trendovi oblačenja su iz godine u godinu sve lepši i uzbudljiviji. Možete birati roze haljine, odela ili modne detalje i kopirati Barbi stil. Ili pak nositi nešto ektravagantniji ili militaristički stil poput raznih modela chunky čizama. Pravilo je da nema pravila i da kombinujete ono što vam lepo stoji, a da pritom i stilski bude efektno. Haljine i čizme jesu zaista atraktivna i stilski dobitna kombinacija koja uvek bude primećena. U zavisnosti od modela, materijala i krojeva haljine i čizme možete kombinovati tokom cele godine. Za početak predstavljamo vam neke od zanimljivih ideja kako kombinovati haljine i čizme tokom ove jesenje sezone.

1.Pletene haljine i čizme

 pletenae haljine i cizme
Pletene ili džemper haljine su u trendu već nekoliko sezona. Dolaze u različitim dužinama i krojevima tako da ima za svačiji ukus po nešto. Najlakše se uklapaju kratke rolka džemper haljine i čizme iznad kolena. Međutim, tokom ove jeseni možete napraviti jednu svedenu i minimalističku kombinaciju izuzetno udobnu koju čine džemper haljine u neutralnoj boji poput bež, sive i smeđe i bele kraće čizmice.

2.Slip haljine

 slip haljine i cizme
Slip haljine su zbog samog materijala posebne jer su mekane, lagane i prijanjaju uz telo. Njih je najlakše nositi tokom leta. Međutim, tokom jesenje sezone stilisti predlažu da ih uklapate uz kaubojke. Kaubojke mogu biti dublje ili pliće kao što i sami slip modeli mogu biti duži ili kraći. Gore vam je potrebna neka jakna, sako ili kardigan da biste se utoplili i zaokružili celokupni outfit.

3.Mini dužine

 mini i iznad kolena
Već smo rekli da uz mini dužine, radi uspostavljanja potrebne ravnoteže, najbolje stoje čizme iznad kolena. Međutim, možete izabrati i neke druge modele poput dubokih čizama do kolena. Na primer možete obući haljinu u stilu 60 – tih i braon čizme do kolena koje imaju ili imitaciju krokodilske kože ili zanimljivi zmijski print. Preko je dovoljan duži mantil koji će padati na prazan prostor između haljine i čizama.

4.Cvetni print

 cvetni print
Modeli sa cvetnim printom su u trendu već nekoliko sezona. Mogu se slobodno smatrati i vanvremenskim. Za ove jesenje dane birajte duže modele, midi ili maksi i kombinujte ih uz dublju obuću odnosno čizme od krokodilske kože sa tanjim štiklama. Možete se poigrati i sa samim modelom haljine poput zvonastih rukava i karnera. Sve u svemu cvetna i lepršava odevna jesenja kombinacija koja će uvek biti u modi.

5.Svečane haljine i čizme

 svecano
Jesen se smatra sezonom žurki. A za žurku treba izgledati posebno. To će vam omogućiti neka trendi haljina sa animal printom ili zanimljivim čipkastim detaljima i klasične čizmice do članka. Jednom rečju, ne trebaju vam štikle da biste izgledali svečano.

6.Midi dužine

midi haljine i cizme
Kao štu su mini haljina i čizme iznad kolena savršen spoj isto to važi i za midi haljinu i čizme do kolena. Ovo je kombinacija koja će uvek biti u modi jer izgleda elegantno, ali i dovoljno ženstveno. Možete se poigrati sa dezenom i krojem haljine kao i sa materijal čizama. Na primer antilop čizme možete isprobati uz neki midi model.

7.Sve crno

 sve crno
Jednostavna crna haljina i crne čizme su dobitna kombinacija sa kojom nikada ne možete pogrešiti. Kada ne znate šta ćete da obučete i kako da uskladite boje onda birajte neutralne boje poput crne, bele, sive, kamel. Sa njima nema greške. Dok sve belo od glave do pete deluje čisto i otmeno isto to važi i za njenu suprostnost odnosno crnu boju. Mala crna haljina je klasika i može se nositi u svim prilikama. Sa druge strane crne čizme idu uz sve i najlakše se kombinuju. U ovom slučaju radi se o dužoj haljini i dubljim čizmama.

Međutim, vi možete izabrati i kraće modele haljina kao i čizmice do članka. Isprobajte razne varijante kako biste pronašli onu koja najviše odgovara vašem stilu odevanja. Gore vam je dovoljan neki svetliji blejzer ili mantil, čisto da bi razbio monotoniju, i spremni ste za izlazak.