Haljine i karmini su nerazdvojna i dobitna kombinacija idealna za sve prilike od poslovnih, preko kežual do večernjih. Pred vama su saveti modnih stručnjaka kako ih možete na najbolji mogući način uskladiti po boji.hladno crveni karmin

Kada se šminkamo i biramo boju odeće često smo u nedoumici kako da izaberemo pravu kombinaciju kada su u pitanju haljine i karmini. Postoji jedna boja ruža za usne sa kojom nikada ne možemo pogrešiti jer se slaže kako sa svakim tonom kože tako i sa svakom bojom odeće. U pitanju je hladna crvena nijansa ruža. Klasika među karminima koja kao i mala crna haljina ide uz sve. Možete ga nositi u svim prilikama, kežual, sportskim, poslovnim pa čak i na crvenom tepihu. Izgleda sjajno i na svetlijoj i na tamnijoj i na maslinastoj boji kože. Plavi podton ovog ruža za usne može uravnotežiti žute tonove svakog tena. Čak i kada ste bolesni ili bledi ovaj karmin će vas učiniti vedrijim i zdravijim. Dobar je izbor i ako su vam zubi žućkasti jer će ova crvenkasta nijansa učiniti da oni izgledaju belji i sjajniji.

1.Žute haljine i karminizute haljine i karmini

Kako ćete ovde uskladiti boje sve zavisi od toga šta želite da postignete svojim izgledom. Ako želite da izgledate razdragano i mladalački onda birajte ružičaste ruževe za usne kao Emma Watson. Ako želite da postignete seksi i zavodljivi izgled onda birajte bordo nijanse ruževa za usne. Za sofisticiraniji i elegantniji izgled koristite bež ili nude nijanse ruževa kao Blake Lively.

2.Ruž sa plavom haljinomplave haljine i karmini

Plave toalete možete kombinovati uz narandžastu boju ruža za usne za koji obično modni stilisti smatraju da se teško uklapaju sa drugim bojama. Plava i narandžasta su komplementarne boje i uravnotežuju jedna drugu. To je zaista kul način da se izdvojite iz gomile. Drugi način je usklađivanje plave haljine sa hladno crvenim lipstikom o kome smo pisali na početku. Na primer, ove dve boje se nalaze jedna pored druge na zastavi Velike Britanije i možemo videti da se veoma dobro slažu. Takođe možete izabrati i bež ili nude boju ruža za usne, a da se poigrate sa smelom šminkom za oči poput Selene Gomez.

3.Uz crvenucrvene haljine i karmini

Crvena + crvena. Crveni ruževi i crvena odeća su odličan spoj sa kojim se nikada ne može pogrešiti. Možda, ćete pomisliti da je prenapadno, ali zapravo nije jer izgleda lepo i seksi. Samo pogledajte izgled Kendall Jenner i sve će vam biti jasno. Birajte nijansu crvenog ruža u zavisnosti od toga da li vam lepše stoje topliji ili hladniji tonovi crvene. Zato isprobajte više nijansi kako biste pronašli onu savršenu koja kao da je stvorena za vas. Inače toplije nijanse crvene imaju u sebi žućkaste ili narandžaste tonove, a hladnije nijanse su kao magenta ( purpurno crvenkasta), a često imaju i roze podtonove ili su u boji vina. Tajna je u tome da pronađete nijansu crvene koja odgovara boji vašeg tena.

4.Sive haljine i karminiuz sivu

Siva je neutralna boja poput crne i bele. Ide uz veliki izbor boje ruževa. Možete sivu toaletu kombinovati sa bordo lipstikom i izgledaćete seksi i poželjno kao Angelina Jolie. Ako želite da postignete sveži i mladalački izgled onda uz sivu nosite toplo crvenu nijansu ruža. Za šik, moderan izgled pomešajte sivu haljinu sa bež ružom. Imajte na umu da postoji veliki izbor bež nijansi tako da i ovde važi pravilo da isprobate više nijansi bež ruževa kako biste pronašli onu koja najbolje pristaje boji vašeg tena. Nekako nam se čini da su bež ruževi kao i crveni postali klasika jer idu bukvalno uz sve.

5.Uz rozeuz roze

Modni stilisti smatraju da roze haljine izgledaju sjajno uz analogne boje kao što su magenta ili purpurno crvenkasta, boja fuksije, hot pink, ružičasta, ljubičasta i boja vina. Sve zavisi od toga kakav utisak želite svojim izgledom da ostavite. Za šik, moderan look, kombinujte roze toalete uz bordo karmin. Za nešto vedriji i razigraniji izgled birajte magenta ruževe za usne. Za mladalački i upadljivi izgled slobodno uklopite roze toaletu uz vreli ili hot pink ruž za usne.