Holographic boja kose je novi veliki trend u svetu koji izgleda predivno i očaravajuće. Možda zvuči čudno, ali holographic kosa pod uticajem sunčeve svetlosti izgleda magično kao da menja boje. Trend se pojavio na instagramu i odmah je svojom neobičnošću i originalnošću privukao pažnju. Holographic boja kose se sastoji od suptilnih pastelnih i metalik nijansi koje se na svetlosti prelivaju i izgledaju bajkovito. Devojke su očarane i iz dana u dan sve više žele da nose ovaj trend.

Ovaj trend karakteriše mešavina multidimenzionalnih pastelnih visoko sjajnih pramenova koji pred Vašim očima menjaju boju. Boje su stručno postavljene da bi stvorile 3D holografski efekat.Da biste postigli ovaj efekat najbolje je kao osnovu koristiti platinasto plavu boju ili sedu kosu. Ako imate smeđu boju kose moraćete je brzo izbeliti da bi se pojavila Vaša svetlija nijansa ili seda boja. To znači da je na tamnijoj kosi potrebno više vremena i tretmana da bi se postigao holografski efekat iz snova.

Kako se dobija Holographic boja kose

Ova tehnika nije laka i najbolje je da je odradi profesionalan frizer koji će moći stručno da nanese različite nijanse i da ih izbalansira.Koristi se takozvana „Hand-Pressed Coloring“ tehnika koja podrazumeva nanošenje rukom boja na predmete. Zatim se šabloni utiskuju preko boje da bi se dobili željeni oblici. Kada je u pitanju farbanje kose i dobijanje hologram boje koriste se staklene ploče, četkice i boje. Boje se nanose na ploču, četkicom se stvaraju određeni oblici, mada se za stvaranje oblika mogu koristiti i šabloni i na kraju se na ploču lepe pramenovi kose. Postupak se ponavlja više puta sve dok se ne dobiju željene nijanse.

Ko je tvorac ove tehnike?

Ova tehnika farbanja kose se koristila još 2017 godine i to uglavnom sa pastelnim i neutralnim nijansama. Smatra se da je ovakav način farbanja osmislila Chiala Marvici Redken kolorista i frizer.Ona je imala sliku u stanu koju je naslikao njen prijatelj i koja je imala mnogo boja. Sanjala je kako su te boje oživele. Ujutru kada se probudila rešila je da te boje prenese na kosu i da je samim tim oživi na poseban način.

Sada je hologram kosa ponovo u trendu i to u veoma jarkom izdanju. Pored pastelnih koriste se i neonske jarke boje, metalik boje kao i njihova međusobna kombinacija. Postupak farbanja ovde traje kraće nego kod balayage i drugih tehnika koje koriste folije.
Hologram efekat izgleda predivno i nestvarno na dugoj i poludugoj kosi. Možete napraviti pletenicu, talase i tada ovaj 3D efekat posebno dolazi do izražaja.