Marame i šalovi su korisni modni detalji u hladnim godišnjim dobima kao što su jesen i zima. One tanje se mogu povremeno nositi u proleće i leto kada je promenljivo vreme.  Zaštita od hladnoće nije njihova jedina funkcija već se sve više koriste kao neizostavni deo neke odevne kombinacije. Pogledajte na koje sve načine možete vezivanjem marame i šalova diktirati trendove ove sezone.

1.    Beskonačno obmotavanje oko vrata

Nabavite dužu maramu ili šal i više puta je obmotajte oko vrata. Ne približavajte je vratu već je labavo spustite do grudi i sakrijte krajeve. Možete kragnu od košulje izvući preko marame. Ukoliko Vam je nezgodno da je direkno vežete predlažemo da je prvo obmotate do željene dužine pa tek onda prebacite preko vrata.

2.    Jednostavni dupli čvor

Jednostavni dupli čvor se odnosi na vezivanje tanjih marama. One Vas neće mnogo zaštititi od hladnoće, ali će Vam ulepšati celokupni izgled. Stavite maramu oko vrata, a zatim na krajevima vežite dva čvora. Pustite krajeve marame da vise ili prebacite jedan kraj preko vrata.

3.    Lažni čvor

Lažni čvor je takođe jedan od načina za vezivanje tanjih marama. Idealan je za jesenje dane kada nije mnogo hladno. Da biste to uradili, stavite maramu oko vrata i vežite čvor na jednoj strani. Opustite čvor da biste napravili mesta za drugi kraj marame. Ubacite drugi kraj marame i onda malo zategnite čvor i  izjednačite krajeve marame u njemu.

4.    Mašna

Mašnu možete vezati sa štrikanim šalom i tanjom maramom. Vezivanje je jednostavno jer je potrebno samo napraviti običnu mašnu u veličini koju želite. Ovo je veoma slatka ideja koja će Vam ulepšati odevnu kombinaciju u tmurnim i hladnim danima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име