Patike se najčešće nose sa farmerkama i teksas šortcom jer su namenjene pre svega sportskim aktivnostima. Zato Vam možda deluje apsurdno da ih nosite sa ženstvenijim komadima odeće kao što su suknje i haljine. Međutim, savremeni modni trendovi govore suprotno i pokazuju da možete dobiti savršene rezultate mešanjem i usklađivanjem različitih stilova odevanja. Dakle nositi patike u kombinaciji sa haljinama je moguće jer postoje različiti dizajni haljina. Pogledajte neke od zanimljivih, letnjih kombinacija haljina i patika.

1.    Koje patike možete nositi sa haljinama
Izbegavajte opasne kombinacije koje podrazumevaju neudobne, uske, preširoke ili predugačke maksi haljine koje nikako ne idu zajedno sa patikama. Generalno, samo visoke i vitke devojke mogu da nose maksi haljine sa sportskom obućom, dok se devojkama nižeg rasta preporučuju kraće i ne previše glomazne haljine u takozvanom kežual stilu. Uz haljine možete nositi nestandardne modele patika kao što su Converse patike, Nike i Vans patike sa interesantnom štampom ili u nekoj jarkoj boji.

2.    Koji stil haljina možete nositi sa patikama
Uz patike je najbolje nositi jednostavne, sportske i kežual haljine i suknje kao i modne detalje. Šire i kraće haljine i suknje su dobar izbor naročito za  niže dame. Izbegavajte previše glamurozne i večernje haljine sa čipkom, vezom, karnerima, šljokicama.
Vrlo je bitno da haljina i patike budu usklađene po boji i printu. Uz haljinu sa printom treba nositi crne, bele ili patike koje su u istoj nijansi kao i haljina. Uz crne i bele haljine slobodno obujte patike u jarkim bojama ili sa interesantnom štampom. Takođe, treba voditi računa i o materijalu. Uz svilene, kežual haljine ili haljine od šifona najbolje je nositi Converse patike. Dok šarene patike i patike sa platformom predstavljaju idealnu kombinaciju sa teksas haljinama i suknjama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име