Tašne  ženama predstavljaju ono što muškarcima predstavljaju automobili. Dok automobili čame na prakiralištu, tašne čuče u ormaru i vreme im podjednako prolazi. Ostavimo brigu o automobilima muškarcima, evo nekoliko saveta kako da se pobrinete o svojim tašnama.

  1. Nikada ne ostavljajte tašnu na pod

Možda će vas iznenaditi ova činjenica, ali u nekim delovima sveta se tašna ili torba na podu smatra baksuznim znakom. Da li je to baksuzno ili ne, ne znamo ali zasigurno je najbolje da ih držite podalje od poda jer je to jedini način da držite klice i bakterije podalje od sebe.

  1. Čuvajte tašnu na hladnom i suvom mestu

Ne postoji vredna stvar koja se čuva na mestu gde je dotiču sunčani zraci. Sunce suši kožu ili materijal od koga su tašne izrađene i na taj način materijal gubi elastičnost, bledi i stari pre vremena.

  1. Pravilno skladištenje je vrlo važno

Setite se da ste kvalitetnu tašnu ako nije u izlogu dobijali od prodavca direktno iz kutije ili kese. Na taj način nov proizvod se štiti od prašine. Ali, ovo je dobar savet za skladištenje tašne i kad postanete njen vlasnik. Koristite kese i kutije ali pre toga unutrašnjost napunite papirom da ne bi izgubila svoj oblik.

  1. Redovno čišćenje i održavanje

Za čišćenje tašni i torbi nikada nemojte da koristite ona sredstva koja su namenjena čišćenju i održavanju cipela, automobila ili nameštaja. Sva ta sredstva su uglavnom na bazi sapuna ili alkohola i mogu da ostave fleke. Veliki neprijatelj tašni su hemiske olovke. Mrlje od mastila uklonite običnom gumicom nikako alkoholom, ali nemojte pritiskati puno da se ne bi skinula farba već polako, nežnim pokretima. Neprijatan miris tašne uklonićete tako što će te u unutrašnjost postaviti sodu bikarbonu.

  1. Ne zaboravite

Dame, nikada nemojte da smetnete sa uma da torbe nisu prtljag. Ako putujete nemojte u tašnu trpati nepotrebne stvari jer će prepunjenoj tašni stradati kaiševi i rubovi na kojima su kaiševi pričvršćeni za tašnu. Prepunjena tašna se zateže i gubi svoj prvobitni oblik.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име