Kako da šminka duže traje na licu i da ne moram na svakih deset minuta da je popravljam pogotovo kada su velike vrućine? Ovo je pitanje koje muči sve žene, a evo šta savetuju profesionalni šminkeri.

 kako da sminka duze traje na licu
Uložili ste tokom jutra i vreme i napor da se lepo našminkate, ali sledi vam naporan dan. Kako da šminka duže traje po mogućstvu ceo dan, da se ne pokvari kada putujete, jedete u toku dana, vežbate ili se presvlačite. Bez obzira da li imate masnu ili suvu kožu šminka se može u toku dana razmazati ili izbledeti.Zato vam profesionalni šminkeri savetuju da primenite određene trikove koji će sigurno pomoći kod ovog problema kako da šminka što duže traje na licu. Pogledajte o kojim je trikovima i savetima reč.

1.Priprema kože lica za nanošenje šminke

 kako da sminka duze traje ciscenje lica
Ovo je veoma važan korak koji na žalost mnoge žene potcenjuju što zbog neznanja što zbog nedostatka vremena. Veoma je bitno da koža na licu bude pre nanošenja šminke čista i zdrava. Međutim, o zdravlju kože na licu treba stalno razmišljati i raditi na tome, a ne samo ponekad. Mrtve ćelije na koži kao i tragovi sebuma i prljavštine će dovesti do toga da se šminka neprijatno u tragovima lepi za lice kao čičak i neće pomoći da šminka duže traje.

Neophodan je piling lica barem 2 do 3 puta nedeljno. Zatim čistite kožu lica ujutru i uveče. Uveče je veoma bitno da detaljno uklonite svu šminku sa lica. Ujutru umijte lice tonikom, hidratantnom kremom i serumom. To je jedini način da vaša koža lica ima blistavi sjaj i glatkoću što čini odličnu podlogu za šminku.

2.Kako da šminka duže traje – Prajmer je bitan

 prajmer
Prvi korak koji je bitan da bi se dao odgovor na pitanje kako da šminka duže traje jeste da nanosite prajmer. Oni sve popravljaju i daju još bolju bazu za šminkanje. Takođe, deluju i kao barijera jer sprečavaju da vaš puder nestane u koži kroz apsorpciju. Prvo nanosite prajmer za lice koji izglađuje mrlje i linije na koži, a zatim nanosite prajmer za oči koji pomaže da senke na očima budu čitave tokom celog dana. Preporučujemo da izaberete prajmer bez ulja kako ne bi delovao kao klizava površina za dalje nanošenje makeupa.

3.Puder

 kako da sminka duze traje puder
Baš kao i prajmer i puder bi trebalo da bude bez ulja i to dugotrajni po mogućstvu sa zaštitnim faktorom. Puder i korektor nanosite u tankim slojevima. To je pravi put da vaša šminka tokom celog dana izgleda besprekorno.Ne nanosite šminku u debljim slojevima jer se ona tada ne zadržava već klizi sa lica nakon nekoliko sati nošenja.

Nakon toga nanesite puder u prahu ili kamenu za fiksiranje. Ovakvi puderi sadrže mat svojstva koja sprečavaju razmazivanje šminke u toku dana. Umočite četkicu za puder u puder za fiksiranje i lagano četkicom tapkajte duž linije vilice, obraza, čela i nosa. Ako je vaša koža sklona nakupljanju masnoće dodajte lagani sloj pudera u prahu za fiksiranje po T zoni i u području brade.

4. Kako da šminka duže traje koristite sprej za fiksiranje

 sprej za fiksiranje
Ako imate suvu kožu onda vam više odgovara sprej za fiksiranje od pudera jer daje vašem licu takozvani rosni izgled i obezbeđuje kompaktnu celinu između pudera i šminke za oči i usne. Bočicu sa sprejem držite najmanje 15 cm od lica tokom prskanja i isprskajte lice dva puta nakon nanošenja šminke. Odlučite se za dugotrajne proizvode poput vodootporne maskare ili dugotrajne olovke za oči. Takođe birajte i olovke za usne koje imaju intenzivan pigment jer na taj način nećete morati da ih stavljate u više slojeva pa će samim tim i duže trajati.

Obavezno proverite rok trajanje vaših proizvoda. Sveži proizvodi bolje prijanjaju na površinu kože. Koristite upijajuće papire za ukljanjanje viška ulja sa kože jer je upravo taj višak ulja glavni razlog razmazivanja šminke.

5.Koristite proizvode formulisane za vaš tip kože

 kako da sminka duze traje
Korišćenjem kozmetičkih proizvoda koji odgovaraju vašem tipu kože pomaže da šminka duže traje na licu. Ako imate suvu kožu odlučite se za proizvode za šminkanje koji hidriraju kao tečni puder sa hijaluronskom kiselinom. Za masnu kožu koristite puder za matiranje sa salicilnom kiselinom.

.
6.Tajne dugotrajne šminke na usnama

 usne
Da bi vam šminka na usnama što duže trajala koristite mat tečni ruž u kombinaciji sa malo prajmera. Prvo nanesite sloj karmina pa ga upijte maramicom, zatim preko nanesite sloj prajmera. Nakon toga nanesite još jedan sloj karmina.

7.Još malo saveta kako da šminka duže traje

 makeup trikovi
Da biste dobili odgovor na pitanje kako da šminka duže traje na licu treba da znate da to ne zavisi samo od načina šminkanja već i od vašeg ponašanja u toku dana. To znači da ne pipate lice rukama, da ga ne dodirujete kosom, da ne stavljate i skidate svakog časa naočare jer sve to utiče na dugotrajnost makeupa.