Frizure za jesen 2022 se kreću od uvek aktuelnih stepena preko trendi dužina pa sve do atraktivnih šiški. Pogledajte šta nam najbolji svetski frizeri preporučuju za ovu sezonu.

frizure za jesen 2022
Iako je napolju vruće i još uvek je vreme za lagane letnje haljine ipak je avgust pravi trenutak da se prelistaju jesenji trendovi pre svih kakve će se frizure za jesen 2022 najviše tražiti u frizerskim salonima. Jesen i jeste period promena i šišanja jer je kosa kod mnogih žena oštećena od velikih vrućina, slanog mora ili hlora iz bazena. Zato i ne čudi što su frizure za jesen 2022 tako raznovrsne jer se očekuje velika najezda u frizerskim salonima širom sveta. Neko će samo poželeti da poboljša boju pramenova, ali ima i onih koji će se sigurno odlučiti za drastičnu promenu frizure. Zato smo tu da vam predstavimo popularne frizure za jesen 2022. Pogledajte o kojim je frizurama reč.

1.Mekani stepeni

 mekani stepeni
Kada su u pitanju frizure za jesen 2022 očekuje se da će one biti pod velikih uticajem trendova iz 90 – tih. Radi se o stilovima dužine do ključne kosti i sa mekim, super rastresitim i dinamičnim stepenima. Frizeri to objašnjavaju kao neku vrstu spoja Rachel frizure iz 90 – tih i Farrah Fawcett frizure iz 70 – tih. Reklo bi se kada je mlađa Rachel ( Jennifer Aniston) srela stariju koleginicu Farrah Fawcett. Sve je u dimanici i pokretljivosti koja se postiže uz pomoć mekanih stepena ili slojeva. Za održavanje i oblikovanje ovih stepena preporučuje se upotreba okrugle ćetke i spreja ili pene za povećanje volumena koji će trajati čitav dan.

2.Leptir frizure za jesen 2022

 leptir frizure za jesen 2022
Ova frizura je bila hit proleća, ali će se nositi i na jesen. Takođe, retro stil koji se oslanja na vesele 70 – te kada su se nosile takve talasaste, opuštene, razigrane i poletne frizure. Akcenat je u pramenovima koje su šišaju u nejednakim dužinama. Prednji pramenovi su kraći i kreću se oko vilične kosti zatim idući ka unutrašnjosti pramenovi su sve duži. Na kraju dobijamo frizuru koja kada se veže liči na kratku kosu, a kada je pustite izgleda kao prelepa i dinamična, stepenasta duga kosa.

3.Tupi bob

 blunt cut
Tupi ili blunt bob je hit već nekoliko sezona. Tajna je u načinu šišanja koji je jednake dužine sa svih strana pa samim tim na kraju vrhovi kose deluju tupo i stabilno odnosno nema oštrih prelaza. Tupi bob pristaje svim tipovima kose, a posebno tankoj i retkoj kosi jer je vizuelno čini gušćom i punijom. Možete birati kraći blunt bob ili duži blunt bob poznatiji kao lob. Blunt bob sa razdeljkom na sredini izgleda elegantno i može se nositi u svim prilikama. Njegova dobra strana jeste što se jednostavno održava.

4.Wolf cut

 wolf cut
Poznati svetski frizeri smatraju da će i tokom jeseni biti popularni takozvani vučji rezovi ili wolf cut frizure. Radi se o mešavini poznate fudbalerke frizure ili mullet stila i shag stila. Wolf cut se bazira na mullet frizuri, ali je način kraćenja kose slobodniji i divlji sa puno slojeva različitih dužina i tekstura.

5.Surfer frizure za jesen 2022

 surfer frizure za jesen 2022
Ne možemo zaobići ni TikTok trendove ili takozvane Y2K – trendove, kao što su surferske zavesa šiške koje su bile veliki hit tokom 90 – tih godina prošlog veka. Nosili su ih muškarci, veliki zavodnici i srcelomci toga vremena koji su sa mokrom kosom i šiškama neurednim i priljubljenim uz lice izlazili iz vode sa daskom za surfovanje. Međutim, frizeri smatraju da ova frizura nije namenjena samo muškarcima već je mogu slobodno nositi i žene. U suštini je to piksi ili kratka bob frizura sa dužim prednjim pramenovima odnosno šiškama koje imaju takozvani talasasti wet look. Ovakve frizure za jesen 2022 se jednostavno održavaju i obično odgovaraju onim izrekama,“ upravo sam se probudila sa ovakvom kosom“.

6.Šiške

 siske
Šiške nisu baš najbolji izbor za velike vrućine, ali zato jesu za prve hladnije jesenje dane. Nosiće se sve vrste šiški od klasičnih preko celog čela do trendi zavesa šiški i bottleneck šiški. Vi naravno pronađite onaj stil koji najbolje odgovara kako vašem obliku lica tako i dužini i tipu kose.

7.Šik bob frizure za jesen 2022

 bob frizure za jesen 2022
Bob ili paž frizure nikada ne izlaze iz mode. Zato frizeri predviđaju da će pored blunt ili tupog boba ove sezone dominirati i ostale varijante ove frizure. Slicked bob,francuski bob, produženi bob, Botticelli bob, bottleneck bob će sigurno biti veoma tražene i nošene frizure za jesen 2022.

8.Kraće shaggy frizure za jesen 2022

 shaggy
Stepenaste, slojevite ili takozvane čupave frizure će dominirati tokom jeseni 2022. U tome se slažu skoro svi svetski frizeri. Jedna od njih je i kratka shaggy bob frizura kakvu je nosila Taylor Swift. Stepeni se obično prilagođavaju obliku lica tako da ovakve stilove mogu nositi sve žene bez obzira na oblik lica i tip kose.