Produženi bob je nova trendi frizura koja dominira ovog leta. Takođe se smatra savršenom alternativom za dugu kosu. Da li ste spremni da je isprobate?

 talasasti produzeni bob
Da li se ošišati na kratko ili ne? To je pitanje koje žene sebi postavljaju tokom cele godine, a naročito leti. Zato ako ste sada u nedoumici onda vam predlažemo da pogledate koja je frizura savršena alternativa i za dugu kosu, ali i za kratku. Za dugu je bitno koliko je treba skratiti, a za kratku do koje dužine je pustiti da raste.

Produženi bob ili bukvalno prevedeno prerasli bob je u stvari nešto između boba i loba. Dužina kose se kreće u rasponu od ključne kosti do ispod pazuha. Zahvaljujući toj raznovrsnoj dužini produženi bob je idealna prelazna dužina između kratke i duge kose jer baš kao i klasičan bob deluje elegantno i jednostavno, ali se sa druge strane pruža mogućnost i da vežete rep ili napravite punđu kao i kod duge kose.

 ravni produzeni bob
Njen najbolji deo jeste što se stilski može na različite načine oblikovati. Možete birati između blagih talasa ili punih kovrdža, nema ograničenja kod ove dužine, a iskreno vaša kosa će vam biti zahvalna. Tome u prilog ide i činjenica da je ova frizura dobar izbor za žene sa tankom kosom jer je dužina koja doseže do ramena ili malo ispod njih vizuelno čini punom volumena i lepšom.

Baš kao i paž ova frizura se jednostavno održava jer je potrebno manje vremena da je operete i osušite, a pritom je ne morate ni sušiti fenom već je pustite da se sama osuši jer će tada izgledati još prirodnije i originalnije.

 bocne siske
Ako ste u nedoumici da li da se ošišate ova dužina vam može poslužiti kao reper da vidite kako vam stoje kraći stilovi. Takođe ako ste do sada nosili kratke frizure na osnovu ove dužine možete odlučiti da li ćete u budućnosti pustiti da vam kosa poraste i kako vam stoje duže popularne frizure. Sve u svemu produženi bob jeste jednostavna, ali i praktična i korisna frizura koja lepo stoji svim ženama bez obzira na tip kose, oblik lica ili godine.

U dogovoru sa frizerom možete izabrati potpuno ravnu varijantu ove frizure, a ako vam je kosa gusta onda su za vas idealno rešenje stepenasti stilovi. Kao što smo rekli kada ste neraspoloženi ili nemate ideju da oblikujete kosu, uvek na ovoj dužini možete vezati rep ili napraviti punđu.

 kovrdzavi produzeni bob
Produženi bob se može iskoristiti i za svečane prilike. Napravite glamurozne talase ili se opredelite za wet look. Takođe se možete igrati i sa šiškama na ovoj dužini kose. Zavesa šiške kao i svi drugi načini oblikovanja šiški gde one prate konture lica su dobar izbor. Takođe možete nositi i potpuno ravne šiške preko celog čela, ali ih možete i prebaciti sa strane i napraviti takozvani duboki bočni razdeljak. Kao što vidite ne postoji ograničenja kod načina stilizovanja ove frizure jer je dužina veoma zahvalna i pogodna za oblikovanje.

 sa siskama
Poznate dame su već isprobale produženi bob i toplo vam ga preporučuju. Kao i kod oblikovanja tako se možete igrati i sa različitim nijansama na ovoj dužini. Od platinasto plave, pepeljasto plave, strawberry blonde, pa do raznih nijansi smeđe boje, zatim uvek atraktivnih crvenih i crnih nijansi. Možete se opredeliti i za trendi nijanse poput pink, violet ili možda burgundi. Na ovoj dužini prelepo izgleda i izvlačenje pramenova i to u nekim upadljivim bojama.

 platinasto plavi
Leto je pravo vreme da se igrate i eksperimetišete i sa frizurama i sa bojama. Upravo ova dužina vam pomaže da donese u budućnosti pravu odluku. Da li da već jednom skratite dugu kosu ili ako godinama nosite kratku kosu da odlučite da je pustite da malo poraste.

Jedno je sigurno sve bob varijante pa i ovaj produženi bob su vanvremeske frizure koje nikada neće izaći iz mode i koje se vremenom samo nadograđuju kako bi odgovorile zahtevima žena. Zato ih vredi isprobati jer su uvek u fokusu.