Jedno od najvažnijih šminkerskih pravila jeste da izaberete makeup koji će najbolje stajati Vašem obliku oka. Na taj način ćete istaći svoje prednosti, sakriti nedostatke i postići cilj šminkanja, a to je da izgledate lepo, privlačno i zavodljivo. Predlažemo Vam da pogledate na koji način možete odrediti svoj tip oka i u skladu stim Kako da šminku prilagodite obliku oka.
Uvučene oči
Uvučene oči su krupne i udubljene u lobanju tako da se stvara iluzija upadljivijih obrva. Kod ovog tipa oka se obično senka, kada se otvore oči, na kapcima ne vidi. Zato da biste otvorili pogled i naglasili kapke potrebno je da koristite svetlije senke za oči kao što su boja peska, breskve, svetlucave i ružičaste nijanse. Obavezno koristite maskaru kojom ćete izvući trepavice i naglasiti oči. Poželjno je koristiti vodootpornu maskaru da ne bi došlo do razmazivanja.

sminka za uvucene oci
Spušteni kapci
Kod ovog tipa oka je karakterističan višak kože koji kada otvorite oko padne preko kapka i sakrije ga. Zato oči vizuelno deluju manje. Kod šminkanja nanesite svetlije senke na unutrašnji deo oka i kapak, a tamniju senku na bregib oka i nabore. Na taj način ćete oko vizuelno povećati i proširiti. Obavezno maskarom naglasite trepavice.

sminka za oci Spuštenim kapcima
Izbačene oči
Kapak je jasno vidljiv, a oči vizuelno deluju malo isturene. S’obzirom da je kapak sam po sebi dovoljno vidljiv ne treba ga posebno naglašavati i zato je najbolje koristiti tamnije senke za oči. Ovom tipu oka najbolje stoje smoky oči.

sminka za  Izbačene oči

Podignute oči
Podignute oči predstavljaju formu klasično bademastog tipa oka sa prirodno podignutim spoljašnjim uglom oka. Zato je potrebno nanositi tamniju senku na spoljašnji ugao oka. Ovom tipu oka lepo stoje klasične smoky oči. Preporučuje se efekat ogledala kod šminkanja očiju, a to znači da iste senke koje koristite na gornjem kapku nanosite i na donji kapak.

sminka za sminka za  podignute oci
Tužne ili spuštene oči
Kod ovog tipa oka se linija kapka kod spoljašnjeg ugla spušta na dole. Ovo je savršen oblik za seksi mačkaste oči. Nanesite tečni ajlajner duž gornjeg kapka i proširite ga ka spoljašnjem uglu oka pod uglom od 45 stepeni. Na taj način ćete gornji kapak vizuelno podići i izvući na gore.

sminka za Tužne ili spuštene oči
Približene oči
Kod ovog tipa oka je razmak između očiju manji od širine oka i oči su bliže nosu. Zato šminkom treba stvoriti iluziju većeg razmaka između očiju. Koristite svetlije, bež i svetlucave senke kao i maskaru u više slojeva da biste postigli taj cilj.

sminka za Približene oči
Razdvojene  oči
Ovde je razmak između unutrašnjih uglova očiju veći od dužine oka. Šminkom treba smanjiti taj razmak i zato je poželjno koristiti tamnije senke za oči kao i maskaru sa četkicom kojom možete izvući sve sitne trepavice od sredine oka do nosa.

sminka za Razdvojene  oči
Azijski tip oka
Ovaj tip oka podrazumeva da je kapak pokriven u jednom svom delu ili celom dužinom. Zato ga treba vizuelno otkriti i to upotrebom tamnijih senki blizu trepavica u sredini idu umerenije nijanse, a ispod obrva svetlije i sjajnije nijanse senke za oči.

sminka za Azijski tip oka

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име