Dame su u stanju da potroše dosta novca i vremena kako bi pronašle savršenu nijansu za svoju kosu. Zato se razočaraju kada vide da im se boja brzo ispira i gubi onaj početni sjaj i lepotu. Međutim postoje određeni trikovi koji mogu produžiti vek trajanja Vaše ofarbane kose. Pogledajte o kojim je trikovima reč.
1.    Ne perite kosu vrućom vodom
Visoka temperatura vode otvara kutikule dlake i oslobađa dragocenu vlažnost i boju kose. Zato kosa postaje suva, a boja se brže ispira. Najbolje je za pranje kose koristiti sobnu temperaturu vode. Pre nanošenja regeneratora obrišite kosu peškirom, zatim stavite regenerator i isperite ga što hladnijom vodom. Na taj način zatvaraju se kutikule dlake i kosa neće izgubiti svoju vlažnost i boju.
2.    Leti pažljivo negujte kosu
Ako želite da Vam boja kose što duže traje onda je morate zaštititi od sunčevog zračenja, kao i od hlora koji je prisutan u bazenima. Koristite proizvode sa zaštitnim faktorom koji u sebi imaju ulje suncokreta. Ovo ulje deluje kao antioksidant pa samim tim štiti Vašu kosu.
3.    Ne preterujte sa korišćenjem alatki za oblikovanje frizure
Fen, vigaro, pegle i ostale alatke koje oblikuju frizuru na bazi toplote isušuju kosu i ubrzavaju proces bleđenja boje kose. Izbegavajte ih ili ih  što manje koristite u prvoj i drugoj nedelji nakon farbanja kose.
4.    Ne žurite sa pranjem kose
Ako kosu ređe perete boja će duže trajati. Pokušajte da je ne perete svaki dan. Ako baš morate onda koristite šampon za suvo pranje ili blagi šampon koji ne sadrži sulfate.

5.    Koristite tuš sa filterom
Tvrda voda izvlači prirodna ulja i boju iz ofarbane kose. Zato je najbolje koristiti filter za tuš koji iz vode eliminiše hemikalije, minerale i hlor koji štete ofarbanoj kosi.
6.    Pripremite kosu pre farbanja
Preskočite pranje kose par dana pre farbanja. Na taj način će koža glave svojom prirodnom masnoćom koju luči stvoriti zaštitni sloj od iritacije. Tako ćete obezbediti najsigurnije farbanje i najbolju pokrivenost sedih.
7.    Koristite proizvode za zaštitu od toplote
Ovi preparati će pomoći Vašoj kosi da se što pre oporavi od oštećenja koja su nastala ukoliko koristite alatke za toplo oblikovanje frizure i smanjiće intenzitet ispiranja boje kose.
8.    Dubinska regeneracija kose
Regeneratori i maske za kosu su napravljeni tako da prodiru duboko u folikulu dlake i hidriraju kosu. Ali kada se ispiraju sa sobom nose i molekule farbe i zbog toga boja kose bledi. Zato koristite obične regeneratore za farbanu kosu, ali ih što kraće držite.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име