Sezona čizama je u punoj snazi. Međutim, da bi čizme što duže trajale potrebno ih je na adekvatan način održavati dok traju periodi kiša, blata i snega. Pogledajte koji proizvodi, saveti i trikovi Vam mogu pomoći da održavate čizme tako da i na kraju sezone budu kao nove.
1.    Nabavite sprej za čizme
Ukoliko želite da Vaše omiljene čizme što duže traju neophodno je da ih održavate kvalitetnim i vodonepropustivim sprejom za čizme. Vrlo je bitno da sa čizama obrišete, vlažnom krpom ili četkom, suvišnu vodu i prljavštinu jer u suprotnom ona će prodreti u kožu ili tkaninu i počeće da je uništava. Zatim očišćene čizme isprskajte zaštitnim sprejom. Potražite sprej koji odgovara materijalu od kog su čizme napravljene ili neki univerzalni koji se može nanositi na sve materijale. Sprej bi trebalo nanositi najmanje jednom nedeljno.

 Nabavite sprej za čizme
2.    Hidrirajte kožne čizme
Kao što je Vašoj koži neophodna nega i hidratacija isto tako je hidratacija potrebna i Vašim kožnim čizmama da bi duže trajale i sačuvale svoj sjaj. Zato nabavite regenerator za kožnu obuću. I kod njegove primene važe ista pravila, a to su da prvo očistite čizme pa ih tek onda u tankom sloju namažete regeneratorom.

Hidrirajte kožne čizme
3.    Odmah uklonite sneg i so
Kao što znate ulice su zimi prepune soli koje sprečavaju poledicu, a so je štetna za obuću. Zato odmah očistite ostatke od snega i soli sa čizama i zaštitite ih sprejom.
4.    Dodajte novi gumeni đon
Stručnjaci savetuju da tokom zime dodate tanak zaštitni gumeni đon na već postojeći đon kako biste produžili vek trajanja svojih čizama. To će Vas manje koštati nego da kupujete nove čizme.

5.    Pripazite na štikle
Pre zime je vrlo bitno da proverite u kakvom su stanju štikle na čizmama. Ukoliko je potrebno popravite ih ili zamenite novim.

Pripazite na štikle
6.    Pravilno držite čizme
Za čizme je najbolje da budu u uspravnom položaju. Ne treba duboke čizme savijati i stavljati u kutiju jer ih to može oštetiti. Zato nabavite ili napravite držače za čizme.
7.    Antilopske čizme
Dok kožne čizme možete nositi po snegu i kiši, antilopske tada ne valja nositi. One su od osetljivog materijala koji se brzo uništava i zato ih treba na poseban način održavati sa odgovarajućim sprejevima i četkama.

Antilopske čizme
8.    Koristite sredstva za zaštitu kože
Koristite kreme ili druga sredstva za popravljanje oštećene kože ili izbledele boje na čizmama. Ako ne možete sami onda ih odnesite u servis.

Koristite sredstva za zaštitu kože
9.    Svaki dan brišite čizme
Obrišite čizme svaki put nakon korišćenja. I kada je suvo vreme dovoljno je da krpicom uklonite prašinu i prljavštinu sa čizama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име