Mnoge dame nisu zadovoljne izgledom svog lica i zato često pribegavaju plastičnim operacijama. Međutim, ako Vam se ne sviđa veličina nosa ili usana ne morate odmah pod nož. Postoje određeni make up trikovi koji Vam mogu pomoći da sakrijete nedostatke na svom licu i budete zadovoljni svojim izgledom. Pogledajte na koji način možete našminkati nos, a da Vam izgleda manje.
1.    Konture lica
Konturisanje lica je u stvari suptilno oblikovanje lica koje ima za cilj da naglasi ono što je lepo na licu, a sakrije ili minimizira ono što je veliko. Za ovaj postupak biće Vam potrebni svetliji i tamniji puder u prahu ili kremasti. Svetliji puder bi trebalo da bude 2-3 nijanse svetliji od prirodne boje Vašeg tena, a tamniji 2-3 nijanse tamniji od prirodne boje tena. Takođe će Vam biti potrebne tri četke jedna za naglašavanje, druga za oblikovanje i treća za mešanje.

Konturisanje lica podrazumeva igru svetlosti i senke. To znači da ćemo svetli puder naneti na one delove lica koje želimo da istaknemo, a tamniji na one koje želimo da prikrijemo.
Pre konturisanja na lice nanosimo osnovni puder ili korektor po potrebi. Zatim krenemo sa tamnijim puderom i nanosimo ga ispod jagodica ( ako želimo da ih istaknemo), duž pregiba očnog kapka( da bi oči dobile potrebnu dubinu), sa obe strane nosa ( da bismo ga suzili), duž brade, malo po vratu i po okvirnim delovima lica. Tamni puder treba razmazati da bi se stopio sa osnovnim i da se ne bi videli prelazi. Za razliku od tamnog pudera koji se nanosi po konturama, svetliji se uvek nanosi po sredini. Znači na sredini čela, duž nosa, iznad usana, na sredini brade, ispod očiju, iznad jagodica i ispod obrva. Na kraju sve boje istom četkom razmažemo kako bi se stopile u celinu.
Svetliji i tamniji puder se manje ili više nanose na istim mestima kod svim oblika lica. Međutim, ukoliko imate izduženi nos onda sa obe strane nosa nanesite svetliji puder, a na nozdrvama i ispod njih tamniji. Na ovaj način ćete vizuelno smanjiti svoj nos.
Ukoliko Vam je nos širok i želite da ga suzite onda sa obe strane nanesite tamniji puder, a duž nosa svetliji. U oba slučaja je bitno izblendati pudere četkom i stopiti ih u jednu celinu.
2.    Istaknite ono što je lepo na Vašem licu
Ukoliko nemate vremena za oblikovanje lica onda jednostavno istaknite samo ono što je lepo na Vašem licu. Korektorom prekrite bubuljice  I podočnjake, stavite osnovni puder, sredite obrve I stavite maskaru I svoj omiljeni karmin. Za večernji izlazak istaknite oči posebnim načinom šminkanja kao što su cat eyes ili smokey eyes.

 Istaknite ono što je lepo na Vašem licu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име