Pred vama su saveti kako nositi Viva Magenta, najpopularniju Pantone boju za 2023 godinu.
Pred kraj godine, svakog decembra, Pantone bira boju koja će obeležiti celu narednu godinu.

 kako nositi Viva Magenta uz zutu

Ovoga puta za boju 2023 izabrana je Viva Magenta – svetla i energična grimizno crvena nijansa. Pantone kompanija ovu boju opisuje kao hrabru i neustrašivu, pulsirajuću boju koja svojom raskošnom energijom promoviše radost i optimizam. Takođe odiše životom i buntovničkim duhom i podstiče kreativnost, eksperimentisanje i samoizražavanje bez ograničenja. Kako nositi Viva Magenta? Odgovor je lako, veoma je pristupačna i upotrebljiva u svim sferama života od mode preko lepote pa sve do uređenja doma i poslovnog okruženja. Slede saveti kako nositi Viva Magenta sa stilom tokom cele 2023 godine.

1.Uz neutralne boje

 kako nositi Viva Magenta uz neutralne tonove
Na prvi pogled Viva Magenta izgleda kao veoma dominantna i jaka boja koja se teško uklapa uz svakodnevni stil odevanja. Međutim, mnoge žene su je već isprobale i rezultati su fantastični. Tome u prilog ide i tvrdnja Pantone stručnjaka da je Viva Magenta boja koja predstavlja spoj hladnih i toplih tonova pa se zato dobro uklapa sa širokim spektrom drugih boja i nijansi i isto tako odgovara svim tipovima kože.Zato ako želite da svoj stil odevanja osvežite živim bojama onda izaberite Viva Magenta jer je to jednostavna nijansa za dalju nadogradnju. Njeno mešanje sa neutralnim tonovima dodaje kontrasni efekat što celokupni vaš outfit čini stilski efektnijim i privlačnijim.

 kako nositi Viva Magenta uz crnu
Za klasični suptilniji stil kombinujte ovu upečatljivu boju sa crno belom, bež, sivom i plavom bojom.

2.Kako nositi Viva Magenta sa drugim upadljivim bojama

 uz narandzastu
Budite hrabri i uklapajte Viva Magenta sa drugim upadljivim bojama. Za romantičniji i ženstveniji izgled kombinujte je uz više ružičastih nijansi. Za smeliji, originalniji izgled uklapajte je uz boje koje su njena sušta suprotnost poput žute, zelene. Viva Magenta i zelena se dobro slažu, a kada se kombinuju sa plavom i narandžastom dobija se neodoljiva rapsodija boja koja zrači i privlači.

uz zelenu
Možete kreirati i šik poslovnu kombinaciju sa zelenim pantalonama i magenta košuljom koju možete nositi i posle posla u izlazak. Zatim magenta mini suknja, narandžasta bluza i roze štikla.

3.Uz printove

 Kako nositi Viva Magena uz printove
Sve ružičaste nijanse pa i ova grimizno crvena se odlično slažu sa printovima i raznim dezenima. Međutim, pošto se Viva Magenta izdvaja među gomilom po svom smelom, jedinstvenom izgledu može se reći da je sama sebi dovoljna. Ali to ne znači da je ne možete kombinovati sa prugastim, kariranim ili animal dezenom za 100% dominaciju.

4.Kako nositi Viva Magenta – Kežual stil

 kezual
Teksas kao materijal i magenta kao jarka boja savršeno funkcionišu zajedno u paru. Zato slobodno uz farmerke nosite magenta kapute, jakne, džempere ili košulje i dobićete opušteniju, ležerniju odevnu kombinaciju.

5.Monohromatski stil

 monohromatski stil
Ako želite da dominirate gde god da se pojavite i da budete kao prave svetske zvezde onda možete kao Zendaya nositi Viva Magentu od glave do pete. Ovaj monohromatski stil nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

6.Haljina

 haljina
Ako se pitate kako nositi Viva Magenta haljinu odgovor je veoma lako i neodoljivo. Sa haljinom ili kombinezonom u ovoj boji izgledaćete fenomenalno posebno ako ih stilizujete uz štikle sa zlatnim ili srebrnim detaljima.

 haljina

Idealan izbor za novogodišnje i ostale proslave. Mada u zavisnosti od kroja haljine ovako se možete obući i za dnevne izlaske ili sastanke.

7.Kako nositi Viva Magenta modne detalje

 detalji
Ako još uvek želite da isprobavate ovu nijansu i niste spremni za odevne komade poput haljina ili kaputa onda se uvek možete opredeliti za modne detalje. To mogu biti torba, cipele, minđuše, naočare za sunce, marama, šal i slični detalji. Oni će vaš stil odevanja učiniti luksuznijim i podići ga na viši nivo.

8.Šminka

 kako nositi Viva Magenta sminku
Ono što posebno privlači pažnju kada je ova nijansa u pitanju jeste način šminkanja. Veoma privlačno i seksi deluju viva magenta karmini. Međutim, pored njih interesantne su i senke za oči, ajlajneri, ali i rumenila.

Na osnovu svega što smo do sada videli sigurni smo da će viva magenta biti zaista vladajuća boja 2023 godine.