Alpsko plava kosa je nova ledeno plava nijansa koja ovih dana osvaja svet. Pogledajte o kakvoj je nijansi reč.

 ravna alpsko plava kosa
Ledeno plavi tonovi su uvek u trendu tokom zimske sezone, jer je zima inače period kada dominiraju „ledene kraljice“. Ovoga puta pojavila se nova nijansa koja je idealna za snežne planine i skijališta. U pitanju je alpsko plava kosa ili poznata još kao „Alpska plavuša“. Dakle, kao što frizeri kažu „ alpsko plava kosa je ledena baš kao i padine niz koje bismo voleli da se spustimo“.

 ledena alpska plavusa
Tokom godine smo imali „milky blonde“, „Marilyn blonde“, „ Cashmere blonde“ i još mnogo nijansi plave kose koje su sve bile mešavine hladnih i toplih plavih tonova. Tako da i ledeno plava kosa nije ništa novo, ali je ove zime dovedena do krajnosti. Reklo bi se kako temperatura napolju pada tako opada i temperatura boje kose. Naravno, očekuje se sneg, skijanje na planinama i otuda novi trend alpsko plava kosa.

Šta je alpsko plava kosa?

 alpsko plava kosa
Kako frizeri bukvalno opisuju Alpsku plavušu – radi se o potpuno hladnoj nijansi plave boje koja odgovara svim tonovima kože, teksturama kose i dužinama. U pitanju su skandinavske vibracije – šik, minimalistička nijansa koja dolazi do izražaja čak i na snežno beloj površini. Nakon što postignete ovu nijansu odmah ćete krenuti u planine na skijanje i nećete poželeti da se vratite na staru nijansu kose.

Kako postići ovu nijansu?

 alpska plavusa
Iako je ovo veoma moćna nijansa ipak se ne postiže tako lako, pogotovo ako vaša kosa nije prirodno svetlija. Potrebno je čak nekoliko sesija ili odlazaka kod frizera. Takođe između sesija je neophodna adekvatna nega kose. Da biste dobili ovakav izgled biće vam potreban izbeljivač za plavu kosu. Ključ je u tome da ne budete nestrpljivi već da izdvojite vreme i ne izbeljujete kosu prebrzo već postepeno. Zato se preporučuje da odlazite kod frizera profesionalaca, koji na osnovu višegodišnjeg iskustva, mogu da procene i ublaže bilo kakvu štetu na kosi i da postignu ravnotežu između nove boje i zdravlja vaše kose.

 igrarije na snegu
Ali ako nameravate da alpsko plavu kosu postignete sami kod kuće onda se preporučuje farba pod nazivom „Jerome Russell Bblonde Ultra Blonding Kit“. Ovaj komplet je formulisan sa Jplex tehnologijom i uljem avokada kako bi se postigla najsvetlija, najjača plava dok istovremeno štiti i jača vlakna kose iznutra i hidrira kosu za prekrasan sjaj. Najbolje deluje na svetlo smeđoj do tamno smeđoj kosi, veoma je jednostavan za upotrebu i osvetljava kosu do devet nijansi pomažući vam da postignete alpsko plavu kosu što je moguće brže.

U svakom slučaju kućna nega između sesija je još važnija. Uključite šampone za regeneraciju, balzame, maske za kosu i tretmane u svoju rutinu kućne nege kose da biste joj što pre vratili snagu, glatkoću i sjaj. Takođe i upotreba tonera je bitna da biste postigli ovakvu nijansu alpske plavuše. Toneri poboljšavaju opšte stanje vaše nijanse i neutrališu pojavu žutih i mesinganih tonova. Preporučuje se “The Jerome Russell Bblonde Atomic Blonde Toner“ koji će izdržati do osam pranja, dajući vam pritom Atomic Blonde nijansu, kao i garanciju da će vaša nijansa što duže trajati na ski stazama i uopšte.

Evo ideja kako možete nositi alpsko plavu kosu

1.Prljavo alpsko plava kosa

 prljavo alpsko plava
Tamniji tonovi od korena kose i peskoviti pramenovi po celoj dužini kose čine da ova nijansa plave deluje istrošenije i pristupačnije. Najslađi su ledeno plavi pramenovi koji uokviruju lice.

2.Suptilnije dimenzije

 suptilne dimenzije
Iako alpsko plava kosa ima sveukupan ledeni efekat, tanane mešavine nijansi hladnih, belih i srednjih tonova daju suptilniju dimenziju vašoj plavoj kosi.

3.Led je svuda

 ledena kraljica
Ovde se radi, bez greške o nerazblaženoj ledeno plavoj boji koja zaista deluje moćno i očaravajuće u duhu prave ledene kraljice.

4.Osvetljena alpsko plava kosa

 osvetljeno alpsko plava kosa
Da biste posebno naglasili alpsku plavušu pomešajte hladniju nijansu plave na pramenovima sa toplijom plavom osnovnom bojom.

5.Super hladno od korena kose

 super ledena
Bilo da eksperimentišete noseći alpsko plavu boju perike ili da farbate kosu, u potpunosti alpsko plava nijansa kose od korena do krajeva kose deluje super uglađeno, oštro i moderno, ali će zahtevati mnogo više brige i održavanja ako je farbate.

6.Talasasta alpsko plava kosa

 loknasta alpsko plava kosa
Talasi i lokne pomažu da do izražaja dođu različiti tonovi utkani u određenoj nijansi kose.Ovde se uglavnom radi o hladnoj nijansi sa po kojim, tu i tamo, odrazom toplijih tonova.