Kašmir plava je nova nijansa plave boje kose koja ovih dana privlači pažnju žena širom sveta. Pogledajte o kakvoj je nijansi reč.

 kasmir plava
Plava boja kose nikada nije bila ograničena na jednu nijansu ili boju. Naprotiv, smatra se da se radi o jednoj od najraznovrsnijih boja kose koja ima bezbroj svojih nijansi i tonova. Počev od platinasto plave preko medeno plavih tonova pa sve do tamnijih korena i nijansi. Sada je aktuelna nova nijansa koja je mekana i nežna na dodir baš kao i kašmir pa je zato i dobila naziv kašmir plava kosa.

 nijansiranje
Kašmir spada u najskupocenije i najluksuznije prirodne tkanine. Džemperi i ostala odeća od kašmira su veoma nežni, mekani, prijatni na dodir ali i topli i prijatni za nošenje. Sam materijal je kvalitetan jer se vremenom ne rasteže već zadržava svoj oblik. Samim tim je i dugotrajan. Zbog svih tih pozitivnih osobina i ne čudi što je sada u trendu boja kose koja treba da ima sve kvalitete kao i kašmir. Da izgleda skupoceno i luksuzno, a da je mekana i prijatna na dodir.

 duga kasmir plava
Svaka plavuša priželjkuje da baš njena nijansa kose izgleda skupo i luksuzno. Što se tiče same boje kašmir plave, super je meka, predstavlja mešavinu hlatnih i toplih tonova koji omogućavaju da kroz kosu, kao utkani u nju, prolazne svetlosni zraci i čine je još mekšom i delikatnijom. Pritom je boja prirodno nijansirana i nema nikakvih oštrih prelaza između nijansi.

 holivudski talasi
Tokom zime žene više traže nežnije i prirodnije nijanse, a kašmir plava to svakako jeste. Izrastak kose kod ove nijanse je skoro neprimetan što je čini dugotrajnijom i jednostavnijom za održavanje. To opet znači zdraviju i negovaniju kosu jer ne morate tako često da koristite izbeljivače i da se farbate.

 beach talasi
Sa druge strane ovakve nijanse zahtevaju pažljivu negu farbane kose kod kuće. Poželjno je koristiti jednom nedeljno odgovarajuće maske za kosu koje će joj dati potrebne hranjive sastojke. Takođe se preporučuje i korišćenje sjaja za kosu kako bi vaša nijansa što duže zadržala potrebnu toplinu i sjaj.

Šta je kašmir plava kosa?

 mekana kosa
Kašmir plava je mekana, luksuzna plava boja kose koja se dobija mešanjem hladnih i toplih plavih nijansi koje zajedno deluju harmonično. Inspirisana je kozjim kašmirom koji je mekan i gladak. Ovaj izgled se razlikuje od ostalih plavuša jer je lagan i izuzetno svilenkast zbog izbora hladnijih i toplijih tonova. Pramenovi su ručno iznijansirani uz pomoć tehnike nijasiranja twinning weaving. Ova tehnika omogućava da vaša kosa deluje glatko, lagano i mekano i da se razlikuje od nijansi koje se postižu balayage tehnikom. Frizeri smatraju da je kašmir plava sušta suprotnost skandi plavoj boji kose.

Kašmir plava Vs. Balayage

 mekana kasmir plava
Balayage je jedna od najpopularnijih tehnika nijansiranja kose koju klijenti i dalje najviše traže u frizerskim salonima. Balayage obično uključuje ili ručno bojenje kose ili korišćenje folije od sredine do krajeva kose, ostavljajući koren glave u drugoj nijansi. Kako se boja spušta niz kosu postaje svetlija i pretvara se u nijansu koja izgleda privlačno i prirodno. Žene vole balayage kosu jer izgleda elegantno, a zahteva minimalno održavanje.

 kasmir plava kosa
Kašmir plava kosa se razlikuje od balayage po tome što su izabrane nijanse za balayage obično smelije, dok su kašmir plave nijanse malo svetlije sa ciljem da posvetle deo lica i stvore suptilniji sveukupni izgled.

Kašmir plava boja kose ima tendenciju da bude postavljena više i bliže korenu kose nego balayage. Takođe, kao što smo već rekli zahteva minimalno održavanje i ređe posete salonima. Međutim, ako je vaša prirodna boja kose veoma tamna onda ćete morati češće da odlazite kod frizera da biste postigli ovu nijansu.

 jedinstvena plava
Kašmir plava boja kose je u trendu i predviđa se da će biti veoma tražena i tokom 2023 godine. Ova mekana, čarobna nijansa plave se može prilagoditi vašoj boji tena kao i osnovnoj boji kose tako da vam u svakom trenutku daje jedinstven i originalan izgled.