Pred vama su najveći hair trendovi za 2023 godinu, popularne frizure, boje kose, tehnike nijansiranja, kao i najpopularniji načini stilizovanja i oblikovanja frizure.

 hair trendovi
Hair trendovi se iz godine u godinu menjaju. Nekada se radi o malim, jedva vidljivim promena, ali ima i onih sezona kada se javljaju potpuno novi i neočekivani hair trendovi. Tokom 2023 i dalje će se nositi sve dužine kose od veoma kratkih piksi i bob frizura preko kose srednje dužine pa sve do duge kose i nadogradnje.

 bocni razdeljak

Takođe u modi je retro stil koji se oslanja na rane 2000 – te, poznate pod nazivom Y2K moda i frizure, zatim novi načini farbanja korena kose, kul predlozi za vezivanje repa i pravljenja punđi, stilizovanje razdeljka i slično. Da ne dužimo pogledajte koji su najveći hair trendovi za 2023 godinu. Sigurno ćete pronaći nešto što i vama odgovara.

1.Punđe, repovi, wet look

 hair trendovi wet look
Načini stilizovanja kose u 2023 će biti veoma raznovrsni. Nosiće se sve vrste punđi, pletenica, repova, voluminoznih talasa, ali i efekat mokre kose ili takozvani wet look. Od punđi dominanta će biti flip punđa ili preokrenuta punđa koju je početkom septembra nosila Kim Kadrashian.

 hair trendovi flip pundja

Punđa se jednostavno pravi, a stilski veoma efektno izgleda pogotovo uz svečanije odelo ili haljinu. Od repova nosiće se kako niski tako i visoki konjski rep. Kod njih je najvažnije da se vežu na originalan način ili da imaju zanimljive detalje poput mašni, marame, šnala i slično.

 bombasticni talasi
Bombastični talasi u kosi će biti veliki hit i tokom 2023 godine. Međutim, pored volumena ili vetra u kosi tražiće se i zalizana kosa odnosno wet look koji naravno podrazumeva i korišćenja sjaja za kosu. Što se tiče razdeljka njega možete nositi kako god želite mada stilisti smatraju da će tokom 2023 godine dominirati bočni razdeljak na svim dužinama kose.

2.Hair trendovi za 2023 – Frizure i šiške

 hair trendovi shullet

Bob ili paž frizura će i tokom 2023 biti najpopularnija kratka frizura. Od boba se očekuje da ima visoku teksturu, odnosno savršenu dužinu ( malo iznad ramena) sa isprekidanim slojevima ili stepenima koji vizuelno kosu čine gušćom i voluminoznijom.

 bardot siske

Bardot šiške kao jedna vrsta zavesa šiški će takođe biti jedan od hair trendova za 2023 godinu. Savršene seksi šiške u duhu Francuskinja. Njih odlikuje oblik koji prati crte lica. Šiške su kraće po sredini čela, a zatim se postepeno produžuju prema slepoočnicama dajući licu zabavan, flertujući izgled. Što se tiče načina šišanja dominiraće kratki stepeni kao kod shag frizure. Mada će interesantne ženama biti i mešavine raznih stilova pre svih shag i mullet stila poznatijeg kao vučji rez ( wolf cut) ili shullet frizure.

3.Boje i nijanse

 jagoda plava
Kada su u pitanju boje i nijanse kose pravilo je da nema pravila. Međutim, stilisti smatraju da će žene više tražiti prirodnije i toplije nijanse kao što je bogata brineta ili „Rich brunette“. Radi se o prelepoj nijansi smeđe koja predstavlja spoj različitih svetlijih i tamnijih tonova smeđe. Tonove smeđe bi trebalo prilagoditi boji vašeg tena da bi sveukupan izgled vaše kose delovao luksuzno i bogato.

Od svetlijih i upadljivih nijansi nosiće se jagoda plava ili „ Strawberry blonde. Tonovi breskve, bakra i jagode su sjajan način da oživite vašu jednobojnu crvenu kosu. Pritom ovi tonovi daju specifičnu toplinu vašoj osunčanoj koži tako da je ova nijansa savršen izbor za toplije ili letnje mesece 2023 godine.

 plavusa-90
Plavuše 90 – tih će takođe biti u trendu tokom 2023 baš kao što su bile hit i tokom 2022 godine. Radi se o nijansi kose koja se kreće od plave boje sa zlatnim tonovima, koja ne traži mnogo održavanja, pa sve do puterasto plave koja zahteva i redovno korišćenje kako sjaja za kosu tako i drugih proizvoda koji će boju držati pod kontrolom.

 balayage

Što se tiče tehnika nijansiranja balayage je i dalje u trendu. Uz pomoć balayage nijansiranja kosa izgleda prirodno i živo. Nosiće se bronzano balayage pramenovi od kojih se zahteva da budu koncentrisani oko lica kako bi ga naglasili i osvetlili na pravi način.