Milky blonde ili mlečno plava boja kose je svilenkasta nijansa nove generacije koja je savršena za leto 2022 godine.

milky blonde boja kose
Ako razmišljate o promeni boje kose i želite da postanete plavuša onda vam frizeri ove sezone preporučuju milky blonde, prelepu podnijansu bombastično plave koja je ovih dana izuzetno popularna i teži da postane hit leta 2022. Zamislite čašu punu mleka, mešajte mleko i duvajte cevčicom i dobićete prelepu svilenkasto plavo ( blonde) belu boju koja nudi osvežavajući letnji izgled platinasto plavoj.

 mlecno plava
„Ova nijansa je inspirisana platinasto plavom, ali ima skuplju i luksuzniju završnu obradu što se postiže tehnikama isticanja svetlijih i tamnijih pramenova duž cele boje“, objašnjava Dylan Brittain, umetnički direktor Rainbow Room International. Osim toga, „ jedna od najboljih stvari u vezi sa ovom bojom kose je to što nije ni previše topla ni previše hladna, što znači da odgovara svima, bez obzira na ton vaše kože. Boja takođe izgleda neverovatno kada se upari sa ravno šišanim frizurama srednjih dužina kao i sa voluminoznim talasima koji dodatno poboljšavaju izgled boje i daju kosi potrebnu dinamičnost i pokretljivost.

 kim i milky blonde kosa
Kim Kardashian je posebno oduševljena ovom nijansom. Ona je provela više od 14 sati u „folijama“ da bi postigla mlečno plavu nijansu sa kojom je debitovala u haljini Marilyn Monroe na ovogodišnjoj Met Gali. Ali umesto plave perike ona je izabrala promenu boje kose. Za sada namerava da neko vreme ostane plavuša.

 duga mlecno plava kosa
Za razliku od Kim koja je brzinski postala plavuša njenoj sestri Khloe Kardashian je bilo potrebno više od tri meseca da postepeno pređe put od tamne brinete do svetle plavuše.
Koristeći kombinaciju tehnika isticanja tamnijih i svetlijih pramenova kosa dobija kako neverovatan sjaj tako i meku završnu obradu u odnosu na platinasto plavu. Svetlucanje različitih nijansi po kosi stvara prirodniji izgled, a istovremeno daje kosi potrebnu dimenziju i dubinu. Postoji više načina da se postigne ova nijansa sve u zavisnosti da li želite da izgleda sveže ili malo klasičnije. Na primer, ova boja izgleda sjajno u kombinaciji sa tamnijim korenom. Pritom tamniji koren se može iskoristiti kao osnovna boja po kojoj se suptilno izvlače svetliji i babylights pramenovi po celoj dužini kose kako bi se postigao mlečno plavi izgled. Usluga bojenja bi trebalo da se završi u salonu sa pepeljasto/biserno plavim tonikom da bi kosa dobila željeni mlečni i čist finiš – savetuje Dylan.

Ova boja izgleda skupo, ali i dosta košta. Potrebni su redovni mesečni i dvo mesečni odlasci u salon zbog ponovnog rasta korena i da bi boja izgledala što je moguće svežije. Posebna nega kose je ovde izuzetno bitna kako zbog održavanja boje tako i zbog zaštite kose od oštećenja koja nastaju prilikom svakog procesa farbanja jer je cilj pre svega da kosa ostane zdrava. Preporučuju se srebrni šamponi i maske kako biste zadržali što duže mesingane tonove, ali i održali ovu boju živom i sjajnijom.