Svaka dama bi trebalo da u svom garderoberu ima koktel haljinu koju će nositi uveče ili u posebnim prilikama. Koktel haljina ženi daje samopouzdanje i čini je seksi, a takvoj ženi nijedan muškarac ne može da odoli.
Međutim, da bi se žena osećala jedinstvenom mora da izabere pravu koktel haljinu. To znači da među raznovrsnim i prelepim haljinama treba naći onu koja odgovara Vašem obliku tela.
Idealna koktel haljina treba da prikrije nedostatke i da istakne sve ono što je na Vašem telu lepo i seksi.

  1. Telo u obliku kruške

Telo u obliku kruške
Ovaj oblik tela karakterišu uža ramena i širi kukovi. Ovakvo telo imaju Kim Kardashian i Jennifer Lopez.
Potrebno je obezbediti ravnotežu između gornjeg i donjeg dela tela. To se može postići naglašavanjem gornjeg dela tela upadljivim detaljima. Obično su to  dekolte sa V-izrazom, ili interesantne ogrlice i minđuše. Cilj je da kad Vas ljudi ugledaju prvo obrate pažnju na Vaše lepo lice, grudi i vrat, a ne na velike kukove.
Kruškastom telu najbolje stoje A-line koktel haljine. Možete nositi i bodycon haljinu, ali vodite računa da ne bude preuska oko kukova. Većina žena sa ovim oblikom tela ima lepo definisan struk. Zato slobodno nosite kaiševe ili birajte haljinu koja ima interesantne detalje oko struka.
Odaberite koktel haljinu sa blokadom boja, a izbegavajte velike printove jer će oni Vaše kukove učiniti još većim. Haljine u dve nijanse jedne iste boje takođe dolaze u obzir. Naprimer, svetlija nijansa iznad struka, a tamnija ispod. Na ovaj način se obezbeđuje balans između kukova i ramena.

2. Obrnuti trougao

 Obrnuti trougao
Ovaj oblik tela karakterišu široka ramena, veće grudi, vitak struk i uski kukovi. Koktel haljine sa V-izrazom će lepo stajati damama sa ovim oblikom tela jer skreću pažnju od širokih ramena, a naglašavaju grudi. Takođe se preporučuju uže ogrlice koje će stvoriti iluziju užih ramena. Preporučuju se haljine sa trakama ili interesantnim rukavima. Haljine bez bratela, sa naramenicama i sa punim rukavima treba izbegavati.

Haljine sa više detalja ispod struka su idealne. A-line haljine i haljine sa naboranim donjim delom se takođe preporučuju. Zatim haljine sa gornjim delom u obliku bluze koja se skuplja oko struka, a dole je uska i uz telo. Znači, birajte haljine koje će pažnju usmeriti ka Vašim kukovima i nogama, a ne ka širokim ramenima.

  1. Peščani sat

Peščani sat
Za ovaj oblik tela se kaže da je savršen jer postoji balans između širine ramena i kukova, a struk je jasno definisan i tanak. Izbegavajte labave i nedefinisane haljine, a birajte one sa jasno naglašenim strukom. Shift i bodycon haljine kao i haljine sa olovka suknjom se preporučuju. Takođe se preporučuju haljine bez bratela, sa interesantnim trakama oko struka i koje prate liniju tela, a završavaju se tik iznad kolena. Haljine sa preklopom, zatim haljine u stilu pedesetih sa uskim dekolteom i širokom suknjom mogu lepo da stoje ovom obliku tela.

  1. Pravougaoni oblik tela

Pravougaoni oblik tela
Ovaj atletski tip građe karakterišu ravni kukovi i gornji deo tela i nedefinisan struk. Znači nema krivina, tojest naglašenih ženskih oblina.  Zato treba birati haljine koje će stvoriti iluziju većih oblina. Naprimer, haljine koje gore imaju karnere ili druge detalje oko grudi će stvoriti efekat većih grudi. Takođe se preporučuju peplum haljine, haljine sa ukrašenim strukom, sa pojasom, naborima i asimetričnim detaljima. Možete razmisliti da umesto koktel haljine nosite bluzu sa naborima i suknju sa podignutim strukom.

5. Telo u obliku jabuke

 Telo u obliku jabuke
Ovaj oblik tela karakterišu velike grudi, široka ramena, uski kukovi i nedefinisan struk. Izbegavajte labave haljine i one kod kojih oblik nije jasno određen. Preporučuju se haljine sa preklopom u smelim blok bojama ili u tamnim nijansama. Možete nositi i haljine sa V-izrazom, ali izbegavajte bodycon haljine. Birajte materijale koji nisu kruti ili teški.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име